9 Aralık 2013 Pazartesi

AMERİKA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

AMERİKA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
Bir Amerikan üniversitesi size hangi avantajları sağlıyor?
Yurtdışında eğitim almaya karar vermek kadar, bu eğitimi nerede alacağınıza karar vermek de çok önemlidir. Amerikan üniversiteleri size izlerini yaşam boyu taşıyacağınız önemli avantaj ve donanımlar sağlıyor. Amerika’da üniversite eğitimi almak birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Üniversite eğitiminizi nasıl ve nerede alacağınıza karar verirken bu avantajları dikkatle incelemenizi öneriyoruz.
Üniversite sınavı stresine girmenize gerek yok!
Amerika’da üniversite eğitimi almak için Türkiye'de üniversite sınavını kazanmış olma şartı aranmıyor. Lise diplomanız ve not ortalamanız ile üniversitelere başvuru yapabilirsiniz. Lise eğitiminizin son yılında üniversite sınavına hazırlanmak yerine, dil eğitimi ve diğer akademik hazırlıkları tamamlamanız, kendinizi bir Amerikan üniversitesinde eğitim almaya hazırlamanız çok daha kolay ve mantıklı olacaktır.
Amerika’da istediğiniz bölümde YÖK denkliği alarak okuyabileceksiniz.
YGS ve LYS sınavları sonucuna göre idealinizdeki bölüme ya da üniversiteye yerleşemediyseniz üzülmenize gerek yok. Amerikan üniversitelerinde eğitim almak için sınavda bir yere yerleştirilmiş olma şartı aranmıyor. Lise diplomanız yeterlidir. Lise diplomanıza göre tercih edeceğiniz herhangi bir bölümde üniversite eğitimi alabilirsiniz. Hangi liseden ya da lise türünden mezun olduğunuzun önemi yoktur. Meslek lisesi, ya da imam hatip lisesi mezunu olsanız da Amerika üniversitelerinde dilediğiniz bölümde eğitim alabilirsiniz. Amerikan üniversiteleri YÖK tarafından tanınmakta ve diplomalarına denklik verilmektedir.
Amerika’da dünya çapında prestij ve kabul gören üniversitelerde eğitim alacaksınız.
Dünya üniversite derecelendirme sıralamalarına baktığınızda ilk sıralarda ve ve her katagoride en çok Amerikan üniversitelerinin olduğunu görürsünüz. Amerika üniversiteleri prestij, kalite, üretkenlik, uluslararası tanınırlık gibi birçok farklı kriterde dünyanın en iyi üniversitelerindendir. Amerika’da üniversite eğitimi almış olmanın avantaj ve ayrıcalıklarını yaşamınız boyunca hissedeceksiniz.
Hem Türkiye'de hem de yurtdışında üst düzey kariyer olanakları sizi bekliyor.
Bir Amerikan üniversitesinden alacağınız diploma ile dünyanın her yerinde tercih edilir, fark edilir, saygın bir kariyer oluşturabilirsiniz. Bir Amerikan üniversitesinden mezun olduğunuzda sizle aynı bölümde okumuş olan on binlerce adayın önüne geçebilir, çok daha aranan ve tercih edilen bir aday olabilirsiniz. Amerika’da bir üniversite diploması alan pek çok kişi dünyanın en önemli global şirketlerinde görev almakta, kariyer yapmaktadır.
Amerika üniversiteleri vakıf üniversitelerine kıyasla çok daha avantajlıdır.

Bir vakıf üniversitesinde okumuş olmak ya da o üniversitenin diplomasına sahip olmak çoğu zaman size bir ayrıcalık sağlamaz, sıradan bir üniversite mezunu olmaktan ileri götürmez. Türkiye'deki vakıf üniversitelerine ödeyeceğiniz ücretlerle Amerika'da rahatlıkla eğitim alabilir, tüm dünyada geçerli ve prestijli bir diplomanın sahibi olarak hem Türkiye hem de yurtdışında daha büyük bir kariyer hedefleyebilirsiniz.
Kültürel donanım ve bireysel gelişim avantajları!
Amerika’da üniversite eğitimi almak size sadece iyi bir eğitim ve diploma kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda çok güçlü bir kültürel gelişim ve özgüven geliştirme dönemi yaşamanızı sağlıyor. İçinde bulunacak olduğunu çok kültürlü enternasyonel toplum geniş bir vizyon edinmenizi, diğer kültürler ve milliyetler ile rahatlıkla iletişim kurabilmenizi ve tüm dünyaya rahatlıkla entegre olabilmenizi sağlıyor.
Amerika’da yaşayacaksınız!
Amerika’da yaşamak herkesin hayalidir. Siz de üniversite döneminizde bu ülkede yaşayacak, Amerikan yaşam tarzını doğrudan tecrübe edebileceksiniz. Dünyanın en ünlü eyalet ve şehirlerini görebilecek, yaşam boyu anlatılacak anı ve dostluklara sahip olacaksınız. Amerika'da yaşam deneyimi size tüm dünyada yaşama entegre olabilme vasfı kazandıracak.
AMERİKA’DA LİSANS EĞİTİMİ
Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi ( Bachelors Degree) 4 yıl sürer. Lisans derecesi almak için temel olarak 2 seçeneğiniz vardır. 4 yıllık bir üniversiteye doğrudan başvuru yapabilir ve eğitiminize doğrudan 4 yıllık bir üniversitede başlayabilirsiniz. İkinci bir seçenek ise eğitime önce bir community college bünyesinde başlamak, 2. yıldan sonra bir üniversiteye devam etmektir. Her iki seçeneği de incelemeniz ve kendi şartlarınız bakımından en uygun olana karar vermeniz gerekiyor.
4 yıllık üniversitelere doğrudan kayıt
Amerika’da bir üniversiteye kayıt olabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlileri lise notlarınızın durumu, İngilizce yeterliliğiniz (TOEFL skoru) ve SAT (ABD üniversite giriş sınavı) sonucunuzdur. Üniversitelerin farklı değerlendirme ve seçicilik kriterleri vardır ve 4 yıllık üniversitelere doğrudan kayıt yaptırabilmeniz için bu şartların tümünü iyi derecede karşılamanız gerekmektedir. 4 yıllık üniversitelere doğrudan kayıt koşulları genellikle biraz ağır olması nedeniyle birçok Amerikalı ve uluslararası öğrenci, üniversite eğitimine bir Community College ile başlamayı tercih eder.
Community College ile 2+2 sistemi
Amerikan yüksek öğretim sisteminin en önemli parçalarından biri olan Community College’lar 2 yıllık yüksek okullardır. Ancak bu okulların ülkemizdeki MYO’lar ile hiçbir benzerliği yoktur. Community College’lar özellikle Amerikalılar tarafından en çok tercih edilen üniversite eğitim yöntemi olup bugün 10 milyondan fazla öğrenci, bütün üniversite öğrencilerinin %40′ı, Amerika’da Community College’lara devam etmektedir.
Community College’ların tercih edilmesinin en önemli nedeni bu okullara kayıt kabul işlemlerinin çok daha kolay olması, eğitim maliyetlerinin neredeyse %40 oranında daha ekonomik olması ve bitişte 4 yıllık bir üniversiteye geçişin garantili olmasıdır. Bu özellikleriyle Community College’lar, Amerika’da üniversite eğitimi almak isteyen adaylar için ciddi biçimde araştırılması gereken fırsatladır. Community College okullarından mezun olan öğrenciler, Amerika’nın seçkin üniversitelerine kolaylıkla geçiş yapabilmekte, son 2 yıllarını orada tamamlayarak 4 yıllık üniversite diploması alıp mezun olmaktadır.
Üniversiteye hazırlık programları
Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer tercihini bir 4 yıllık üniversiteye doğrudan kabul edilmek ise, o halde iki sınava girmeniz gerekiyor. TOEFL ve SAT. Bu sınavlardan alacak olduğunuz puanlar ile, lise not ortalamanız, başvurduğunuz üniversiteye kabul için çok önemlidir. Eğer İngilizce seviyeniz TOEFL ve SAT sınavlarını geçmek için yeterli değilse, o zaman öncelikle bir üniversiteye hazırlık programına katılarak bu eksiklerinizi gidermeniz gerekir. SD bu aşamada size Amerika’nın en güçlü kuruluşları ile mükemmel bir destek veriyor.
SD ile Amerika’da üniversite eğitimi almanın en büyük artısı şartlı kabul avantajıdır. SD tercih ettiğiniz üniversiteye başvurunuzu yaparak adınınıza şartlı kabul alıyor. Sahip olduğunuz şartlı kabul ile dil eğitiminize bir üniversite kampüsünde başlıyor, hazırlık eğitiminizi bir üniversite öğrencisi olarak sürdürüyorsunuz.

Amerika’da Üniversite Eğitiminin Maliyeti
Ortalama 3000′den fazla üniversitenin olduğu Amerika’da üniversitelerin ücretleri de çok değişkendir. Ama genel bir fikir oluşturması amacıyla, standart bir üniversitede eğitim almanızın yıllık maliyetinin 10.000 – 15.000 USD arasında olabileceğini söyleyebiliriz. Yüksek okullarda (Community Colleges) bu rakam 5.000 – 9.000 USD arasında olmaktadır. Amerika’da bir yıllık barınma ve cep harçlığı ihtiyacınız da ortalama 10.000 – 15.000 USD arasında olacaktır. Sonuç olarak, Amerika’da bir yıl eğitim almanın ve yaşamanın maliyeti ortalama 25.000 USD civarındadır. Amerika’da öğrencilere sadece kampüs içinde çalışma izni verilir. Öğrencilerin kampüs dışında çalışmaları kanunen mümkün değildir.

Ne zaman başvurmalısınız?

Amerika’da üniversite eğitimine 4 yıllık bir üniversiteden başlamak istiyorsanız, başvuru sürecinizi bir yıl öncesinden, lise son sınıfın ilk döneminde başlatmalı, ve gerekli sınavlara girmelisiniz. Yüksek okullar ( Community College) için başvurular daha kolaydır ve çok daha kısa sürede cevaplanır. Eğer İngilizce seviyeniz yeterli değil ve gerekli sınavlarda başarılı olamıyorsanız, o zaman SD tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak hem bu eksiklerinizi kapatabilir, hem de doğrudan üniversiteye yerleştirme hizmetinden yararlanırsınız. Hazırlık programlarının başlangıç tarihlerini ve detaylarını SD danışmanınızdan öğrenebilirsiniz.


Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder