11 Aralık 2013 Çarşamba

Yurtdışında Konaklama

Yurtdışında Konaklama
Bu bölümde, Avrupa Ülkeleri ve ABD öncelikli olmak üzere belli başlı ülkelerdeki konaklama olanaklarına yer verilmiştir.

Adresleri verilen konaklama organizasyonları, alanları ve etkinlik bölgelerindeki konaklama alternatifleri ile birlikte tanıtılmıştır.

Yurtdışında bir dil okuluna devam etmek, kısa süreli veya uzun dönemli bir eğitim programından yararlanmak ya da sadece turistik amaçlı bir gezi yapmak isteyenlere yönelik olan bu bölümdeki bilgiler, yurtdışında konaklama alternatiflerini nasıl ve ne şekilde değerlendirilebileceğini açıklayacak, konaklama imkanı sunan organizasyonlar ile tanıştıracak ve bu alternatiflerden yararlanmak için neler yapılması gerektiğini belirtecektir.

Tüm dünya çapında yapacağınız eğitim ve gezi olanaklarında olduğu gibi, konaklama ihtiyaçlarında da işini bilen bir yurtdışı eğitim danışmanlığı firması veya bir turizm acentası sizin ilk durağınız olmalıdır.

KONAKLAMA ALTERNATİFLERİ
Yurtdışında 4 değişik türde konaklama alternatifi vardır. Birincisi, aile yanı konaklama; ikincisi residence (öğrenci yurdu); üçüncüsü otellerdir. Dördüncü tip konaklama ise, uzun süreli eğitim amacında olanların en çok uyguladığı bir yöntemdir. Bu konaklama yönteminde, gidilen ülkede olanaklara bağlı olarak bir oda, ev veya stüdyo (tek odalı müstakil ev) kiralanır.

Aile Yanı Konaklama
Gidilen ülkede bir aile yanında, o ailenin bir üyesi olarak kalma yöntemine Homestay veya aile yanı konaklama denir. Bu tür konaklamalarda, kalacağınız aile yanında özel bir odanız olur, yaptığınız ödeme şekline göre tam pansiyon veya yarım pansiyon aile yanında konaklarsınız. Bu tür konaklama yöntemleri özellikle dil öğrenimi yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir; çünkü bu şekilde yabancı dili doğal ortamında; o ülkenin aile yapısını ve kültürünü yaşayarak öğrenmek mümkün olacaktır. Bu konaklama türünde bütün çamaşır yıkama (laundry) ve barınma ihtiyaçları (nevresim, yatak, havlu, terlik vb) aile tarafından karşılanır.

Bu konaklama türünde en çok dikkat edilmesi gereken şeyler; aile ile mümkün olduğunca konuşmaya çalışılmak, ailenin onayı olmaksızın eve arkadaş getirmemek ve ailenin telefonunu izinsiz kullanmamaktır.

Residence (Öğrenci Yurdu)
Gençlik hostellerinde veya çeşitli üniversiteler ile dil okullarının kendilerine ait olan yurtlarındaki konaklama şekline denir. Çoğunlukla çift kişilik odalarda sadece barınma olanağı sunar. Bazı yurtlarda, barınmanın dışında kahvaltı ve/veya diğer yemek olanakları da sunulabilir.

Oteller
Konaklama yöntemleri içinde en pahalı olan yöntem budur. Konaklama lüks veya standart özelliklerdedir ancak giriş-çıkış saatleri anlamında diğer konaklamalara nazaran bir kısıtlaması yoktur.

Ev-Oda Kiralama
Bu konaklama yöntemi, özellikle uzun süreli olarak konaklamaya ihtiyaç duyanlar için idealdir. Bağımsız yaşamak ve ekonomik konaklama yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği konaklama şeklidir.

TATİL DEĞİŞİMİ
Farklı ülkelerden iki ayrı kişinin bir organizasyon aracılığıyla tanışmasıve birbirlerini ülkelerinde birer yıl arayla ağırlamaları yöntemine TATİL DEĞİŞİMİ denir. Bu bölümde, tatil değişimi yapan organizasyonlara da yer verilmiştir.

EV DEĞİŞİMİ
Farklı ülkelerden iki ayrı ailenin, aynı tatil periyodu ve aynı zaman içinde birbirlerinin evlerinde konaklamaları yöntemine EV DEĞİŞİMİ denir. Daha çok turistik amaçlı bir programdır. Bu bölümde, ev değişimi yapan organizasyonlar da bulunmaktadır.

KONAKLAMA İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER
Başvuru
Konaklama alternatifiniz ne olursa olsun, size uygun bir yer bulunması için en az 1-2 ay önceden gerekli yerlerle temasa geçmeniz gerekir.

Para Durumu
Yanınızda bulundurmanız gereken nakit para veya para karşılıkları (seyahat çekleri, kredi kartları vb) bulunduğunuz ülkenin hayat şartlarına, kalmak istediğiniz süreye ve bu süre boyunca neleri amaçladığınıza bağlı olarak değişir. Cep harçlığı anlamında yanınızda ne kadar paranın olması gerektiğini SD egitimden  öğrenebilirsiniz.

Para Birimi
Yanınızda yeteri miktarda o ülkenin para biriminden bulundurmanız gerekir. Türk Parası'nın çevrilebilir olmasına karşın yurtdışındaki parite değeri çok düşüktür.

Aile Yanı Konaklama esnasında
Mümkün olduğunca güler yüzlü ve dostane olmalısınız. Eğer, çevrenizde pozitif bir izlenim bırakarak konaklamaya başlarsanız, aileye uyumunuz o denli kolay olur. Birilerinin evinde bir misafir olduğunuzu ve ev sahiplerinizin de sizin sağlığınızdan sorumlu olduğunu hatırlamanızda yarar vardır. Ev sahiplerinizin misafir ağırlama ve olaylar karşısındaki tepkileri, sizin kendi ailenizdekilerden daha farklı olabilir. Onların kültürleri gereği yaptıkları davranış tarzlarını olduğu gibi kabul etmeniz daha uygun olacaktır. Unutmayın, onlar sizin kültür ve yaşam tarzınıza uymak zorunda değildir, tam tersi siz onlarınkine uymak zorundasınız. Aile yanında kalışınız süresince bir şeyleri daha iyi yaşanabilir yapmak için şunları yerine getirmeniz tavsiye edilmektedir:
* Günlük yaşamın gerekliliği olan (sofranın hazırlanması, çay-kahve yapılması, masanın temizlenmesi gibi işlerde) onlara yardım etmeye çalışın.
* Odanızı temiz ve düzenli tutun, yatağınızı her gün toplayın ve çevreyi toparlayın.
* Aileden izin almadan telefonlarını kullanmayın.
* İzin almadıkça odanızda veya evde içki ve sigara içmeyin.
* Zamanınızı mümkün olduğunca aile ile birlikte geçirmeye çalışın. Odanıza kapanarak, hasta veya mutsuz olduğunuzu düşünmelerine yol açarak ev sahibi ailenizi üzmeyin.

Yemekler
Farklı bir ülkede kalışınız, bazı yeni alışkanlıkların yanı sıra değişik mutfak zevklerini ve adetlerini de beraberinde getirecektir. Farklı bir dili öğrenmek, farklı bir kültürü ve farklı adetleri tanımanın en doğal ortamı olan aile yanı konaklama, size farklı mutfak zevklerini ve farklı yemek lezzetlerini de tanıtacaktır.

Çamaşır
Bazı aileler yanında kalan misafirin kirli çamaşırlarını yıkarlar. Ancak bu bütün aileler için geçerli değildir. Sizi yerleştiren organizasyona çamaşır sorununuzu nasıl çözebileceğinizi sorun.

Dil Problemi

Farklı bir ülkeye gittiğinizde, yabancı dilinizin beklediğiniz gibi iyi olmadığını görebilirsiniz. Bu nedenle konuşulanları anlamak ve düşüncelerinizi açıklamak için harcayacağınız olağanüstü çaba sizi yorabilecek hatta harcayacağınız ekstra çabalar sizi sıkabilecektir. Pes etmeyin ve çabalarınıza devam edin. Zamanla dil sorununuz sizin için sıradan bir olay haline gelecektir. Dil problemlerini kısa sürede çözmek için yanınızda sözlük bulundurmanız, insanlarla konuşmaktan kaçınmamanız, anlamadığınız yerleri sormanız veya tekrar etmelerini istemeniz, rahat olmanız ve kendi diliniz yerine o ülkenin dilini konuşmaya çalışmanız tavsiye edilir. Televizyondan çocuk filmleri veya programlarını izlemeniz ve çocuklarla konuşmaya çalışmanız çok yararlıdır. Unutmayın, onlarda tıpkı sizin gibi bir şeyleri öğrenmeye ihtiyaç duymaktadır. Siz de onlarla birlikte öğrenebilirsiniz.

Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder