9 Aralık 2013 Pazartesi

AMERİKA’DA LİSANS EĞİTİMİ

AMERİKA’DA LİSANS EĞİTİMİ
Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi ( Bachelors Degree) 4 yıl sürer. Lisans derecesi almak için temel olarak 2 seçeneğiniz vardır. 4 yıllık bir üniversiteye doğrudan başvuru yapabilir ve eğitiminize doğrudan 4 yıllık bir üniversitede başlayabilirsiniz. İkinci bir seçenek ise eğitime önce bir community college bünyesinde başlamak, 2. yıldan sonra bir üniversiteye devam etmektir. Her iki seçeneği de incelemeniz ve kendi şartlarınız bakımın dan en uygun olana karar vermeniz gerekiyor.
4 yıllık üniversitelere doğrudan kayıt
Amerika’da bir üniversiteye kayıt olabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlarden en önemlileri lise notlarınızın durumu, İngilizce yeterliliğiniz (TOEFL skoru) ve SAT (ABD üniversite giriş sınavı) sonucunuzdur. Üniversitelerin farklı değerlendirme ve seçicilik kriterleri vardır ve 4 yıllık üniversitelere doğrudan kayıt yaptırabilmeniz için bu şartların tümünü iyi derecede karşılamanız gerekmektedir. 4 yıllık üniversitelere doğrudan kayıt koşulları genellikle biraz ağır olması nedeniyle birçok Amerikalı ve uluslararası öğrenci, üniversite eğitimine bir Community College ile başlamayı tercih eder.
Community College ile 2+2 sistemi
Amerikan yüksek öğretim sisteminin en önemli parçalarından biri olan Community College’lar 2 yıllık yüksek okullardır. Ancak bu okulların ülkemizdeki MYO’lar ile hiçbir benzerliği yoktur. Community College’lar özellikle Amerikalılar tarafından en çok tercih edilen üniversite eğitim yöntemi olup bugün 10 milyondan fazla öğrenci, bütün üniversite öğrencilerinin %40′ı, Amerika’da Community College’lara devam etmektedir.
Community College’ların tercih edilmesinin en önemli nedeni bu okullara kayıt kabul işlemlerinin çok daha kolay olması, eğitim maliyetlerinin neredeyse %40 oranında daha ekonomik olması ve bitişte 4 yıllık bir üniversiteye geçişin garantili olmasıdır. Bu özellikleriyle Community College’lar, Amerika’da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar için ciddi biçimde araştıtılması gereken fırsatladır. Community College okullarından mezun olan öğrenciler, Amerika’nın seçkin üniversitelerine kolaylıkla geçiş yapabilmekte, son 2 yıllarını orada tamamlayarak 4 yıllık üniversite diploması alıp mezun olmaktadır.
Üniversiteye hazırlık programları
Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer tercihini bir 4 yıllık üniversiteye doğrudan kabul edilmek ise, o halde iki sınava girmeniz gerekiyor. TOEFL ve SAT. Bu sınavlardan alacak olduğunuz puanlar ile, lise not ortalamanız, başvurduğunuz üniversiteye kabul için çok önemlidir. Eğer İngilizce seviyeniz TOEFL ve SAT sınavlarını geçmek için yeterli değilse, o zaman öncelikle bir üniversiteye hazırlık programına katılarak bu eksiklerinizi gidermeniz gerekir. SD bu aşamada size Amerika’nın en güçlü kuruluşları ile mükemmel bir destek veriyor.

Amerika’da Üniversite Eğitimi Almak İstiyorsanız SD Mükemmel Bir Çözüm Sunuyor!
600 den Fazla Üniversite Parmaklarınızın Ucunda !!!
Amerika’da üniversite eğitimi almak isteyenlere, Amerika’nın en büyük eğitim zincir eğitim kuruluşu ELS çok pratik bir çözüm sunuyor. Yüzlerce üniversiteyi tüm detaylarıyla inceleyebilir, birbiriyle karşılaştırabilir, araştırmalarınızı kayıt altına alabilirsiniz. Yaptığınız araştırmanın detaylarını SD danışmanlarıyla görüşerek sağlıklı karar verebilecek ve şartlı kabulünüzü hemen alabileceksiniz! www.elsuniversitydirectory.org linkine tıklayarak, SD ve ELS işbirliğiyle TOEFL sınavına girmek zorunda kalmaksızın yerleştirilebileceğiniz yüzlerce üniversite hakkında bilgi alabilirsiniz.
Şartlı kabul ile hazırlık eğitimine üniversiteli olarak başlayın!
SD ile Amerika’da üniversite eğitimi almanın en büyük artısı şartlı kabul avantajıdır. SD tercih ettiğiniz üniversiteye başvurunuzu yaparak adınınıza şartlı kabul alıyor. Sahip olduğunuz şartlı kabul ile dil eğitiminize bir üniversite kampüsünde başlıyor, hazırlık eğitiminizi bir üniversite öğrencisi olarak sürdürüyorsunuz. Üstelik partner okulumuz ELS bünyesinde eğitim alan öğrenciler, birçok üniversite için TOEFL sınavına girmek zorunda kalmadan üniversiteye başlayabiliyor.


Amerika’da Üniversite Eğitiminin Maliyetli
Ortalama 3000′den fazla üniversitenin olduğu Amerika’da üniversitelerin ücretleri de çok değişkendir. Ama genel bir fikir oluşturması amacıyla, standart bir üniversitede eğitim almanızın yıllık maliyetinin 10.000 – 15.000 USD arasında olabileceğini söyleyebiliriz. Yüksek okullarda (Community Colleges) bu rakam 5.000 – 9.000 USD arasında olmaktadır. Amerika’da bir yıllık barınma ve cep harçlığı ihtiyacınız da ortalama 10.000 – 15.000 USD arasında olacaktır. Sonuç olarak, Amerika’da bir yıl eğitim almanın ve yaşamanın maliyeti ortalama 25.000 USD civarındadır. Amerika’da öğrencilere sadece kampüs içinde çalışma izni verilir. Öğrencilerin kampüs dışında çalışmaları kanunen mümkün değildir.
Ne zaman başvurmalısınız?

Amerika’da üniversite eğitimine 4 yıllık bir üniversiteden başlamak istiyorsanız, başvuru sürecinizi bir yıl öncesinden, lise son sınıfın ilk döneminde başlatmalı, ve gerekli sınavlara girmelisiniz. Yüksek okullar ( Community College) için başvurular daha kolaydır ve çok daha kısa sürede cevaplanır. Eğer İngilizce seviyeniz yeterli değil ve gerekli sınavlarda başarılı olamıyorsanız, o zaman AMERIKADA BAGLANTILI OLDUGUMUZ DIL OKULLARINDA  düzenlenen eğitim programlarına katılarak hem bu eksiklerinizi kapatabilir, hem de doğrudan üniversiteye yerleştirme hizmetinden yararlanırsınız. Hazırlık programlarının başlangıç tarihlerini ve detaylarını yukarıdaki linklerden ya da SD danışmanınızdan öğrenebilirsiniz.

Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder