5 Aralık 2013 Perşembe

Yurtdışında MBA (Master of Business Administration)

Yurtdışında MBA (Master of Business Administration)


YURT DIŞINDA MBA (MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION)
yurtdışında mbaÜniversiteyi bitirdiniz veya iş hayatınızın ilk basamaklarını tırmanmaya başladınız, ancak daha iyi iş olanakları veya kariyerinizde yükselebilmek için eğitiminize bir süre daha devam etmeniz ve kendinizi  daha kalifiye hale getirmeniz gerekiyor. Günümüzün en popüler programlarından biri olan MBA iş hayatınızda sadece yönetim alanında değil pek çok alt uzmanlık dallarıyla sizi günümüz iş dünyasına hazırlayacaktır.
Açılımı Master of Business Administration olan MBA, yani Türkçesiyle İş Yönetimi  yüksek lisans programı ilk mezunlarını 20. Yüzyılın başlarında Amerika'da Darthmouth College da vermiştir. Küreselleşen ve rekabetin hızla arttığı iş dünyasının taleplerine cevap verebilen yönetici adayları yetiştirmeyi amaçlayan bu program sadece İşletme veya Finans ile ilgili değil, her bölümden mezun kabul etmektedir. MBA programı öğrencileri muhasebe, finans, pazarlama, insan kaynakları gibi konularda uzmanlaştırmayı hedefler. Çoğu programda öğrenciler öğrenim süreçlerinde istedikleri konuya ağırlık verme şansına sahiptir; örneğin ağırlıklı olarak Finans konusuna yoğunlaşabilir veya İnsan Kaynakları konusunda uzmanlaşabilirler. Hem özel sektör, hem de kamuda çalışmayı amaçlayan yönetici adayları için MBA diplomasına sahip olmak nitelikli elemanların öneminin arttığı iş dünyasında bir adım önde olmak demektir.

MBA programlarının  süresine ve içeriğine göre birkaç türü bulunmaktadır:
Full Time MBA:
Genelde 2 akademik dönem boyunca süren ve üniversiteden yeni mezun olmuş öğrencilerin veya 1-2 yıllık alt düzey yöneticilerin seçtiği MBA türüdür. Amerika, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde genelde 2 yıl sürer fakat Avrupa ülkeleri ve İngiltere'de genel olarak bir yıl sürmektedir.
Part Time MBA: 
Ders yükünün biraz daha hafif olduğu, normale oranla biraz daha uzun süren, genel olarak çalışan insanlar için geliştirilmiş bir MBA türüdür.Dersler ağırlıklı olarak hafta sonları için organize edilir. Programı tamamlama süresi ülkeye göre değişmekle beraber 2-3 yıl sürmektedir.
Executive MBA: 
Halihazırda yönetici olarak deneyimi olan  kişilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş bir programdır. Bu programa devam eden kişiler genelde en az 5-10 yıllık bir iş deneyimine sahiptirler.Daha çok planlama ve strateji üzerine odaklanmış ve tezsiz olan MBA programlarıdır.
Online MBA ( Distance Learning):
Bu programda öğrenciler ülkemizde bulunan Açık Öğretim Fakültesinde olduğu gibi uzaktan MBA yapabilmektedir. Dersler  internet üzerinden online takip edilmektedir.Bazı üniversiteler online ve kampus içinin bir arada olduğu karma MBA programları da sunmaktadır.
 Kimler MBA için başvuru yapabilir?
  • Üniversiteden yeni mezun olmuş öğrenciler
  • Genel MBA programları için en az 2-3 yıl iş deneyimi olanlar
  • Executive MBA programları için 5-10 yıl sürecinde iş deneyimi olanlar
MBA başvuru şartları nelerdir?
Başvuru yapılacak üniversitelere göre program kabul şartları değişiklik göstermektedir:
  • Üniversiteden mezun olduğunuz lisans bölümü MBA programlarında göz önünde bulundurulur. İşletme veya İktisadi Bilimleri içeren bölümlerden birinden mezun değilseniz  veya yönetim alanında yeterli iş deneyiminiz yoksa bazı üniversiteler Pre MBA programları sunmaktadır. Böylece MBA öncesi açığınızı kapatıp, programa başvurunuzu yapabilirsiniz
  • Bazı üniversiteler kabul için kendi belirledikleri bir GMAT ( Graduate Management Admission Test)puanı ister (genelde 550 GMAT puanı)

  • İyi not ortalaması. Lisans mezuniyet ortalamanız ne kadar yüksek olursa kabul alma şansınız da buna paralel olarak artacaktır. İstenilen not ortalaması üniversitelere göre değişiklik göstermekle beraber tek başına bir kabul edilme faktörü de değildir. Not ortalaması üniversitenin istediği limitin biraz altında kalsa bile iş deneyimleriniz tercih edilmenize yol açabilir.
  • İş deneyiminizin olması ve özellikle yönetim kademesinde olması tercih sebebidir. Üniversitelerin istediği iş deneyimi süresi 1-3 yıl aralığında değişmektedir. Bu yüzden başvuru esnasında özgeçmişinizin ve iş referanslarınızın çok özenli bir biçimde hazırlanmış olması önemlidir.

  • İngilizce seviyesi . İngilizcenizin ileri düzeyde olması istenmektedir. Bunun için TOEFL veya IELTS sınav sonuçlarınız istenecektir. Bu sınavlardan yüksek puanlar almanız tercih edilmenizi etkileyecek faktörlerdir.
  • MBA alanında eğitim veren çok fazla üniversite  olduğu için şartlar değişiklik gösterebilmektedir, bu konuda daha fazla detaylı bilgi için lütfen SD EGİTİM  danışmanlarına başvurunuz.
MBA içeriği nedir?
Genel MBA programlarının yanı sıra pek çok farklı seçmeli ders opsiyonu ile belli bir alanda uzmanlaşmanız mümkündür. Ana modüller işletme ve pazarlama yönetimi, muhasebe ve finans yönetimi, sistem ve operasyon yönetim, stratejik yönetimi ve liderlik gibi konuları içermektedir. Seçmeli modüllerde uzmanlaşmak istediğiniz alan göre finans,pazarlama, insan kaynakları, yatırım bankacılığı, proje yönetimi, satış yönetimi, risk yönetimi, uluslar arası işletme, yatırım yönetimi,yönetim danışmanlığı,yağ,gaz ve enerji yönetim, turizm ve otelcilik yönetim, lüks marka yönetimi gibi uzmanlık alanları bulunmaktadır.
MBA Program başlangıçları ne zamandır?
Her ülkenin eğitim sistemine göre ve üniversitelerin program açma tarihlerine göre başlangıç zamanları değişiklik göstermektedir. ABD  ve Kanada için genelde Eylül ve Ocak,İngiltere için genelde Eylül, Avustralya için genelde Temmuz ve Şubat başlangıç tarihleri vardır. Ancak başvuru yapacağınız üniversiteye göre program başlangıç tarihlerinin yanı sıra yabancı öğrenciler için en son başvuru tarihlerini de mutlaka kontrol etmeniz gerekecektir.
MBA Program Ücretleri nedir?
Program ücretleri gitmeyi planladığınız üniversite, ülke hatta şehire göre bile değişiklik göstermektedir. Gitmeyi planladığınız yeri yaşam tarzınız, bu program için ayırdığınız bütçe, beklentileriniz, İngilizce seviyeniz gibi bir takım kriterlere göre seçmelisiniz. SD  yetkilileri sizin için en uygun olacak üniversiteleri seçme konusunda size yardımcı olacaktır. Aşağıda en çok talep gören ülkelerdeki MBA programlarının ortalama ücretlerini bulabilirsiniz.
amerikada mbaABD:
Amerika şüphesiz MBA programlarında önde gelen ülkelerden biridir. ABD sıralamalarında yüksek yerlerde olan okulların fiyatları 40-50.000 USD civarlarında seyrederken, sıralamalarda ortalarda olan okulların ücretleri 15-20.000 USD civarındadır.

Bu okulların yanı sıra yine prestijli fakat daha uygun fiyatlı okullar da bulunmaktadır. Örneğin ABD'de Johnson&Wales University, Ohio Dominican University ve Southern Arkansas University gibi okullarda ortalama yıllık 10.000-15.000 Dolara kaliteli bir eğitim alabilirsiniz. ABD'nin köklü okullarından Cambridge College da ise yıllık yüksek lisans ücreti ortalama 10.000 ABD Doları civarındadır.
ingilterede mbaİngiltere:
İngiltere' de Oxford University, Cambrdige University gibi dünya sıralamasının başında gelen okullarda yüksek lisans program ücreti 40 -50.000 Sterlini bulabilmektedir. İngiltere'deki kaliteli üniversitelerde MBA program ücreti ise ortalama 9 – 12.000 Sterlindir ve okuldan okula çok farklılık göstermez. Bunun yanı sıra, çok ekonomik MBA programı sunan okullar da mevcuttur. İngiltere'deki bazı özel kolej statüsündeki okulların üniversitelerle yaptıkları ortak çalışmalar bulunmaktadır. Örneğin London School of Commerce, London School of Business and Finance bu okullardan olup kendi bünyelerinde verdikleri eğitim sonucu öğrenciler University of Wales, London Metropolitan University'e ait MBA diplomalarına sahip olmaktadırlar. Bu okulların yıllık MBA ücretleri 4000-7000 Sterlin arasında değişmektedir.
avustralyada mbaAvustralya:
Avustralya'da kaliteli MBA programları sunan bir çok üniversite vardır. MBA programının yıllık ücretleri 12.000 Avustralya Dolarından başlamakta ve 50.000 dolara kadar çıkabilmektedir. Central Queensland , Charles Stuart gibi üniversitelerde yıllık ortalama 15.000 Avustralya Dolarına MBA yapabileceğiniz gibi La Trobe Üniversitesinde bu rakam 20.000 çıkmaktadır.
kanadada mbaKanada:
Kanada'da MBA programları 15 – 30.000 Kanada Doları arasındadır. Bunun dışında uygun fiyata kaliteli bir eğitim alabileceğiniz Humber College'da yıllık MBA ücreti 12,000 Kanada Doları civarındadır. 
Yapılan araştırmalara göre MBA Programlarından mezun olan kişiler Yöneticilik alanında kariyer hedeflerini yakalamaktadır ve yüksek maaşlarla çalışmaktadırlar. Artık ulusal ve uluslararası gündemi şirketlerin belirlediği çağımızda MBA yapmak maliyetli olsa da bir gereklilik halini almıştır. Bunun için eğer kariyer hedefiniz üst düzey yönetici pozisyonunda çalışmak ise, Yurtdışında prestijli bir MBA diplomasına sahip olmak sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Yurtdışı Mba Programlarımızdan Görüntüler


amerikada mba ücretlerimaster of business administratione-mba programlarımba ücretleri
bilgi mbamba yüksek lisanse-mba ücretleri















Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder