10 Aralık 2013 Salı

Malezya’da eğitim birçok açıdan Türkiye’den daha ucuza gelmektedir.


Malezya’da eğitim birçok açıdan Türkiye’den daha ucuza gelmektedir.
Malezya Sabah Üniversitesi tartışmasız Malezya'nın en büyük kampüsüne sahipdir. Ekonomi ile ilgili bölümleri ve sunduğu geniş olanaklar her öğrenci tarafından taktirle karşılanmaktadır. Bölgenin en büyük Gösteri merkezine ve kütüphanelerinden birine sahip olan Sabah Üniversitesi, Sabah eyaletinin başkenti olan Kota Kinabalu ilinde kurulmuştur.

1994 yılında çok geniş bir bütçe ile kurulan Malezya Sabah Üniversitesi (University Malaysia Sabah), yada kısaca UMS, 4043 dekarlık alanı ile Malezya’nın en büyük ve güzel kampüsüne sahiptir. Malezya Sabah Üniversitesi (UMS)’nin biri eyalet başkenti Kota Kinabalu’da diğeri de finans merkezi olan Labuan Adası (Eyaleti)’nda bulunan 2 adet denize sıfır kampüsü vardır.
Üniversitede 13 fakülte dahilinde 60’dan fazla lisans program ve fakültelere ek olarak bilimsel araştırmaları ve yüzlerce yüksek lisans programını destekleyen 9 enstitü bulunmaktadır. 2010 itibariyle UMS’de 15’in üzerinden ülkeden yaklaşık 18,000 öğrenci ve öğretimin devamını sağlayan 1.500’den fazla personel bulunmaktadır.
Malezya Sabah Üniversitesi Asya’da çevre düzenlemesi (peyzaj) alanında ödülü, deniz kenarında kumsallı ve deniz sporları imkanı sağlayan, turistlerin bile ziyaret ettiği göz kamaştırıcı ve huzur veren bir kampüsü vardır. Bunun yanı sıra tüm eğitim ve sosyal imkanları ile ISO standart belgesine sahip olan UMS eyaletin en modern üniversitesi konumundadır.
UMS’de öğretim elemanlarının önemli bir bölümü İngiltere, Amerika, İskoçya, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Hindistan ve diğer yabancı ülkelerde eğitim almış, bilgili ve yüksek akademik yeterliliğe sahip hocalardır.
Üniversitenin Avustralya, Amerika, İngiltere, Japonya, Endonezya vb… birçok ülkeden çok sayıda üniversite ile karşılıklı öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programları uyguladıkları anlaşmalar vardır.
Malezya Sabah Üniversitesi (UMS)’de çoğu bölüm İngiltere ve Avustralya’da olduğu gibi 3 senedir.(Bazı mühendislik ve tıp branşları hariç)
Malezya Sabah Universitesi (UMS) eğitim ve yatırım kolu olan UMS-Link’in uzman kadro ve yoğun İngilizcehazırlık programı ile İngilizcesi TOEFL veya IELTS seviyesinde olmayan yabancı öğrencilere dil eğitimi imkanı sağlamaktadır. Öğrencilerin bu programda başarılı olmalarına müteakiben lisanslarına başlarlar.


Malezya Sabah Üniversitesi’nde her öğrenci en az 2 yabancı dil ile mezun olur. Gerekli şartları sağlayanlar 3. yabancı dili de öğrenebilirler. Ve unutulmamalıdır ki, UMS’de (İngilizce ve Malayca’nın dışında) her yabancı dil, o dilin konuşulduğu ülkeden gelen hocalar tarafından öğretilir (Örneğin; Japonca, Japon hocalar, Arapça Arap kökenli hocalar tarafından öğretilir).
Her sene JobMarket.com ve dünya petrol devi Shell’in katkılarıyla düzenlenen kariyer günlerinde öğrenciler bölgenin ve dünyanın önde gelen şirketleri ile iş ve staj görüşmelerine girerler. Bir çok başarılı öğrenci daha mezun olmadan iş imkanı elde ederler.
Özet olarak Malezya’da sakin ama modern bir sahil kentinde ülkenin en iyi kampüs imkanlarıyla ve ekonomik bir eğitim almak isteyenler için UMS en iyi tercihtir.
§  Malezya Sabah Üniversitesi (University Malaysia Sabah), Malezya’nın en büyük ve güzel kampüsüne sahiptir.
§  UMS, YÖK TARAFINDAN TANINAN BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR. Denklik konusunda Kıbrıs Üniversiteleri ile eşdeğer statüdedir.
§  UMS’de Okyanus bilimleri, Su ürünleri, Uluslararası Pazarlama, Uluslararası Ticaret, Turizm Yönetimi, Otel Yönetimi, İslami Bankacılık, Tropikal Ormancılık ve Teknoloji bölümleri çok popülerdir.
§  Bölgenin en geniş kaynaklı kütüphanesi, Malezya’nın en büyük bilgisayar laboratuvarı (500 adet HP-Tablet bilgisayardan oluşan), yetkin bilim ve mühendislik laboratuvarları ve daha pek çok imkana sahip olabileceğiniz tesisler, UMS kampüsü içinde bulunmaktadır.
§  Malezya’da sakin ama modern bir sahil kentinde ülkenin en iyi kampüs imkanlarıyla ve ekonomik bir eğitim almak isteyenler için UMS en iyi tercihtir.
1 - Şehir Olanakları

UMS, şehir merkezine 9 km mesafede ve çok rahat ulaşıma sahiptir, denize sıfır ve kumsallıdır. Ayrıca Borneo ve doğu Malezya’nın en büyük alışveriş merkezi olan ve 2008 yılında açılan 1BORNEO ile yan yanadır. Öğrenciler alışverişten yemeğe, cafelerden sinemaya, bowlingden sanat galerileri ve spor merkezlerine kadar her imkana kampüsten yürüyerek 2-3 dakikada ulaşabilirler. Gezmek için altın kumlu mercan adalarına 20 dk. Kinabalu Dağına 2,5 saat mesafededir.
2 - Eğitim Olanakları


UMS teknik açıdan Türkiye’deki birçok üniversiteden çok daha iyi imkana sahiptir. Bölgenin en geniş kaynaklı kütüphanesi, Malezya’nın en büyük bilgisayar laboratuarı (500 adet HP-Tablet bilgisayardan oluşan), yetkin bilim ve mühendislik laboratuarları, kampüs çapında yüksek hızlı kablosuz internet, her fakültede bilgisayar odaları, etkin kampüs içi ulaşım, çeşitli banka şubeleri ve ATM cihazları, Western Union şubesi, ankesörlü telefonlar, her kapalı ortamda kesintisiz klima, tüm amfi ve birçok derslikte projektör ve ses sistemi imkanı, geniş araba ve motosiklet parkları, Deniz araştırmaları için dalış botları, kampüs merkezinde öğrenci işleri binası, yemekhaneler, kafeteryalar, dükkanlar, kırtasiyeler, kitapçı, hediyelik eşya dükkanları ve her fakültede mescit, küçük bir eğitim hastanesi ve donanımlı sağlık ocağı, tam teşekküllü spor salonu ve olimpik stadyumu, tenis kortları, climbing (tırmanma) kulesi ve daha bir çok imkan bulmaktadır.
3 - Amerika'daki Eşdeğer Bölümün Müfredatı
UMS’de en son basım Amerikan kitapları okutulur ve Amerika’daki eşdeğer bir bölümün müfredatı uygulanır. Tüm derslerde bilgisayar ve internet etkileşimi zorunludur. Her derste PowerPoint sunumu, grup projeleri, sosyal aktivitelere dayanan araştırma ödevleri gibi çok yönlü gelişimi destekleyen ödevler verilir. UMS para ile diploma dağıtan bir özel üniversite DEĞİLDİR. Ciddi ve disiplinli bir eğitim sistemine sahiptir.
4 - İki Yabancı Dil
Her öğrenci en az 2 yabancı dille mezun olur. Gerekli şartları sağlayan öğrencilerin 3. Dil öğrenme şansı vardır.(Japonca, Çince, Malayca, Fransızca, İspanyolca, Almanca vb….)
5 - Kaliteli Akademisyenler
Malezya Sabah Üniversitesi (UMS)’nde öğretim görevlilerinin önemli bir bölümü Amerika, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde eğitim görmüşlerdir. Tüm eğitim elemanları öğrenci odaklı, güler yüzlü ve yardım severdir.
6 - Ayrıcalıklı Özellikler


UMS’de öğrencilerin kayıttan sonra bile bölüm değiştirme hakkı vardır. Öğrenciler bölümlerine kayıttan sonra daha değişik bir alanda yeteneklerini fark ederlerse, istedikleri bölümün fakülte dekanıyla mülakata girmek suretiyle istedikleri bölüme geçiş yapabilirler. Bu özellik Türkiye’deki üniversitelerde daha yeni yeni uygulanmaya başlanmıştır.
7 - Yök tarafından tanınan bir devlet üniversitesi
Malezya Sabah Üniversitesi, YÖK TARAFINDAN TANINAN BİR DEVLET ÜNİVERSİTEDİR.Denklik konusunda Kıbrıs Üniversiteleri ile eşdeğer statüdedir.
8 - Kolay Ulaşım
UMS, kampüs-içi yurtlardan fakültelere, fakülteler arası, yurtlar arası, dış yerleşim birimlerinden kampüse lüks ve klimalı otobüslerde bedava ulaşım servisi sağlar.
9 - Yurt Olanakları
Üniversitenin 15.047 öğrencinin 12.254’üne yetecek yurt imkanı vardır. Yurtlarda kız öğrencilere ve ilk senesi olanlara öncelik verilir. İlk 2 senede isteyen tüm yabancı öğrenciler yurtlarda kalabilir. Ayrıca kampüs yakınında 4 + 1 dubleks villaların kirası 350 TL civarından başlamaktadır, villaların çoğu eşyalı kiralanır.
10 - 24 Saat Güvenlik
Kampüsün etrafı tamamen çevrili ve 24 saat devriye gezen çok sıkı bir güvenlik ekibi vardır. Giriş çıkışlardaki kimlik kontrolünün yanı sıra, kameralı güvenlik sistemi mevcuttur. Ayrıca Malezya Asya’nın suç oranı en düşük ülkeleri arasındadır.
11 - Özel Sağlık Sigortası
UMS öğrencilerine kayıt sırasında Özel sigorta yapılmaktır.
12 - Ekonomik
Malezya’da eğitim birçok açıdan Türkiye’den daha ucuza gelmektedir.


Bölüm Adı
Fakülte
Eğitim Süresi
Yıllık Harç (RM)

Agac Lifi Endustrisi ve Teknolojisi
ULUSLARARASI TROPIKAL ORMANCILIK FAKULTESI
3
6792

Akuakültür : Su içinde üretme bilimi
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Bilgisayar Grafik yaratımına yönelik Matematik
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Bilgisayar Mühendisliği*
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

Bitki Peyzaji ve Cevre Duzenleme
ZIRAAT FAKULTESI
4
6792

Bitkisel Ziraat
ZIRAAT FAKULTESI
4
6792

Biyoteknoloji
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Botanik/Bitki teknolojisi
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Cocuk ve Aile Psikolojisi
PSIKOLOJI VE SOSYAL HIZMETLER FAKULTESI
3
5268

Cografya
SOSYAL BILIMLER FAKULTESI
3
5268

Deniz Bilimleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Doga/Cevre Bilimi
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Dogal Kaynaklari Koruma Biyolojisi
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Dogal Park ve Doga Eglence Tesisi Yaratimi
ULUSLARARASI TROPIKAL ORMANCILIK FAKULTESI
3
6792

Ekonomik Planlama ve Kalkindirma
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Ekonomiye Yonelik Matematik
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Elektrik Elektronik Mühendisliği*
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

Elektronige Yonelik Fizik
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Elektronik/Online Ticaret (E-Ticaret)
BILISIM FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

Endustriel ve Kurumsal Psikoloji
PSIKOLOJI VE SOSYAL HIZMETLER FAKULTESI
3
5268

Endustriyel Kimya
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Endüstriyel İlişkiler
SOSYAL BILIMLER FAKULTESI
3
5268

Finansal Bankacilik ve Yonetim
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Finansal Ekonomi
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Genclik ve Toplumsal Kalkinma
PSIKOLOJI VE SOSYAL HIZMETLER FAKULTESI
3
5268

Gida Teknolojisi ve Bio-Üretim
GIDA VE BESIN BILIMLERI FAKULTESI
4
6792

Gida ve Besin Bilimi
GIDA VE BESIN BILIMLERI FAKULTESI
4
6792

Girisimcilik
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Gorsel Sanatlar ve Teknoloji (Grafik Dizayn, Resim)
GUZEL SANATLAR FAKULTESI
3
6692

Ingilizce Ogretmenligi
EGITIM VE SOSYAL KALKINMA FAKULTESI
4
5268

Insan Kaynaklari Ekonomisi
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Islami Finans Yonetimi
ULUSLARARASI ISLETME VE FINANS FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

İletişim
SOSYAL BILIMLER FAKULTESI
3
5268

İnşaat Mühendisliği*
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

Jeoloji
BİLİM VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
3
6792

Kimya Mühendisliği*
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

Makina Mühendisliği*
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

Muhasebe (Uluslararasi Muhasebecilik)
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
4
5268

Multimedya Teknolojileri
BILISIM FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

Muzik
GUZEL SANATLAR FAKULTESI
3
6692

Orman Yaratimi ve Zirai Ormancilik
ULUSLARARASI TROPIKAL ORMANCILIK FAKULTESI
3
6792

Otel İşletmeciliği / Yonetimi
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Pazarlama
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Programcılık Bilimi
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

Psikolojik Danismanlik
PSIKOLOJI VE SOSYAL HIZMETLER FAKULTESI
3
5268

Sistem ve Network(Ağ) Yonetimi
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
3
8484

Sosyal Hizmetler
PSIKOLOJI VE SOSYAL HIZMETLER FAKULTESI
3
5268

Sosyoloji ve Antropoloji
SOSYAL BILIMLER FAKULTESI
3
5268

Tarih
SOSYAL BILIMLER FAKULTESI
3
5268

Teknoloji Sistemleri Yonetimi
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
3
8484

Turizm İşletmeciliği / Yonetimi
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Uluslararasi Finans Yonetimi
ULUSLARARASI ISLETME VE FINANS FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

Uluslararasi Finansal Ekonomi
ULUSLARARASI ISLETME VE FINANS FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

Uluslararasi Iliskiler
SOSYAL BILIMLER FAKULTESI
3
5268

Uluslararasi Pazarlama
ULUSLARARASI ISLETME VE FINANS FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

Uluslararasi Ticaret
ISLETME VE EKONOMI FAKULTESI
3
5268

Uluslararasi Tropikal Ormancilik
ULUSLARARASI TROPIKAL ORMANCILIK FAKULTESI
3
6792

Uluslararasi ve Offshore Bankacilik
ULUSLARARASI ISLETME VE FINANS FAKULTESI (Labuan Kampüsu)
3
5268

Yaratıcı Sanatlar (Tiyatro, Dans)
GUZEL SANATLAR FAKULTESI
3
6692

Yazılım Muhendisligi
MUHENDISLIK VE BILISIM TEKNOLOJILERI FAKULTESI
4
8484

İngilizce Hazırlık
Yabancı Diller Fakültesi + UMS Link
0,5
1900

Toplam Kayıt Masrafları
Kayıt
N/A
2600

 Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder