10 Aralık 2013 Salı

KANADADA ÜNİVERSİTELERİNDE OKU HAYALLERINI YASA

KANADADA ÜNİVERSİTE
ÜNİVERSİTELER -----      DİL OKULLARI-----         YASAM KOSULLARI-----       

Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu arasında yer alan 
Kanada
Dünyanın en renkli ülkelerinden biridir kanada deyince tek bir ülkeden bahsedemeyiz dünyanın bir cok ülkesinden göc alan kanada cok kültürlü bir ulus olmustur ülkede 100 den fazla dil konusulur british Columbia ve ontario  eyaletlerinde İngilizce ortak dil olarak kullanılırken ouebec de Fransızca kullanılr yasam standartlarının yüksek olmasına karsın yine de bir cok ülkeye göre daha uygun kosullara sahiptir .kısa bir tarihe sahip olan kanada kültürü,dünya standartlarında yönetim kurumları ,yasam tarzı ile bilgiye dayalı bir toplum olmayı basarmıstır kanadanın en büyük özelliklerinin basında orada yasayan herkeze güven huzur ve son derece özgürlük tanımak olmustur bu nedenle insanlarda kendi ülkelerinde yasıyor hıssini yaratır toplum huzurludur
Kanada dogal güzellikleri acık alanları hayranlık uyandıran bir ülkedir   iklimi ve dogal kosulları nedeniyle kanada cok farklılık lar  gösterir  dogal güzelikleri ve iklimi muhtesem manzaralı selaleleri yagmur ormanları milli parkları turislere ev sahipliği yapar. cevreci ve saglıga cok önem veren bir ülkedir kanada dünyanın en temiz ülkeleri arasındadır kanada da egitim görmek isteyen yabancı ogrenciler içinde cok uygundur cünkü İngiltere Amerika avustralyaya göre daha ekonomiktir egitimde belli standartları yakalamıs bir ülkedir  dil okulları ve diğer eğitim kurumları devlet tarafından oluşturulmuş ve çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren CEC Network tarafından tanıtılmaktadır.
 .bu nedenle  öğrenciler tarafından cok tercih edilir kanadada yasayan ların büyük cocunlugunu göcmenler olusturur kanadanın yerel insanı yok denecek kadar azdır ülkenin nufusu
Nufusun
%77.1 Hristiyanlar, %16.5 Din tanımayanlar, %2.0 Müslümanlar, %1.1 Yahudiler, %1.0 Budistler, %1.0 Hindulardan oluşmaktadır. $ yılık kişi bası düşün gelir
39.217  dolardır 33.milyon  yüzülcümü ise 9.984.670 km² dir



















Kanada – genel bakis birlikte, Kanada’yı cazip hale getiren bir başka neden de Kanada’nın dünyada yaşanabilir en temiz kentlere sahip olması ve eğitim maliyetlerinin Amerika, İngiltere, Avustralya gibi İngilizce eğitim veren ülkelere göre kısmen daha ucuz olmasıdır. Kanada’daki dil okullarından fiziksel imkanları, eğitim düzeni, sosyal aktiviteleri, konaklama seçenekleri gibi her biri oldukça önemli konuların tamamında belirli bir kalite standardını yakalamış olanlar CAPLS (Canadian Association of Private Language Schools) tarafından belirleniyor. Ayrıca dil okulları ve diğer eğitim kurumları devlet tarafından oluşturulmuş ve çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren CEC Network tarafından tanıtılmaktadır.
En az 10000 yıllık yerli halkın yaşadığı Kanada topraklarına ilk Vikingler’in ziyaretleri ve geçici yerleşimleriyle başlayan tarihi 16’ncı yüzyılın sonrlarında Fransız yerleşimleriyle tamamen değişti. Yedi Yıl Savaşları’yla birlikte Yeni Fransa olarak adlandırılan Kanada topraklarının önemli bir bölümü İngilizlere kaldı. 1 Temmuz 1867’de Birleşik Krallık, Kuzey Amerika kolonisi için hala geçerli olan yerel yönetim hakkını verdi. 1880’de Kanada iki bölge dışında şu andaki sınırlarını çizdi. Fransızca konuşan Quebec eyaletinin bazı vatandaşları 1980 ve 1995’de ayrılmak için iki kez referandum yapsa da, başarılı olamadılar. Kanada şu anda, 10 eyalet ve 3 bölgeye ayrılmıştır. Ülke, ABD’nin kuzeyinden itibaren başlayıp kutuplarda biten dünyanın en geniş topraklarına sahip ülkesidir.

 

.

Türkiye’ye uçak ile uzaklığı: 14 saat
Popüler Şehirleri: Toronto, Vancouver, Montreal, Calgary
Ülkede Toplam Kaç Üniversite Var: 92 Devlet Üniversitesi
En Yoğun Uluslararası Öğrenci Topluluğu: Türkiye, Latin Amerika, Uzakdoğu, Asya
Uluslararası Öğrencilerin Çalışma İzni: Kanada’da öğrenim gören dil okulu öğrencilerine çalışma izni verilmemektedir.
10 eyalet ve 3 bölgeden oluşan, merkezi olmayan, anayasal monarşi ile yönetilen Kanada, Kuzey Amerikan’ın en kuzeyindeki ülkedir.
Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en yaşanılır ve güvenilir ülkelerinden biri olarak belirlenen Kanada, gelişmiş ülkeler arasında eğitime en fazla bütçe ayıran ülkedir bu yüzden dil eğitimi de Kanada hükümetinin denetimi ve garantisi altındadır. Kanada’da dil okulları en fazla, Vancouver, Toronto, Calgary ve Montreal’de bulunmaktadır. Büyük şehirlerin kalabalığından bunaldıysanız eğer ve doğa ile iç içe bir ortamda ama bir taraftan da şehrin hareketliliğinden de kopmadan dil eğitimi alabileceğiniz bir yer arıyorsanız Kanada ‘da tam size göre. Dil okulu fiyatlarının birçok ülkeye göre daha uygun olması da sizi Kanada’da dil eğitimi almaya yönlendirecek önemli bir faktör olacaktır.




Kanada'nın doğal güzelliği ve güvenliliğinin çekiciliğiyle beraber, güçlü akademik programlar yabancı öğrenciler arasında ilgi görmeye devam etmektedir. 

Yasam kosulları
Birleşmiş Milletler tarafından defalarca "Yaşam Kalitesi En Yüksek Ülke" seçilen Kanada, huzurlu ve güvenli bir ortamda, ekonomik ve kaliteli eğitim görmek isteyenler için ideal bir ülkedir. Kanada'nın batısında yer alan Vancouver doğal güzellikleriyle, doğusundaki Toronto ise modern yerleşim birimleriyle, öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerin başında geliyor. 

Kanada’da eğitim imkanı sunan dil okullarından fiziksel imkanları, eğitim düzeni, sosyal aktiviteleri, konaklama seçenekleri gibi herbiri oldukça önemli konuların tamamında belirli bir kalite standardını yakalamış olanlar Languages Canada tarafından belirleniyor. Kanada’da bulunan binlerce dil okulundan sadece 70 tanesi Languages Canada tarafından akredite edilmiştir. Bu 70 okul Kanada genelinde toplam 103 lokasyonda faaliyet gösteriyor. Temsilciliğini yaptığımız Kanada okullarının tamamı Languages Canada onaylıdır.
Dünya’nın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Kanada, çok kaliteli eğitim kurumlarına ve kaliteli bir eğitim sistemine sahiptir. Bunun yanında, Kanada, dünyanın dört bir köşesinden öğrencilerin ilgisini çekerek, yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında üst sıralara tırmanmıştır.
Kanada’da ilk, orta ve yüksek öğretim, her eyaletin kendi eğitim bakanlıkları aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sayede eğitim ve öğretimin bölgesel ihtiyaçlara ve kültür farklılıklarına en iyi şekilde cevap verebilmesi sağlanmaktadır. Merkezi yönetim, yani federal hükümetin eğitimdeki rolü ise ağırlıklı olarak yüksek öğrenim fonlarının idaresi, insan kaynakları yönetimi ve kullanılacak eğitim dillerinin düzenlenmesidir.
Kanada’da zorunlu ilk öğretim çoğu eyalet ve bölgede 6-8 yıl arasındadır. Bazı eyaletlerde 8 yıllık eğitim anaokullarını da kapsamaktadır. Eğitim, yıllara göre ayrılmış olup eyaletten eyalete farklılık göstermektedir. Buna göre bazı yerlerde ilk 8 yıl ilköğretim, 9. ve 12. yıllar arası ise orta öğrenim kategorisindedir.
Kanada’da yüksek öğrenim, üniversiteler, kolejler ve enstitüler aracılığıyla yapılmaktadır. Bu kurumlar ihtiyaç duydukları fonların çoğunluğunu, bağlı bulundukları eyaletlerin eğitim bakanlıklarından temin ederler. Fonların diğer kısmı ise federal hükümet, araştırma gelirleri ve öğrenci harçlarından gelir.
» Çalışma Durumu
Kanada, çalışma alanındaki pek çok düşünceyi kıran iş hayatına sahiptir. Şirketin kârlılığı için çalışanın memnuniyeti öne çıkarılmıştır. Bu nedenle, soğuk havasına rağmen insanları sıcakkanlıdır. Özellikle, iş gidiş – gelişlerinde toplu taşıma, park, alışveriş merkezleri gibi toplu yaşam alanlarında oldukça içten davranırlar. Şirketler için, olmazsa olmazlardan biri iş disiplinidir. Ülkenin çok kültürlü yapısı çalışma kültürünü din, dil, ırk gibi kavramlar konusunda tolerans ve karşılıklı anlayış şeklinde oturtmuştur.
Kanada’da sosyal yaşam beklentilerinize göre değişiklik göstermektedir. En hareketli şehirlerde bile gece hayatı mevsimsel olarak gece yarısında bitmektedir. Büyük metropollerde eğlence daha uzun sürse de, ertesi güne daha zinde başlamak için belli zamanlarla sınırlamışlardır. Ülkenin en önemli özelliklerinden biri de, kültürel yaşama büyük önem vermesidir. Sinemalar yoğun ilgi görmektedir. Bununla birlikte, kültürel şehir aktiviteleri ile en küçük şehirde bile can sıkıntısı yaşamazsınız.
Kanada okulları, her zaman öğrencinin zamanını tam anlamıyla kaplamak üzerine kurulmuştur. Bu sadece ders olarak değil. Zaten genellikle dersler oldukça sınırlı olarak yapılmaktadır. Teorik dersten çok, pratiğe yönlendirilmiş bir öğrenci yaşamı vardır. Bu sayede, öğrenci hayatının içine okulunu tam anlamıyla entegre edebilmektedir. Ders çalışmalarının arasında, kendine zaman ayırarak çeşitli aktivitelere katılmaktadır. Özellikle üniversite yaşamında öğrenciler kendilerini tanımlayan kulüplere üye olarak, aktif çalışırlar. Böylece, hem yaşamdan kopmamış, hem de geleceğine yatırım yapmış olurlar. Üniversitelerin öğrenci kabulünde iş deneyimi bu nedenle büyük önem taşımaktadır.
» Sağlık Sistemi
Kanada’nın sağlık sistemi çok düzenlidir. Bu düzen o kadar oturmuştur ki, bazen acil durumlarda hastanede uzun süre bekleyebilirsiniz. Birçok gelişmiş ülke gibi Kanada’da sağlık sistemini yenileme çalışmalarına başlamıştır. Sağlık sigortası her vatandaşını kapsadığı için sağlık sisteminde büyük sorunlarla karşılaşılmamıştır. Ülkede sağlık sisteminden yararlanmak için, Türkiye’den çıkışınızdan girişinize kadar olan sürede sağlık sigortası yaptırmanızı öneririz.

Türkiye ile iliskişi


Göçmen vatandaşlarımızın çok olmasına rağmen, ilişkiler aynı şekilde değildir. Son zamanlarda, ilişkilerde yumuşama sinyali görünse de bazen sıkıntı olabilmektedir. Ermeni lobisinin büyüklüğünden dolayı, ülkede sözde soykırım resmen kabul edilmiştir. Özellikle Türk Hava Yolları’nın Toronto’ya yıllardır beklenen direk uçuşu başlatması dikkat çekmektedir.

İklimi ve Bilgi Örtüsü
Kanada’da iklim gün içinde çok değişken olabilmektedir. Özellikle bahar aylarında dört mevsimi bir arada yaşayabilirsiniz. Ülkenin batısında yüksek dağların olmasından dolayı Vancouver gibi bazı şehirlerde yaz daha sıcak yaşanabilmektedir. Ancak, ülkenin doğu kesimi için aynı şeyi söylemek zordur. Yazları özellikle suya yakın olan yerlerde çok nemli geçmektedir. Ülkenin batısında yükseltilerin azlığından dolayı, kış aylarında özellikle kutuplardan gelen soğuklar büyük sıcaklık kaybına neden olmaktadır.

Siyasi sistem
Kanada parlamenter demokrasi ve anayasal monarşi ile yönetilen bir federasyondur. Devlet Başkanı ve hükümdarı “Kanada Kraliçesi” sıfatı ile Kraliçe II. Elizabeth'dir. Kraliçe'nin Kanada'daki temsilcisi Genel Vali'dir ve genellikle emekli olmuş eski politikacılar veya diğer seçkin Kanadalılar arasından Başbakan önerisiyle Kraliçe tarafından atanır. 10 eyalet ve 3 bölgeye ayrılmıştır. Her eyalet kendi içinde yönetilmekle birlikte başkent Ottowa’da bulunan merkezi hükümetle birlikte çalışırlar.
» Ekonomik Durum
Varlıklı ve yüksek teknolojiye sahip endüstriyel bir toplum olarak Kanada bugün, serbest pazar merkezli ekonomik sistemi, üretim modelleriyle ve yüksek yaşam standartları ile ABD'ye çok benzer. II. Dünya Savaşı'ndan bu yana imalat, madencilik ve hizmet sektörlerindeki artış Kanada'yı kırsal ekonomiden endüstriyel ve şehirsel bir toplum haline getirdi. Transparency International, Kanada'yı ahlaki yozlaşmanın en az olduğu 12. ülke
olarak sıralamaktadır.
Para ve banka
Kanada’nın para birimi Kanada Doları’dır. Bankacılık oldukça gelişmiş olmasına rağmen, ülkede öne çıkan bir kaç banka vardır. Ülkeye girişinizin ardından, her hangibir Kanada bankasına giderek, hesap açtırabilirsiniz. Türkiye’de bulunan bankaların bazıları Kanada’da da faaliyet göstermektedir. Özellikle havale, EFT gibi gönderilerde Türkiye’de şubesi bulunan global bankaları tercih edebilirsiniz.
vergiler
Çalışma yaşamına girenler için vergilendirme yapılmaktadır. Alışverişlerde ise, iki vergi ile karşılacaksınız. Bunlardan biri, GST adı verilen ülke genelinde uygulanan vergilerdir. Bir çok eyalette uygulanan ikinci bir vergi ise, eyalet vergisidir.
» Toplu Taşıma
Kanada, tamamıyla ulaşım ağıyla birbirine bağlanmış şehirleri ve şehir merkezlerine sahiptir. Şehirler arasında daha çok uçak ve tren tercih edilmektedir. Şehir içinde ise, metro ve otobüs en çok tercih edilen iki araçtır.
» Sosyal Hayat ve Kültür
Yüzleri güleç Kanadalılar ve rengarenk ten renkleriyle bir renk cümbüşünü andıran Kanada’da sosyal yaşam çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında haftasonları tüm arkadaşlar, komşular ya da akrabalar bir barbekü günü düzenlerler. Bununla birlikte, tüm yaşam alanlarında kültürel ve sosyal gelişim ön plandadır. Ülkenin her yerinde, insanlar daha çok şey öğrenmek için çabalamaktadırlar.
Haberlesme

Kanada’da telefon numaraları Türkiye’dekinden farklıdır. Yurtdışını aramak için 0 yerine 1 kullanmalısınız. Şehirlerarası kod için ise, Amerikan sistemi olan 3 rakamlı kodlama vardır. Sonrasında ise, 7 rakamlı telefon numarası gelir. Örneğin, 1.416.123-4567. Çok sayıda telekom şirketi size farklı alternatifler sunar. Ayrıca, ön ödemeli (prepaid) kartlar ile daha uygun fiyatla dünyanın her yeriyle konuşabilirsiniz.
Spor
Kanada’da spor denilince akla ilk gelen dallardan biri buz hokeyidir. Geleneksel olarak tüm bölgeler için çok önemli olan buz hokeyinin yanında basketbol, curling, Amerikan futbolu, beyzbol, golf, kış sporları en çok ilgi görenler arasındadır. Son zamanlarda, futbola da ilgi artmaktadır.
Burs veKanada’da genellikle üniversiteler çeşitli burslar vermektedir. Burs için başarı kriteri vardır. Her üniversite kendi içinde burs sistemini oturtmuştur. Bununla birlikte ülke genelinde burs çalışmaları yapan kurumlarda vardır. Kurumlar ve adresleri şöyle: 
·         Scholarships Canada    
·         Student Awards               
·         Graduate Aid      
ren kuruluslar
» Konaklama
Kanada’da konaklama seçenekleri kiralama ve aile yanı konaklamadır. Aile yanı konaklama, gideceğiniz okulda bir uzman tarafından gerçekleştirilen bir sistemdir. Kiralama seçeneğinde ise, yerel gazeteler ve site ofisleriyle iletişime geçebilirsiniz. Kiralama ülkede, hem ev, hem de oda şeklinde olabilmektedir

» Türk Kuruluşları

·         Kanada Türk Dernekleri Federasyonu
·         Vancouver Türk Kanada Derneği
·         Türk Kanada Kültür Derneği
·         Turkish Society of Canada
·         Kanada Türkiye İş Konseyi
·         Concordia Üniversitesi Türk Öğrenci Derneği
·         Toronto Üniversitesi Türk Öğrenci Derneği
·         UBC Türk Öğrenci Derneği
·         Canadian Turkish Film Society
·         » Türklere Bakışları
·         Kanadalıların genellikle Türklere bakışı gayet olumludur. Son zamanlarda göç eden Türklerin bazen kötü davranışları sebebiyle bazılarında önyargı oluşmuştur. Ancak, genellikle iyi ilişkiler vardır.
·         » Vize Uzatma İşlemleri
·         Kanada’da vize uzatmak için okulunuzdan alacağınız kabul belgesini eyaletinizdeki yetkili makama göndermelisiniz. Kabul edilip edilmediği posta ile adresinize bildirilecektir
·         » Etnik Yapısı
·         Son nüfus sayımına göre ülkede yaşayanların %21’i İngiliz, %15.8’i Fransız, %15.2’u İskoç, %13.9’u İrlandalı, %10.2’si Alman, %5’i İtalyan, %3.9’u Çinli, %36’sı Ukraynalı geçmişe sahip. Ancak, her üç kişiden biri kendini Kanadalı olarak tanımlıyor.
9.984.670 km²yüzolcümkü
Nufusu 33.426.600
Telefon kodu +1
Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder