13 Aralık 2013 Cuma

Romanyada Eğitim – Romanyada üniversite Romanya Hakkında…

Romanyada Eğitim – Romanyada üniversite

Romanya Hakkında…

2007 yılında Avrupa Birliğine tam üye olan Romanya Türkiye’nin kuzeybatısında ve Balkan Yarımadasının kuzeydoğusunda bir Doğu Avrupa ülkesidir. Doğuda Karadeniz, Ukrayna ve Moldova, kuzeyde Ukrayna, batısında Macaristan, güneyinde Bulgaristan ile çevrilidir. Nüfusu yaklaşık 22 Milyon olan Romanya’nın Başkenti Bükreş’tir. Başlıca büyük şehirleri ise Bükreş , Cluj- Napoca, İaşi , Constanta (Köstence) ve Braşov’dur. Romanya’nın iklimi orta nemlilikte olan tipik bir kara iklimidir. İklim, geniş ölçüde, mevsimlere ve bölgelere göre farklılıklar gösterir. Yaz ayları kurak ve sıcak, kış ayları ise sert ve karlı geçer. Sonbahar mevsimi uzun sürerken, İlkbahar çok kısa müddetle kendini gösterir. Türkiye ile tarihin getirdiği kültürel bağları olan Romanya, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için son yıllarda oldukça populer hale gelen seçeneklerdendir.

Romanya’da Üniversite Eğitimi Almak Neden Çok Avantajlı?

Kaderiniz ve idealleriniz LYS Sınavına bağlı değil!

Romanya en çok ideallerine sahip çıkmak, ve birkaç saatlik üniversite sınavının sonucuna göre değil, kendi potansiyel ve hedeflerine göre bir eğitim ve kariyer yaratmayı amaçlayanlar için mükemmel bir çözümdür. Tıp okumak isteyen bir aday, yeterli puan alamadığı için istemeyerek biyoloji öğretmenliği okumak, mühendis olmak isteyen bir aday işletme okumak zorunda kalmamalıdır. Romanya üniversitelerine giriş için üniversite sınavında başarılı olma şartı aranmıyor.

YÖK Denkliği Var!

Bir Avrupa Birliği ülkesinde okuduğunuz için, AB ile yapılan uyum çalışmaları sonucuna göre diplomanız Romanya’da YÖK tanınırlığı olan bir üniversiteden ise YÖK denkliği alıyor.

Eğitim Dili İngilizce ve Romence

Romanya’da İngilizce olarak eğitim alabilirsiniz. Bu sayede hem geçerli bir diplomaya hem de anadil seviyesinde İngilizceye sahip olursunuz. Romanya, Avrupa’nın birçok ülkesinden öğrencilere eğitim olanağı sağlıyor. Çok uluslu bir ortamda yaşayacak, sürekli İngilizce konuşacaksınız. Dilerseniz eğitiminizi Rumence olarak da alabilirsiniz.

Ekonomik Eğitim ve Yaşam Maliyetleri

Romanya’da eğitim almanın maliyeti, ülkemizdeki ya da KKTC’de bulunan çoğu özel üniversiteden ya daha ekonomik yada eşit maliyetlidir. Yukarıda bahsedilen avantajlar da göz önünde bulundurulduğunda, kesinlikle çok daha mantıklı ve avantajlı bir seçenektir.
romanyada üniversiteromanyada eğitim

Eğitim Sistemi ve Kabul Koşulları

Romanya üniversitelerine kaytta LYS sınavında bir yeri kazanmış olma şartı aranmıyor. Adaylar lise diplomalarıyla başvuru yapabiliyor. Lisede almış oluğunuz ağırlıklı eğitime paralel olarak istediğiniz bölümde okuyabilirsiniz.
Romanya’da lisans eğitimi 3 yıl ( bazı mühendislik bölümlerinde 3.5-4 yıl), Master eğitimi ise 2 yıl surer. Tıp eğitimi 6 yıl, Diş Hekimliği ve Eczacılık ise 5 yıldır. Romanya’da birçok bölümü İngilizce olarak okuyabilirsiniz. Romence dil eğitimi alması gereken öğrenciler ilk yıl Bükreş Üniversitesinde dil hazırlık programına alınırlar. Dil eğitiminin tamamlanmasının ardından bölüme başlarlar. Romanya’da İngilizce hazırlık yoktur.
Birçok bölümde Romence olarak da eğitim almanız mümkün ve bu da hiç fena bir fikir değil aslında. Romence özellikle İtalyanca ve Fransızca ile aynı şablona sahip olan Latin kökenli bir dil olduğundan, Romence ile birlikte Fransızca ve İtalyancayı da çok kolay bir biçimde konuşabileceksiniz. Romence ayrıca TIP eğitimi almak isteyenler için de ayrıca bir avantaj. Terminolojik olarak tamamen Latince olan TIP eğitimini Romence olarak almak aslınca İngilizce olarak almaktan daha avantajlı olacaktır. Özellikle TIP okuyan öğrenciler, zaten 3. yıldan itibaren, hastanede aktif görev alarak eğitime Romence devam etmek zorundalar. Dolayısıyla İngilizce olarak başlansa bile, ilerleyen zamanda Romence öğrenmek zorunlu. Bu nedenle TIP grubunda okuyanların eğitime Romence başlamaları daha mantıklıdır.
Üniversitelerin kayıtları her yıl Mayıs ayında başlar. Tıp fakültelerinde doğrudan eğitime başlamak isteyen öğrencilerin tüm belgelerini Temmuz ayı ortasına kadar teslim etmeleri gerekir. Önce dil eğitimi alacak olanların ise kayıt işlemleri Ağustos ayına kadar yapılmaktadır. Romanya’da üniversite eğitim ücretleri devlet kontrolünde olduğundan tüm üniversitelerde yıllık üniversite harçları, sosyal bilimler ve mühendisliklerde yıllık 2200-2700 Euro, Tıp diş hekimliği ve eczacılık bölümlerinde ise ortalama 3600-5000 Euro civarındadır. Bu ekonomik yapısıyla Romanya, YÖK denkliği olan ve İngilizce eğitim alabileceğiniz en ekonomik ülke seçeneklerinden biridir.
İngilizce seviyesi yüksek olmayan öğrencilere sunulacak alternatifler için lütfen danışmanınızla iletişime geçiniz.

Romanya’da Yaşam ve Sosyal Giderler

Romanya Avrupa’da üniversite eğitimi almak için en ekonomik ülkelerden biridir. Öğrencilerin konaklama için çeşitli seçenekleri vardır. Dileyen öğrenciler yurtlarda(değişken) ya da kiralık evlerde konaklayabilir. Genellikle bir öğrencinin aylık konaklama masrafı 150-200 Euro civarındadır. Ulaşım, beslenme, sosyal giderler vb. harcamalar için genellikle aylık 350 Euro yeterli olmaktadır. Genel olarak bir öğrencinin aylık masraflarının 500-600 Euro civarında olduğu söylenebilir.
romanyada üniversite eğitimiromanya'da üniversite

Romanya Üniversitelerine SD  Kalitesi ve Güvencesi İle Yerleşeceksiniz!

Romanya üniversitelerine başvuru, ikamet izni alınması ve vize işlemleri ve yurt dışındaki yeni hayatınızın profesyonel ellerde organize edilmesi uzman bir ekip tarafından yönetilmesi ve takip edilmesi gereken uzun ve karmaşık bir süreçtir. Geleceğinizi doğrudan etkileyecek olan bu süreçte SD deneyimi ve güvencesinde olacaksınız. Üniversite kabul için gerekli olan belgelerinizin hazırlanması, dosyanızın üniversiteye elden teslimi ve kabul işlemlerinin SD Romanya temsilciliği ile elden takibinin yapılması, konaklama organizasyonunun yapılması ve ikamet onay belgenizin temini, vize dosyanızın hazırlanması, vize oryantasyonu, uçuş organizasyonunuzun yapılması ve Romanya’da SD temsilcisi tarafından karşılanıp özel araba ile evinize ve okulunuza götürülmenizde SD  hep yanınızda olacak  Hizmetlerimiz bunlarla da sınırlı değil. Romanya’da ikamet izin başvurunuzu SD kontrolü altında başarıyla gerçekleştireceksiniz.
Üniversiteler ve Mevcut Bölümler: Aşağıda Bükreş Üniversiteleri, Iaşi Üniversiteleri, Timişoara Üniversiteleri ve Cluj-Napoca Üniversiteleri bölümleri, bölüm dilleri hakkında hazırladığımız bilgi amaçlı indexi görebilirsiniz.
Aşağıda verilen bölüm adları sadece referans bilgi niteliğinde olup, adayları bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır.
Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder