7 Aralık 2013 Cumartesi

UKRAYNA DA OKUMAK

UKRAYNA DA OKUMAK 

                     Karadeniz’in kuzey kıyısında yer alan Ukrayna, 1991 yılında Rusya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiş bir ülkedir. Ukrayna’nın başkenti Kiev’dir. Resmi dilin Ukraynaca olduğu ülke’de Rusça’da herkes tarafından bilinir. Donetsk, Harkov ve Odesa Ukrayna’daki diğer büyük şehirlerdir. Ülkenin nüfusu yaklaşık 48 milyondurve bu nüfusun %78 ini Ukrain, %17 si Rus, geri kalan bölümü de farklı azınlıklar oluşturmaktadır. Tipik Karadeniz ikliminin hakim olduğu Ukrayna’da hava sıcaklıkları kış mevsiminde -8 /+12, yaz mevsiminde ise 18 / 25 dereceler arasında olmaktadır.

Ukrayna’nın tarihi
                    Ukrayna tarihinde 3 kez bağımsızlığını kazanmaya çalışmıştır. Bunlardan ilki 1917′de olmuş ancak Kızıl Ordu: ayaklanmayı bastırmasıyla birlikte Ukrayna Sovyet Rusya’nın egemenliği altına girmiştir. Ukrayna’nın Rusya için hayati olmasının nedeni de bir tahıl ambarı olmasıdır.
İkinci Dünya Savaşı: sırasında Ukrayna bağımsızlığını kazanmayı tekrar denemiş ancak başarılı olamamıştır. Stalin: rejimi Ukrayna’daki milliyetçi hareketi bastırmıştır. 1986′daki Çernobil: felaketine kadar Sovyet Rusya ile uyum içinde yaşayan Ukraynalılarda, bu tarihten sonra milliyetçilik düşünceleri tekrar canlanmaya başlamıştır.

                     Sovyet Rusya’nın dağıldığı dönemde, 24 Ağustos 1991′de Ukrayna bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu tarihte ayrıca Rusya ve Beyaz Rusya’yla birlikte Bağımsız Devletler Topluluğunun kurucu üyelerinden birisi olmuştur. Bağımsız Ukrayna’nın ilk lideri seçimle başa gelen Leonid Kravchuk’tur.Kravchuk’tan sonra Leonid Kuchma: Ukrayna’nın başkanı olmuştur. Kuchma döneminde yapılan ekonomik devrimler hiperenflasyona sebep olmuştur. Ayrıca özelleştirme politikaları da oldukça başarısızdır. Oldukça otoriter bir lider olan Kuchma, 4üncü kez seçilmesi için gerekli olan anayasal değişiklikleri yapamayınca, 2004 seçimlerinde kendisi yerine Yanukovych’i destekledi. Uluslararası gözlemciler seçimlerin uluslararası standartlardan uzak olduğunu, Yanukovych lehine hile yapıldığını belirtti. Seçim sonuçları Yanukovych lehine açıklanınca Turuncu Devrim olarak da bilinen halk protestosu başladı. Polis ayaklanmayı bastırmayı reddetti ve yüksek mahkeme seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Yenilenen seçimlerin sonucunda Yuschenko Ukrayna’nın yeni başkanı oldu.

Ukrayna’da Eğitim
                    Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, aynı zamanda eğitimin de başkenti sayılabilir. Çok sayıda üniversite ve yüksek öğrenim kurumunun bulunduğu Kiev’in en büyük üniversitesi Taras Schevchenko üniversitesidir. Kiev Politeknik Entitüsü yüksek teknolojieğitimi vermektedir. 17. yüzyılda kurulmış olan Mohylo Academy ise hukuk ve diğer sosyal alanlarda uzmanlaşmıştır.

Ukrayna Ekonomisi
                     Başlıca gelir kaynakları tarım, madenciliğe dayalı sanayi, balıkçılık ve kıyı turizmi.
Yeraltı kaynakları: Kömür, demir, manganez, alçı taşı… Kırım’ın kuzey kısmı tarımın en yaygın olduğu bölgedir. Ağırlıklı olarak ayçiçeği, mısır ve buğday yetiştirilir. Gerekli su Dinyeper nehrinden kanallar aracılığıyla sağlanır. Yönetim biriminin merkezi Akmescit aynı zamanda yarımadanın kültür ve sanayi merkezidir. Güneydeki yamaçlarda üzüm bağları yer alır. Parfüm yapımında kullanılmak üzere çiçek de yetiştirilir.



Diğer Seçeneklerinizin Farkında mısınız?
                    Türkiye’nin yurdısı eğitim ve akademik danışmanlık alanında en deneyimli ve güvenilir kuruluşlarından biri olarak öğrencilerimize onlar için uygun olan en iyi seçenekleri sunmayı ve doğru yönlendirme yapmayı çok önemsiyoruz. Bu bağlamda her adayımızın kararını vermeden önce diğer seçeneklerini de biliyor ve istediğinin farkında olarak hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz.

Sd yurt dışı egitim sadece Ukrayna’ya öğrenci gönderen bir şirket değildir. öğrencilerine Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok farklı ülkede hizmet verebilmekte olduğu için tüm destinasyonları ayırt etmeksizin en iyi ve doğru biçimde tanıtabilen ve bu destinasyonların tümünde aynı kalite standartlarında hizmet sunabilen az sayıda kuruluştan biridir.
Eğer Ukrayna’yı sadece ucuz olduğu için ya da sadece sınavsız üniversite olanağı sunduğu için tercih ediyor, diğer seçenekleri pahalı olur diye eliyorsanız hata yapıyor olabilirsiniz. Özellikle Avrupa’da birçok ülkede Almanya İtalya Makedonya  da eğitim ve yaşam maliyetleri toplamı Ukrayna’dan pek de farklı değil. Üstelik eğitimi Avrupa Birliğinde almanız YÖK onaylı eğitim anlamına geliyor.

                     Ukrayna üniversite eğitimi almak için en ekonomik seçeneklerden biridir.
                     Yüksek kaliteli akademik potansiyel, çok ekonomik eğitim ve yaşam maliyetleriyle dünyaya açan Ukraynada eğitim almak gerçekten de çok cazip. Ukraynada hem eğitim, hem konaklama, hem de sosyal gider maliyetleri, ülkemizdeki ailelerin rahatlıkla karşılayabileceklerdeki seviyede olup, hatta birçok bölgemize kıyasla, Türkiye’den bile ekonomiktir.

Ukraynada eğitim giderleri.
                              Ukrayna’da üniversite ücretleri özellikle hazırlık sınıflarında oldukça ekonomik seviyelerde olup, yıllık ortalama 1500 – 2500 USD arasındadır. Bölümlerde ücretler biraz artar ama yine de çok ekonomiktir. Bölüm ücretleri üniversitelere göre değişmekle birlikte yıllık 1500 – 3000 USD civarında olmaktadır.
Ukrayna üniversiteleri öğrencilere çok ekonomik yurt konaklama olanakları sağlıyor.
Ukraynada eğitim almayı bu kadar ekonomik ve cazip hale getiren unsur tabii ki yurtlarıdır. Komünist dönemden kalma büyük yurt binaları günümüzde öğrencilere çok ucuz konaklama olanağı sağlıyor. Ukrayna üniversitelerinde yurtlar, bakım, kalite, kişi sayısı gibi değişkenlere bağlı olarak genellikle aylık 25 – 50 USD arasında değişmektedir. Bazı üniversiteler daha bakımlı ve lüks yurt olanağı sağlamakta bu tip yurtlarda ise aylık ücretler 60-90 USD civarında olabilmektedir. Ukrayna’da yurtlarda kalan öğrencilerimizin geneli yıllık ortalama 500 USD civarında yurt ödemesi yapmaktadır.
Sosyal yaşam ve cep harçlığı ihtiyacı.
Ukraynada eğitim alan öğrenciler beslenme, ulaşım, temel ihtiyaç ve sosyal giderleri için aylık ortalama 350 USD civarında harcamaktadır. Tabii ki sosyal harcamaların limiti kişiye göre değişir, ancak bu rakam Ukrayna’da okuyan bir öğrencinin sıkıntı çekmeden bir ayını geçirmesi için yeterli bir miktardır.

UKRAYNA’DA EĞİTİM VE YAŞAM MALİYETLERİ EKONOMİKTİR
Yurt Konaklaması Tercih Edilirse
Yıllık Üniversite Harcı (Fakülte Eğitimi)
$ 1600 – $3000
Yıllık konaklama
$ 500 – $1000
Aylık Harçlık İhtiyacı
$ 200 – $300
Yıllık Genel Toplam (10 aylık ortalama)
$ 4000 – $ 7000
Yıllık Genel Toplam (10 aylık ortalama / TL)
6200 – 11.000 TL


UKRAYNADA EĞİTİM ALMAK İÇİN 10 NEDEN
                              Ukrayna Doğru Avrupa’nın en önemli ve dünyaca ünlü üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Kiev tam bir üniversiteler şehridir.
Ukrayna üniversiteleri çok güçlü akademik kadrolara sahiptir. Öğrenci başına düşen profesör sayısı özellikle ülkemizle kıyaslanamayacak kadar yüksektir.
Ukrayna üniversiteleri Avrupa Birliği ve YÖK tarafından tanınır. Diplomanıza denklik alabilirsiniz.
Ukrayna üniversitelerinde eğitim devlet tarafından desteklenir. Bu nedenle öğrencilerin eğitim maliyetleri çok düşüktür. Üniversite haçları yıllık 2500 – 4000 USD kadardır.
Ukrayna üniversiteleri öğrencilere çok ucuz konaklama olanakları verir. Ukrayna’da birçok üniversitede yıllık yurt ücretiniz 500 USD’yi geçmez.
Ukrayna’da öğrencilere beslenme, ulaşım, sosyal harcamalar, cep harçlığı gibi giderler için aylık yaklaşım 350 USD yeterli olmaktadır.
Lise diplomanıza ve aldığınız derslere uygun olarak dilediğiniz bölümde eğitim alabilirsiniz
Ukrayna’da Kiev, Odessa, Harkov gibi üniversite şehirleri aynı zamanda zengin bir kültür ve sanat şehridir. Ukrayna’da eğitim öğrencilere vizyon ve kişisel gelişim kazandırır.
Ekonomik ve kaliteli eğitim dünyanın birçok ülkesinden öğrencileri Ukrayna’ya çekiyor. Bu da zengin bir uluslararası öğrenci yaşamı sağlıyor.

Ukrayna üniversitelerin kayıt, kabul ve vize işlemleri birçok Avrupa ülkesine göre kolaydır ve kısa sürer.

Hazırlık Eğitimi
                        Ukrayna’da hazırlık eğitimi denilince akla sadece dil eğitimi gelmemelidir. Ukrayna eğitim sisteminde hazırlık, Akademik Hazırlık ve Temel Eğitim (Fundation) olarak verilmektedir. Hazırlık eğitimi almadan önce öğrenci, hangi alanda lisans eğitimi almak istediğine karar vermeli, hazırlık eğitimini buna göre almalıdır.

Buna göre öğrenciler hazırlıkta 4 farklı seçenekten oluşan bir yol ayrımına gelirler.
1 – Engineering, Techology and Natural Sciences:
Bu bölümü seçen öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca eğitiminin yanı sıra matematik, fizik, kimya, tasarım, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri üzerine dersler alır.. Hazırlıkta bu bölümü bitiren öğrenciler Ukrayna’daki üniversitelerde Radiofizik, Fizik, Matematik, Mühendislik bölümleri, Teknoloji bölümleri, Sibernetiks, Kimya, Coğrafya üzerine lisans eğitimi alabilirler.
2- Economics
Bu bölümü seçen öğrenciler Rusça veya Ukraynaca eğitiminin yanı sıra matematik, coğrafya, ekonomiye giriş, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri üzerine eğitim alırlar. Hazırlıkta bu bölümü bitiren öğrenciler ekonomi, işletme, pazarlama, uluslararası ticaret vb kategorideki alanlar üzerine lisans eğitimi alabilirler.
3- Medicine, Biology and Agriculture
Bu bölümü seçen öğrenciler Rusça veya Ukraynaca eğitiminin yanı sıra biyoloji, fizik, kimya, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri üzerine eğitim alırlar. Hazırlıkta bu bölümü tamamlayan öğrenciler tıp ve tarım ile ilgili bölümlerde lisans eğitimi alabilirler.
4- Humanities and Social Sciences
Bu bölümü seçen öğrenciler Rusça veya Ukraynaca eğitiminin yanı sıra edebiyat, coğrafya, alan çalışmaları ve bilgisayar işletim sistemleri üzerine eğitim alırlar. Hazırlıkta bu bölümü bitiren öğrenciler uluslararası ilişkiler, uluslararası hukuk, gazetecilik, tarih, felsefe, psikoloji, sosyoloji, hukuk vb kategorilerdeki alanlarda lisans eğitimi alabilirler. Ukrayna’da üniversitelere sınavsız girebilmek demek, istediğiniz bölüme rahatça girebilirsiniz demek değildir. Sözgelimi, tıp eğitimi almak istiyorsanız, ilgili hazırlık programına bile kabul edilmek için matematik, fizik biyoloji vs derslerdeki lise notlarınızın istenilen oranlarda olması gerekmektedir ki bu oran çoğu üniversiteye kabul için 5 üzerinden 3 ve üstü olmalıdır. Ekonomi ve sosyal bilimler genellikle rahat kabul alınan bölümlerdir. Benzer biçimde hazırlık yılı mezuniyet notlarınız da, lisans eğitimi almak istediğiniz üniversitenin sizi kabul ederken dikkatle inceleyeceği detaylardır. Taras Shevchenko, KPI gibi üniversitelerde, özellikle mühendislik ve tıp gibi alanlarda lisans eğitimine kabul edilebilmeniz için hazırlık eğitiminizi başarı ile tamamlamanız gerekmektedir.

Ukrayna’da İngilizce Hazırlık
                             bazı üniversitelerde İngilizce hazırlık sınıfları açılıyor olsa da, genellikle öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca eğitimi tercih etmektedir. Bunun 2 basit nedeni vardır. Birincisi, Ukrayna’da İngilizce eğitiminin pek de kaliteli olduğu söylenemez. İngilizce bilen kişi sayısının çok düşük olduğu Ukrayna’da bu eğitimi verecek olan öğretim üyesi sayısı da maalesef fazla değil.Bu nedenle etkisiz ve faydasız bir İngilizce eğitimi almaktansa, alabileceğiniz en iyi Rusça ya da Ukraynaca eğitimini alarak bu dillerde mükemmelleşmek çok mantıklı bir karar olacaktır. Diğer neden ise, İngilizce hazırlık eğitimi alsanız bile, İngilizce olarak eğitim alabileceğiniz bölüm, öğrenci kontenjanı ve her şeyden önce kaynak materyal sayısının sınırlı olması. Bu yüzden Ukrayna’da eğitim almak için Rusça ve ya Ukraynaca hazırlık almak çok daha yerinde bir karar olacaktır.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, Ukrayna’da sadece İngilizce konuşarak yaşamanız imkansız gibi bir şeydir. Günlük hayatınızı sürdürebilmek için bile mecburen Rusça ve Ukraynaca konuşmayı öğrenmek zorunda kalacaksınız.

Rusça mı Ukraynaca mı Öğrenmeliyim?
                             Ukrayna’da bu iki dili birbirinden koparmak çok kolay olmasa da, üniversitelerin son zamanlarda yükselen milliyetçilik akımları ile birlikte, Rusça’yı terk etme eğiliminde olduklarını göz ardı etmemek gerekiyor. Aslında Rusça ve Ukraynaca, aynı dil ailesine ait olan iki farklı dialektir. İki dil arasındaki farklılık Azeri Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasındaki gibidir; hatta bu kadar derin farkların bile olmadığı söylenebilir. Ülkede herkes her iki dili daha doğrusu dialekti de bilmektedir.
Televizyon kanallarında, gazetelerde, eğitimde çoğu zaman her ikisi de kullanılmaktadır. Yani aslında sadece birini öğrenmeye çalışsanız da bunu başaramazsınız; eninde sonunda her ikisini de öğrenmek zorunda kalacaksınız.

                       Daha önce de belirttiğimiz gibi, Ukrayna’da yükselen bir milliyetçilik akımı var. Bu nedenle milli politika olarak sistemli bir şekilde Rusça ‘dan kurtulmaya çalıştıklarını söylemek çok abartılı olmayacaktır. Daha şimdiden Taras Shevchenko gibi çok önemli bazı üniversiteler sadece Ukraynaca lisans eğitimi vermeye başladılar. Bu üniversitelere kısa bir süre sonra KPI ve diğer üniversitelerin de katılacağına kesin gözü ile bakılmaktadır. Bununla birlikte, üniversite yetkililerinin ısrarla üzerinde durdukları bir geçek şudur.

                     Her ne kadar dersler Ukraynaca olsa da, kullanılan kaynakların çoğu ve günlük yaşam Rusça bilmeyi de gerektirdiği için, öğrenciler her ikisini de doğal olarak zaten öğreniyorlar. Bu yüzden eğitimin Ukraynaca olmasının sonuca yansıyan hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Sonuçta öğrenciler her iki dili de doğal olarak öğrenmek zorunda kalmaktadırlar.

Ukrayna’da İngilizce Eğitim
                      Türkiye’deki öğrencilerin çoğunun Ukrayna’yla ilgili ilk sorularından biri, İngilizce eğitim alıp alamayacaklarıdır.Evet, Ukrayna’da sadece bazı üniversiteler bazı bölümlerde İngilizce eğitim seçeneğini de sunuyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Ukrayna’da İngilizce eğitimi veren öğretim üyeleri de Ukraynalı; ve İngilizce bilgilerinin de çok iyi olduğu aslında pek söylenemez. Zaten başvuran adaylarda da çok ileri düzeyde İngilizce aranmaması da bunun bir göstergesidir. Buna ek olarak, Ukrayna’da İngilizce eğitim alırken, kütüphanelerden yararlanmanız da sınırlı olacaktır. Ukrayna üniversiteleri, dünyanın en zengin kaynak birikimlerinden birine sahip ama bunun çok az bir bölümü İngilizce.

                               Sonuç olarak ya Rusça’yı da öğrenmek durumunda kalacaksınız ya da kaynak sıkıntısını aşamayacaksınız. Bütün bunlardan çıkan sonuç şudur. Ukrayna’da İngilizce eğitim almak mümkündür. Ancak eğitim ve kaynak kalitesi Rusça /Ukraynaca eğitim kadar asla kaliteli olmayacaktır. Çıkartılması gereken en büyük sonuç ise, yukarıdaki bölümlerde de belirttiğimiz gibi, İngilizce bir bölüme kayıt yaptırmış olmakta Rusça ve Ukraynaca öğrenmek zorunluluğundan kurtulacağınızı sanıyorsanız çok yanılırsınız. Ukrayna’da yaşamanın en doğal zorunluluğu ve sonucu olarak her iki dili de ister istemez öğrenmek zorunda kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Ukrayna’da İngilizce konuşarak çok basit ihtiyaçlarınızı bile karşılayamayabilirsiniz.

Ukrayna Üniversitelerine Yatay Geçiş
                               Türkiye’de bir üniversite öğrencisinin, Ukrayna’da bir üniversiteye yatay geçiş hakkı teorik olarak vardır ancak uygulamaya bakıldığında aslında pek avantajlı olmayabilir. Ukrayna’daki üniversiteler, yatay geçiş talebinde bulunan öğrencinin transkriptini incelemekte, kendi eğitim programlarıyla karşılaştırmakta ve eksik gördüğü derlerin tekrarını istemektedir. Bu da çoğu zaman yıl kaybına neden olduğundan pek de avantajlı olduğu söylenemez. Eğitime baştan başlamak çoğu zaman daha doğru bir karar olacaktır.

Master
                              Ukrayna’daki üniversitelerin hepsi master yapmak isteyen öğrencilere kapılarını açmaktadır. Ukrayna’da Rusça, Ukraynaca ya da İngilizce olarak master yapabilirsiniz. Ancak İngilizce master yapabileceğinin bölümlerin sayısının ve üniversite alternatiflerinin sayısının pek fazla olmayacağını belirmekte fayda var. İngilizce seviyeniz upper-intermediate ve üstü ise, İngilizce eğitim verilen bölümlere doğrudan giriş yapabilirsiniz. Eğer dil seviyeniz yeterli değilse, o zaman ilk yılınızı hazırlık eğitimi alarak geçirmeniz gerekecektir.
Master başvurusu yaptığınız üniversite öncelikle lisans eğitiminizi ve transkriptinizi inceleyecektir. Bazı bölümler, özellikle teknik bölümler, master öncesinde bilim sınavı yapmaktadır. Sözel bölümlerde ise çoğu zaman bilim sınavına gerek yoktur. Ukrayna’da master yapabilmek için Türkiye’de LES sınavına girmek zorunda değilsiniz. Ukrayna’da master eğitimi bölüme ve üniversiteye göre değişmekle birlikte ortalama 1,5 – 2 yıl sürmektedir.

Ukraynada Sağlk
                         Ukrayna ' ya giden her üniversite öğrencisi eğitim süresini kapsayan zorunlu sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Bu sağlık sigortası kapsamında öğrenci her hangi rahatsızlık durumunda ücretsiz olarak tüm devlet sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alabilmektedir. Bununla birlikte her öğrenci, her yıl okula kayıt yaptırmadan önce zorunlu sağlık kontrolünden geçirilmektedir. Kan tahlilinden göze, KBB'dan akciğer röntgenine kadar tüm kontrolleri yapılan öğrenci varsa bir rahatsızlığı öğrenci hastanesinde ücretsiz tedavi edilmektedir. Bu kontroller sonucunda sağlıklı olduğu raporu alan öğrenci okula kayıt yaptırmaktadır. Bunun yanı sıra Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda öğrenciler ücretsiz olarak öğrenci hastanesinden yararlanabilmektedir. Ukrayna'da ilaçlar eczanelerde satılmaktadır. Ülkede diş tedavileri ise çok pahalı olmamakla beraber tüm vatandaşlar için ücrete tabidir.





UKRAYNADAKİ ÜNİVERSİTELER
Kiev Üniversiteler
Harkov Üniversiteler
Odessa Üniversiteler
Lviv Üniversiteler
Vinnitsa Üniversiteler
Ukrayna Üniversiteler
Ivano Frankivsk Üni.
Donetsk Üniversiteler
Ternopil Üniversiteler
Dnipropetrovsk Üniversiteler
Lugansk Üniversiteler
Kırım Üniversiteler
Zaporizhya Üniversiteler
Uzhorod Üniversiteler
Lutsk Üniversiteler
Chernivtsi Üniversiteler
Cherkasy Üniversiteler

Ukrayna Üniversiteleri
KIEV – Taras Shevchenko Üniversitesi
                      Ukrayna’nın en kapsamlı ve kaliteli eğitime sahip üniversitelerinden biri olan Taras Shevchenko Üniversitesi çok büyük bir akademik saygınlığa sahiptir. Bu üniversitede alınan hazırlık eğitimi ile, Ukrayna, Rusya ve diğer bütün eski Sovyet ülkelerindeki tüm üniversitelere kolaylıkla kabul edilirsiniz. Binlerce Ukrayna’lı öğrencinin bile hayallerini süsleyen bu üniversitede eğitim alıyor olmak gerçekten de büyük bir ayrıcalık ve prestij kaynağıdır. Astronomy, bioloji, coğrafya, jeoloji, ekonomi, information systems, tarih, sibernetiks, matematik, makina, pedagoji, hukuk, psikoloji, radyoloji, sosyoloji, fizik, felsefe, kimya ve daha birçok alanda eğitim alabileceğiniz bu üniversite size eğitimini aldığınız alanda gerçekten de dünya çapında prestijli bir diplomaya sahip olma imkanı veriyor.



KIEV – Ulusal Havacılık Üniversitesi – NAU
1933 yılında kurulmuş olan Ulusal Havacılık Universitesi, sadece Ukrayna’nın değil, dünyanın en önde gelen ce prestijli havacılık okullarından biridir. Universite 1947 yılından beri yabancı öğrencileri kabul etmekte olup her yıl özellikel avrupa ve asya ülkelerinden binlerce öğrenci bu üniversitede eğitim almak için başvuruda bulunmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi, üniversitenin uzmanlaştığı alan havacılık ve uçak sanayiidir. Sahip olduğu çok sayıda ve çeşitte uçak ve helikopterler üzerinde uygulamalı eğitim vermekte olan Ulusal Havacılık üniversitesi özellikle bu eğimi dünyada en iyi alabileceğiniz üniversitelerden biridir.Uçak ve helikopter tasarım üretim ve bakımı üzerine teknisyen ve mühendister yetiştiren üniversitede ayrıca daha birçok farklı mühendislik ve sosyal bilim alanında daha eğitim alınabilmektedir. Özellikle bilgisayar müjhendisliği ve bilgi teknolojileri alanında tercih edilen Ulusal Havacılık üniversitesinde içinde bilgisayar mühendisliği, havacılık ve uzay teknolojileri, İnşaat, elektronik ve telekomunikasyon gibi bulunan bazı bölümlerde İngilizce eğitim alma şansını da bulunuyor.
KIEV – Kiev Politeknik Üniversitesi – KPI
Son yıllarda Ukrayna’da üniversite eğitimi alma fikrinin çok cazip hale gelmesi ile birlikte, adı öğrenciler arasında çok çabuk yayılan KPI üniversitesi, Ukrayna’nın en köklü üniversitelerinden biri. KPI ünivertesi Türkiye’de bu kadar çok tanınmasını aslında birkaç bölümünün YÖK tarafından tanunmasına borçludur.KPI, büyük başarılarla dolu bir geçmişe sahip, prestijli bir üniversitedir. KPI de Okulun Fiziki Yapısı ve İmkanlar: Genel olarak üniversite, bir kaç fakülte binası haricinde oldukça iyi görünümlü ve iyi donanıma sahip. Özellikle KPI üniversitesinin kalbi olarak nitelendirilebilecek olan ana bina, gerek tarihsel değeri ve tasarımı, gerekse sahip olduğu donanım ile birçok avrupa üniversitesine parmak ısırtacak kadar güzeldir. Modern bir bina olan Hazırlık Kakültesi de, oldukça bakımlı ve donanımlı dersliklere sahip. Teknik bir üniversite olan KPI’de birçok mühendistlik bölümünü dilerseniz Rusça ya da İngilizce olarak okuyabilirsiniz.
KIEV – İşletme ve Ekonomi Üniversitesi – MAUP
Uzmanlık alanı işletme ve ekonomi olan MAUP da, dileyen öğrenciler sosyoloji, psikoloji, hukuk, matematik, uluslararası ilişkiler vb. Diğer alanlarda da lisans ve yüksek lisans eğitimi alabilirler. Eğitim kalitesi olarak çok yüksek bir kaliteye sahip olan MAUP üniversitesi, Kiev deki öğrenciler tarafından da çok iyi olarak tanınıp, tavsiye ediliyor. Öğrenciler Rusça ya da Ukraynaca hazırlık alabiliyor. Dileyen öğrenciler, hazırlık eğitimini MAUP da tamamladıktan sonra, Ukrayna’daki diğer üniversitelere de başvuru yapabiliyorlar. Üniversite yetkilileri, hazırlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin, üniversiteden çok memnun oldukları için genellikle eğitimlerine MAUP da devam etmeyi tercih ettiklerini belirtiyorlar. Daha üniversite ana kapısından girişte, MAUP üniversitesinin iyi ve bakımlı bir üniversite olduğu belli oluyor. Oldukça güzel ve modern bir yapıya sahip olan MAUP Üniversitesi, eski roma sütunlarını andıran büyük girişlere sahip yepyeni binalardan oluşuyor. Binaların içleri de dışarısı gibi çok bakımlı ve yeni görünümlü. 400.000 den fazla kitabın bulunduğu geniş bir kütüphane, internet ve bilgisayar merkezine sahip olan MAUP da öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü yatırım yapılmış durumdadır.MAUP da boş zamanlarını değerlendirmek isteyen öğrenciler için geniş sportif ve sanatsal faaliyet imkanları bulunmaktadır.
ODESSA – Denizcilik Milli Akademisi
Odessa Denizcilik Milli Akademisi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütünde (IMO) 162 ülkenin Denizcilik Eğitiminin temsilciliğini Ukrayna adına yapmaktadır. Ayrıca 5 kıtadan 48 ülkenin Denizcilik Üniversiteleri ve öğrencileri Birliğinin de (IAMU/IAMUS) üyesidir. Mezunlarının dünyanın 162 ülkesinde tanındığı ONMA, Kariyer Ofisi aracılığı ile her mezununa çok cazip şartlarda Uluslararası/Ulusal filolarda iş bulma imkanı vermektedir.
Güverte Bölümü mezunları 1 yıllık Rusça Hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimini takiben “Odessa Milli Denizcilik Akademisi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Lisans Diploması”alırlar.
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nde 1 yıllık Rusça Hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimini takiben mezunlarONMA Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Lisans Diplomalarını alırlar.Eğitim, üniformalı olup hem kız hem de erkek öğrenciler programa kabul ediliyor.

Yurtdışında eğitim almaya karar veren öğrenci ve velilerin ilk aklına gelen soru “YÖK DENKLİĞİ VAR MI?” olur. YÖK denkliğiyle ilgili uygulamalara geçmeden önce , bu uygulamalarla ilgili genellikle karıştırılan iki önemli başlığı tanımlamak gerekiyor.

Tanınma üniversiteler ile ilgili bir durumdur. Yurtdışında gideceğiniz ülke, üniversite, üniversitenin fiziki yapısı, kadro yapısı, eğitim uygulamaları vb kriterler incelenerek üniversitelerin uygunluğuna; daha doğrusu eğitim kurumunun üniversite vasfı taşıyıp taşımadığına karar verilir. Bir diploma için denklik başvurusu yapabilmeniz için öncelikle diplomayı aldığınız üniversitenin YÖK tarafından tanınıyor olması gerekir. Genellikle devlet üniversiteleri ile geçmişi olan özel üniversiteler YÖK tarafından tanınır.

Denklik
                   Denklik almış olduğunuz eğitimin içeriği ile ilgili bir konudur. Temel olarak anlamı eğitiminiz boyunca almış olduğunuz zorunlu derslerin ve içeriklerinin, Türkiye’de aynı bölümün zorunlu dersleri, içerik ve yoğunluklarıyla uyumlu olması aranır. Bu uyum ve uygunluk varsa aldığınız diplomaya denklik verilir. Bu uyumun olmaması durumunda ise, eksik görülen dersleri Türkiye’de bir üniversitede almanız ya da denklik sınavına girmeniz istenebilir. Denklik sınavında 100 üzerinden 50 puanı almanız durumunda diplomanıza denklik verilir.

                        Denklik konusunda özellikle Avrupa Birliği süreci ve Bologna anlaşması kapsamında önemli gelişmeler olmuş, YÖK’ün bu konudaki tavrı oldukça olumlu yönde ilerleme sağlamıştır. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleriyle birliğe üye ülkelerde alınan diplomalarda tanınma ya da denklik anlamında herhangi bir sorun kalmamıştır. Birliğe üye olmayan ama Bologna anlaşması kapsamındaki ülkelerde de (Örn: Rusya, Ukrayna) diplomaların tanınması ve denklik almasıyla ilgili önemli bir engel kalmamıştır. Yurtdışında okuyan öğrenciler artık denklik konusunda aşılmaz engellerle karşılaşmıyorlar.

Bologna Süreci nedir?
                  Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir Avrupa reform sürecidir. Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından oluşturulan ve sürdürülen, alışılmışın dışında bir süreçtir.
Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek ya da çalışmak amaçları ile Avrupa’da kolayca dolaşabileceklerdir. Avrupa, gerek yükseköğretim ve gerekse iş imkanları açısından dünyanın diğer bölgelerinden kişiler tarafından tercih edilecek hale getirilecektir.
Avrupa Yükseköğretim Alanında gerçekleşmesi arzulanmayan tek şey, üye ülkelerin eğitim sistemlerinin tek tip yükseköğretim sistemi haline getirilmesidir. Avrupa Yükseköğretim Alanı’nda hedeflenen, çeşitlilik ile birlik arasında bir denge kurulmasıdır. Amaç, yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları korunarak birbirleriyle karşılaştırılabilir ve uyumlu hale getirilmesinden ibarettir. Bu şekilde, bir ülkeden ya da yükseköğretim sisteminden diğerine geçiş kolaylaşması ve böylece öğrenciler ve öğretim görevlilerin hareketliliği ve istihdamının artırılması planlanmaktadır.
Çok yakın bir zamanda Bologna anlaşması kapsamındaki ülkelerin üniversiteleriyle tanınma ve denklik kapsamında herhangi bir pürüzün kalmaması beklenmekte, resmi makamlarca da bu yönde açıklamalar yapılmaktadır.

 YURTLAR--   Ukrayna'da tüm üniversitelerin kendisine ait öğrenci yurtları vardır.
Öğrenci yurtlarının bazıları üniversite kampusu içinde yer alırken bazıları da üniversiteye yarım saat mesafedir.

Öğrenci yurtları kız-erkek karma yurtlardır. Yurtlarda koridor ve blok olmak üzere iki farklı sistem vardır.

Koridor sisteminde tuvalet ve banyolar koridorun sonunda olup ortak kullanım alanıdır.

Blok sisteminde ise tuvalet ve banyolar iki veya üç oda tarafından ortak kullanılmaktadır.

Her iki sistemde de tüm koridorlarda öğrencilerin kullanıma açık mutfaklar yer almaktadır.

İsteyen öğrenciler bu mutfaklarda kendi yemeklerini yapabilirler.
Yurtların bazılarında çamaşırhaneler mevcutken bazılarında ise yoktur.
Çamaşırhanesi olan yurtlarda öğrenciler çamaşırhaneleri küçük bir ücret karşılığında kullanabilirler.

Çamaşırhane olmayan yurtlardaki öğrenciler ise şehir merkezlerindeki çamaşırhaneleri kullanabilirler. Yurtlarda öğrenciler genellikle 2-3 kişilik odalarda kalırlar. Odaların temizlik ve bakımı öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Tüm öğrenci yurtlarında giriş ve çıkışlar ilgili görevliler tarafından kontrol edilmekte ve gece saat 11'den sabah 6'ya kadar yurda giriş çıkış yasaktır. Ukrayna'daki üniversite yurtları klasik ve özel olmak üzere ikiye ayrılır. İki tip yurtta üniversiteye aittir. Klasik yurtların ortalama aylık ücreti 25-35 dolar olup fiziki şartları ve imkânları çok iyi değildir. Özel yurtlar özellikle yabancı öğrenciler için idealdir ancak ücreti ortalama aylık 100 dolar ve üzeridir.

Ukrayna ' ya giden her üniversite öğrencisi eğitim süresini kapsayan zorunlu sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Bu sağlık sigortası kapsamında öğrenci her hangi rahatsızlık durumunda ücretsiz olarak tüm devlet sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alabilmektedir. Bununla birlikte her öğrenci, her yıl okula kayıt yaptırmadan önce zorunlu sağlık kontrolünden geçirilmektedir. Kan tahlilinden göze, KBB'dan akciğer röntgenine kadar tüm kontrolleri yapılan öğrenci varsa bir rahatsızlığı öğrenci hastanesinde ücretsiz tedavi edilmektedir. Bu kontroller sonucunda sağlıklı olduğu raporu alan öğrenci okula kayıt yaptırmaktadır. Bunun yanı sıra Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda öğrenciler ücretsiz olarak öğrenci hastanesinden yararlanabilmektedir. Ukrayna'da ilaçlar eczanelerde satılmaktadır. Ülkede diş tedavileri ise çok pahalı olmamakla beraber tüm vatandaşlar için ücrete tabidir.

BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER:
Üniversite Kabulu İçin Önemli Not: Ukryanada istediğiniz bölüme kayıt yaptırabilmeniz için okuyacağınız bölümlerle ilgili Lise diplomanızdaki notlarınızın iyi olması gerekiyor. Alan kabulu icin genelde Lise transciptinizdeki ilgili derslerin ortalamasi 5 üzerinden en az 3 olması gerekiyor. Tabiki Hazırlık sınıfında göstermiş olduğunuz performansa Okul kabullerinde göz önünde tutulacaktır.

İngilizce Hazrırlık: Ukrayana İngilizce hazırlık bölümleri olsada tavsiye edilmemektedir. Zaten orada iyi bir eğitim alabilmeniz Rusça ve Ukraynacayı bilmenize bağlı olacaktır.
Rusça ve Ukraynaca birbirine çok yakın dillerdir.

Yatay Geçişler olabilmekte fakat zor bir sürece tabii tutlmaktadır. Bazen yatay geçişlerde sene kaybı olabilmektedir.

Konaklama bilgileri: Öğrenci Yurt ları aylık maliyetler 80 ytl ile 100 ytl arasında oda ve odada kalan kişi sayısına göre değişmektedir. Kiralık evlerin aylık kirası ise 500 dolar ile 700 dolar arası değişmektedir. Evlerde 4 kişi kalındığı düşünülürse aylık kişi başı gider olarak ortalama 150 dolar gider.

Aylık Yeme İçme Giderleri: 250 ile 400 ytl arasındadır.

Aylık Ulaşım giderleriniz: otobüs ve tramvay ile aylık gider 5 ile 10 ytl arası, metro aylık jeton ücreti 135 ytl dir.

Sağlık Sigortası: senelik 80 dolardır. Bunu yaptırmanız sizin avantajınıza olacaktır.

Üniverisite Hazırlık Bölüm fiyatları: 2500 ile 3000 dolar arasındadır.

Üniversite Lisans Eğitim Ücreteleri: 2500 ile 4000 dolar arasında seçilen üniversiteye göre değişmektedir.
Üniversite Hazırlık Başlama Tarihleri: 20 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında Üniversiteye göre değişmektedir.

Üniversite Başlama Tarihleri: 1 Eylül ile 15 Eylül tarihleri arasında Üniversiteye göre değişecektir.

Ukraynada YÖK denliği ile Kiev Politeknik Üniversitesine şu bölümlerde eğitim alabilrsiniz:
Elektrik Mühendisligi (SAY) 257,821
Elektronik Mühendisligi (SAY) 284,126
Bilgisayar Mühendisligi (SAY) 301,467
Matematik (SAY) 220,626
Makine Mühendisligi(SAY) 259,125
Uçak Mühendisligi (SAY) 291,456

Bazı bölümler: İşletme,Ekonomi,Uluslararası ticaret,Pazarlama,Yatırım uzmanlığı, Bilgisayar mühendisliği, Nükleer mühendislik, Uçak mühendisliği, Havacılık ve uzay bilimleri, Spor bilimleri, Edebiyat, Felsefe, Mütercim-tercümanlık, Turizm işletmeciliği
NOT: YÖK Denkliği olmadan Doktorluk, eczacılık, inşaat mühendisliği, mimarlık ve avukatlık yapamazsınız. Bu bölümleri Ukrayna'da okumanızı tavsiye etmiyoruz. Bunlar dışında kalan yüzlerce bölümden alacağınız diplomalarla rahatlıkla üniversite mezunu statüsünde çalışabilirsiniz.


Üniversitesi Hakkında
Üniversitenin kökenleri Kiev’li politeknisyenler tarafından 19.yy’ın sonlarında organize edilen havacılık kurslarına dayanır ve bağımsız tarihi de 1933 yılında başlar : SSCB Halk Asayiş Konseyi’nin kararı ile Kiev Havacılık Enstitüsü, Kiev Politeknik Enstitüsü’nün Havacılık Fakültesi ana üssünde kurulur. İlerleyen yıllarda çeşitli isim değişiklikleri görülür: Kiev Sivil Hava Kuvvetleri (1947), Kiev Sivil Havacılık Mühendisleri Enstitüsü (1965), Kiev Uluslararası Sivil Havacılık Üniversitesi (1994)ve Ulusal Havacılık Üniversitesi (2000).

Üniversitenin 77 yıllık tarihinde,bu üst düzey havacılık kurumunun çatısı altında 70.000’den fazla uzman yetiştirilmiştir.Bu isimlerin arasında tanınmış bilimadamlarının yanısıra,günümüzde hava taşıtlarının uçuşunu sağlayan, bakımı ve tamirini yapan, yolcu ve yük taşıyan havacılık şirketlerinin, kurumlarının ve firmalarının sahipleri de yer alır.

Üniversite kadrosunun gururla andığı olaylar ve kişiler mevcuttur. Bunların arasında Ukrayna Ulusal Bilim Akademisinin üyeleri M. Golego, O. Aksionov; Ukrayna Kıdemli Bilim ve Teknik Üstadı P. Nazarenko, Lenin Ödülü sahipleri Profesörler V. Krylov, G. Maikopar, Devlet ödülü sahibi Profesör Y. Parkhomovskiy, “Ulusal Ukrayna Havayolları” Şirketinin başkanı V. Potemskiy, Rusya Federasyonu Nakil Takas Merkezi Başkanı S. İllichiov’un yanısıra farklı milletlerden üniversitede görev yapmış pek çok tanınmış bilim ve teknik insanı yer alır. Üniversitenin en gurur verici mezunu ise havacılık ve kozmonotik dalında çığır açmış bilimadamı, uzay roket sistemlerinin baş tasarımcısı, iki kez Sosyalist İşçi Kahramanı seçilmiş, Lenin ve Devlet ödülü almış akademisyen V. Chelomei’dir.

Üniversitede Yönetim, Mekanik, Elektronik, Elektrik Mühendisliği, Madde Bilimi, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde güçlü bilimsel ekoller kurulmuştur. Bunların kurucuları Profesör T. Bashta, Akademisyenler O. Kukthenko ve G. Pukhov, Üyeler O. Penkov, B. Malinovskiy ve Profesör A. Grokholskiy ve L Ilnistkiy’dir.

Burada havacılık dalında eşsiz cihazlar, kontrol sistemleri ve uzay mekik ekipmanları tasarlanmakta, bunun sonucu olarak da üst düzey bilimsel-pedagojik standartlar elde edilmektedir.

Üniversite yıllar boyunca М. Korolko, V. Podporinov, D. Glinchuk, N. Taranyuk, M. Gorchakov, P. Podchasov gibi isimler tarafından yönetilmiştir. 1954-1957 yılları arasında rektör M. Golego idi. Kendisi karmaşık yapı incelemeleri, bu yapıların maddesel ve teknik temellerinin oluşturulması ve geliştirilmesinin yanısıra bilimsel çalışmalar ve bilimsel pedagojik grupların oluşturulması konusunda önemli katkılarda bulunmuştur.

1975-1988 yılları arasında rektörlük görevi O.Aksionov tarafından yürütülmüştür. 1988’den 1998’e kadar P. Nazarenko, 1998’den 2008’e kadar V. Babak görev almış, rektörlük unvanı 2008’den sonra M. Kulyk’a geçmiştir. Kendisi halen görevini sürdürmektedir.

Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası platformlardaki etkinlikleri ve katkılarından dolayı 2000 yılı Eylül ayında Ukrayna başkanı L. Kuchma tarafından “Ulusal” statüsü almaya layık görülmüştür.

Günümüzde Ulusal Havacılık Üniversitesi, 49 farklı ülkeden 1200’ü yabancı 50.000’den fazla öğrencisiyle dünyanın en güçlü havacılık enstitülerinden birisidir.

Bilimsel-pedagojik yoğunlukta eğitim veren okullar sadece mühendislik alanında uzmanlar yetiştirmekle kalmaz, ekonomistler, avukatlar, çevreciler, tercümanlar, psikologlar ve sosyologlar da yetiştirir.

Üniversitemizdeki eğitim süreci 15 akademisyen ve Ukrayna Ulusal Bilim Akademisi üyesi, 270 bilimsel doktora sahibi isim, profesörler ve 900’den fazla bilimler fakültesi adayı ve okutmanlardan oluşan yetenekli bir bilimsel-pedagojik grupla yürütülür.Bu sürece büyük havayolu şirketleri ve endüstriyel kurumların üst düzey yöneticileri de dahil edilir. Okutmanları arasında 80 Kıdemli Bilim ve Teknik Uzmanının yanısıra Devlet ödülü sahipleri de vardır.


Ulusal Havacılık Üniversitesi’nin sloganı, çizgisini son derece güzel bir şekilde yansıtır:
VIVERE! VINCERE! CREARE!
YAŞA! KAZAN! YARAT!

Lisans Programları

1. Uçak ve Roket Mühendisliği

2. Uçak Bakımı

3. Güç Santrali Mühendisliği

4. Elektrik Mühendisliği

5. Bilgisayar-Entegre Teknolojiler ve Otomasyonu

6. Sistem Mühendisliği

7. Mikro ve Nanoelektronik

8. Elektronik Cihazlar ve Sistemler

9. Radyo Mühendisliği

10. Radyo Elektronik Cihazlar

11. Hava Navigasyonu

12. Uygulamalı Fizik

13. Uygulamalı Matematik

14. Metroloji ve Enformasyon-Ölçme Teknolojileri

15. Telekomünikasyon

16. Bilgi Güvenliği Yönetimi

17. Bilgi ve İletişim Sistemleri Güvenliği

18. Bilgi Koruma Teknik Sistemleri

19. Bilgisayar Bilimleri

20. Yazılım Mühendisliği

21. Yayıncılık ve basımcılık

22. Bilgisayar Mühendisliği
23. Harita ve Kadastro
Lisans Programları


24. Jeodezi

25. İnşaat

26. Mimari

27. Tasarım

28. Biyoteknoloji

29. Ekoloji, Çevre Koruma ve Dengeli Doğa Kaynakları Yönetimi

30. Kimyasal Teknoloji

31. Ekonomi ve İşletme

32. Ekonomide Sibernetik

33. Pazarlama

34. Uluslararası İktisat

35. Muhasebe ve Denetim

36. Maliye ve Kredi

37. Taşıma Teknolojileri

38. Yönetim

39. Uluslararası İlişkiler

40. Gazetecilik

41. Turizm

42. İçtihat

43. Psikoloji

44. Sosyoloji

45. Filoloji

46. Ofis ve bilgi yönetimi


Hazırlık Fakültesi
Eğitim dillerinden (Ukraynaca, Rusça ve İngilizce) herhangi birini konuşmayan öğrenciler, bir yıllığına Hazırlık Fakültesi’ne giderek, şu alanlarda eğitim alırlar: Mühendislik, Ekonomi, Beşeri Bilimler ve Tıp.

Öğrenciler Ukraynaca ve Rusça derslerinin yanısıra Ukrayna tarihi, coğrafya, matematik, fizik, bilgisayar bilimleri, biyoloji ve seçtikleri alana bağlı diğer eğitimsel disiplinler üzerine eğitilirler. Akademik yılın tamamlanmasının ardından, Ukrayna’daki üniversitelere giriş için yapılacak finallerin geçilmesi gerekir.

Yabancı öğrenciler için (yıllık) harç ücretleri:

Numara Alan Ukraynaca Rusça İngilizce
1. Mühendislik 2100 $ 2100 $ 2100 $
2. Ekonomi 2100 $ 2100 $ 2100 $
3. Beşeri Bilimler 2100 $ 2100 $ 2100 $
4. Tıp 2100 $ 2100 $ 2100 $

*-Rusça ve İngilizce eğitimi için oluşacak grupların en az 10 kişi olması gerekir.

Ukrayna Kiev Ulusal Havacılık Üniversitesi Başvuru Süreci - Ukraynada Eğitim - Ukrayna Üniversiteleri

Ulusal Havacılık Üniversitesi Lisans ve Master seviyelerinde sağlam temelli, profesyonel ve pratik eğitim sağlamaktadır.Eğitim süresi lisans derecesi için 4, master derecesi için 1.5 yıldır. Eğitim dilleri Ukraynaca, Rusça ve İngilizce’dir. Ukrayna Kiev Ulusal Havacılık Üniversitesi

Eğitim dillerinden herhangi birini bilmeyen öğrenciler 1 yıllığına Hazırlık Departmanı’nda eğitim görürler.

Yabancı öğrenciler, herhangi bir üniversiteden mezun olmuşlar ve bilim ve araştırma üzerine başarı sağlamışlarsa, ayrıca lisansüstü ve doktora eğitimi alabilirler.Eğitim süreci 3 yıldır.Eğitim dili Ukraynaca ve Rusçadır.

Üniversitenin Devam Eden Eğitim Enstitüsü, profesyonel bilgi dağarcığı ve yeteneklerini geliştirmek, ek sertifika ve diplomalar almak isteyenler için farklı alanlarda uzmanlaşma olanağı sağlamaktadır.

Akademik yıl 1 Eylül’de başlar ve iki döneme ayrılır: Eylül – Ocak ve Şubat – Haziran. Her bir dönem 17-18 hafta sürer ve 1-2 haftalık birer sınav dönemi barındırır. Yönetmeliklere göre Ukrayna’ya eğitim için giriş süreci 15 Ağustos ile 15 Ekim arası mümkündür.

Hostel
Yolun kenarındaki tepede bulunan Nizhynska sokağında yürürken, 29b’deki dokuz katlı bina dikkatinizi çekti mi hiç? Cevabınız evet ise, 8 numaralı hostelimiz olan bu binayı yakından tanıyabilir, hatta ziyaret de edebilirsiniz (kurallara göre ziyaretçiler öğlen 3’ten akşam 11’e kadar gelebilir).

Toplumun en şanslı kısmı olan öğrenciler (itirazı olan?) işte burada yaşıyor. Mevcudumuz 600. Farklı ırk, dil ve dinlere mensup, farklı amaç ve ilgi alanlarına sahibiz. Ancak öğrencilik hayatı ve altında yaşadğımız çatı bizleri birleştiriyor (3721 m2 ve toplamda 6723 m2).

Hostel 1976’da kuruldu, ve hernekadar bazı problemlerimiz olsa da, bunları paylaşmamayı tercih ediyoruz, çünkü öğrencilerin ruh hali ve yaşamı bu tip problemlerden fazla etkilenebiliyor. Burada iyi bir yaşama sahip olmanız için hostel yönetimi daima yardıma hazır.

Odaların durumuyla ilgili çok fazla şikayetimiz yok, çünkü şikayetlerin hepsi kişisel. 224 oda mevcut.
Üç kişilik odalar : 176
Çift kişilik odalar: 48

Boş zamanlar için ise..
Bilgisayarların öğrencilerin en sevdikleri “oyuncak” olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Bilgisayar Bilimleri okuyan bir öğrenci için daha da hayati bir önem taşır bu. Böyle kişiler 24 saatlerini bilgisayar başında geçirebilirler. Burada çalışma ve ilgi alanları bir araya getirilmiş, ve üniversite bünyesindeki en büyük (80 bilgisayardan fazla) yerel ağ network’ü oluşturulmuştur. Şema aşağıdaki gibidir:
Ve bu ağın en güzel yanı da internet bağlantısının olmasıdır.

Bazılarımız bilgisayarları sadece ders çalışmak için kullanırız. Bunu tercih eden öğrenciler için tam teşekküllü spor salonları mevcuttur. Herkes katılabilir.



Ukrayna Odessa Denizcilik Üniversitesi
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi (ONMU) 12 Haziran 1930 tarihinde Ukrayna Odessa Su Taşımacılığı Mühendisliği Enstitüsü olarak kurulmuştur.
1945 yılı Mayıs ayında Ukrayna Odessa Deniz Filosu Mühendisliği Enstitüsü olarak yeniden adlandırıldı.
1994 yılında Enstitü Ukrayna Odessa Devlet Denizcilik Üniversitesi olarak tekrar adlandırıldı
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesinin eğitim ve bilimi geliştirmeye yönelik katkıları ve uluslararası önemini göz önünde bulunduran Ukrayna Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 26 şubat 2002 tarihinde ''ulusal “ statüsü ile onurlandırılmıştır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi dünya üniversitelerinin uluslararası standartlara uygun kalitede eğitim verip vermediğinin tespiti için yürütülen akreditasyon sürecini en yüksek seviyede(4. Seviye) tamamlamıştır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi ONMU ISO900-1:2000 uluslararası kalite yönetim sistemi sertifikasını 2003 yılında almaya hak kazanmıştır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliğine, Güneybatı Avrupa Taşımacılık-Araştırma Formuna, UluslararasıDenizcilik Üniversitesi Birliğine ve Magna Charta Universitatum'a üyedir.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi 1950 yılından bu yana yabancı ülkelerin denizcilik endüstrilerine kalifiye elemen yetiştirmiştir. Bu süreçte dünyanın yetmiş iki(72) ülkesinden gelen öğrencilere eğitim vermiştir.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi bünyesinde dokuz(9) fakülte bulunmaktadır. Bu fakültelerde on iki(12) ihtisas alanında uzmanlar yetiştirilmektedir.

Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi bünyesindeki Fakülteler:
Gemi İnşaatı Fakültesi
Su Taşımacılığı ve RAF İnşaatı Fakültesi
Sahil Mekanizasyon Fakültesi
Gemi Mühendisliği Fakültesi
Taşımacılık Teknolojileri ve Sistemleri Fakültesi
Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Lisansüstü Eğitim ve Beceri Geliştirme Fakültesi

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Hazırlık Fakültesi

Gemi İnşaatı Fakültesi
Lisans: “Deniz Mimarisi ve Okyanus Mühendisliği” “ Bilgisayar Bilimleri”
İhtisas: “Deniz Mimarisi ve Okyanus Mühendisliği” “Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri”
Master: “Deniz Mimarisi ve Okyanus Mühendisliği “
Uzmanlık Alanı: “Deniz Mimarisi ve Okyanus Mühendisliği İnceleme ve Yönetimi”
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Gemi İnşaatı Fakültesi 1918 yılında Odessa Politeknik Enstitüsünün bir bölümü olarak kurulmuştur. 1930 yılında Odessa Su Taşımacılığı Mühendisliği Enstitüsünün bir bölümü olmuştur.

Günümüzde deniz mimarisi geniş çaplı bir uzmanlık alanına sahiptir.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Gemi İnşaatı Fakültesinin bünyesinde bulunan bölümler:

· Teori ve Gemi Planlama
· Hayat Güvenliği, Çevre ve Kimya
· İleri-Uygulamalı Matematik
· Teknik Sibernetik
· Bilgi Teknolojileri

Su Taşımacılığı ve RAF İnşası Fakültesi
Lisans: İnşaat
İhtisas ve Master: Hidroteknik İnşa
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Su İnşası ve Raf İnşaatı Fakültesi 1945 yılında kurulmuştur.
Hidroteknik ve sahil ekipmanları tasarımını ve yapımını üstlenen mühendisler ve hidroteknisyenler bu fakültede eğitim görmektedir.
Deniz Mühendisliği en eskı ve önemli uzmanlık alanlarından biridir. Temel amacı ekonomının ihtiyaçları doğrultusunda deniz ve okyanus alanlarında uzmanlaşmak, özellikle liman, su yolları, dalga kıran, rıhtım, iskele duvarları, gemi kaldırma makineleri inşasında uzman kişiler yetiştirmektir.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Su Taşımacılığı ve Raf İnşası Fakültesi 4 bölüme ayrılmaktadır.
· Deniz ve Nehir Limanları, Su Yoları ve Su Yollarının Teknik işletimi
· İnşaat Mühendisliği ve Su Araştırmaları
· Mühendislik ve Bilgisayar Grafiği
· Teorik ve Uygulamalı Mekanik

Sahil Mekanizasyon Fakültesi
Lisans: Makine Mühendisliği
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Sahil Mekanizasyon Fakültesi 1944 yılında Odessa Su Taşımacılığı Enstitüsünün bir bölümü olarak kurulmuştur.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Sahil Mekanizasyon Fakültesi dört(4) bölümden oluşur.
· Makine İşleme ve Gemi Yükleme Mekanizasyonu
· Aygıtlar, Makinecilik ve Makine Parçaları Teorisi
· Elektrik Mühendisliği ve Elektrikli Gemi Ekipmanları
· Fizik

Gemi Mühendisliği Fakültesi
Lisans: Deniz Mimarisi ve Okyanus Mühendisliği” “ Deniz ve Nehir Taşımacılığı”
Uzmanlık: Gemi Güç Santralleri ve Ekipmanları
Ukrayna Odessa Denizcilik Üniversitesi Gemi Mühendisliği Fakültesi, Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi kurulduğundan beri varlığını sürdürmektedir.
Fakültede; Gemilerin Güç Santrallerinin Kullanımı, Gemi Yapımı-Onarımı ve Yönetimi, Deniz Taşımacılığı ve Filo Teknik Bakımı, Gemi Enerji Santrallerinin Mekanizmaları ve Güç Sistemlerinin Kurulumu ve Yönetimi alanlarında uzmanlar da yetiştirmektedir.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Gemi Mühendisliği Fakültesi dört(4) bölümden oluşur.
· Gemi Enerji Santralleri ve Teknik Bakımı
· Tersaneler
· Materyal Teknolojisi
· Deniz Koruma ve Güvenliği

Taşımacılık Teknolojileri ve Sistemleri Fakültesi
Lisans: Taşımacılık Teknolojileri
Uzmanlık ve Master: “Taşımacılık Organizasyonu ve Taşımacılık Yönetimi” “Taşımacılık Sistemleri”
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Taşımacılık Teknolojileri ve Sistemleri Fakültesi 1930 yılında kurulduğunda “İşletme Fakültesi” diye adlandırılmıştır.1978 yılında fakülte “Su Taşımacılığı Yönetim Fakültesi” olarak yeniden adlandırılmıştır. 2001 yılında ise “Taşımacılık Teknolojileri ve Sistemleri Fakültesi” adını almıştır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Fakültesi beş(5) bölümden oluşur.
· Deniz Nakliyatı
· Liman İşletmesi
· Analiz ve Lojistik Sistemleri
· Yabancı Diller Bölümü
· Beden Eğitimi ve Spor Bölümü

Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
Lisans: “Girişim Ekonomisi” “ Yönetim”
Uzmanlık ve Master: Girişim Ekonomisi ve Organizasyon Yönetimi
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Odessa Su Taşımacılığı Enstitüsünün bir bölümü olarak 1930 yılında kurulmuştur ve Ekonomi Fakültesi adını almıştır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi mezunları, gemicilik şirketlerinde, araştırma aktivitelerinde, deniz ve nehir limanlarında, tersanelerde, gemi yapımı santrallerinde, deniz ve su yolları gibi pek çok alanda çalışabilirler.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan bölümler:
· Girişim Ekonomisi ve Girişimcilik
· Yönetim ve Pazarlama
· Muhasebe, Finans ve Denetim
· Ekonomi Teorisi ve Sibernetik
· Felsefe

Hukuk Fakültesi
Lisans: Hukuk
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 yılında kurulmuştur.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Hukuk Fakültesinin eğitim faaliyetleri ulusal ve uluslararası modern taşımacılık hizmetlerine cevap vermektedir.

Lisansüstü Eğitim ve Beceri Geliştirme Fakültesi
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Beceri Geliştirme Fakültesi 1998 yılında kurulmuştur.
Lisansüstü uzmanlık Alanları
· Girişim Ekonomisi
· Organizasyon Yönetimi
· Hukuk
· Taşımacılık Organizasyonu ve Taşımacılık
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Beceri Geliştirme Fakültesi dokuz(9) yılda iki bin(2000) mezun vermiştir.

Açık / Uzaktan Eğitim Fakültesi
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Açık / Uzaktan Eğitim Fakültesi 1939 yılında kurulmuştur.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Açık / Uzaktan Eğitim Fakültesinde altı(6) uzmanlık alanı vardır.
· Ulaşım ve Taşımacılık Yönetimi Organizasyonları
· Gemi Enerji Santralleri ve Ekipmanları
· Gemi Enerji Santrallerinin İşletimi
· İşleme, İnşaat, Yol, Makine Bakım ve Ekipmanları
· Organizasyon Yönetimi
· İşletme Ekonomisi

Açık/Uzaktan Eğitim Fakültesinde öğrenciler yıl içinde sadece dönemlik ödevlerini yaparlar ve senede iki(2) kez sınavlarına girerler.
Öğrenciler istediklerinde tam zamanlı eğitim derslerine de katılabılmektedırler.
Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi
2006 yılında Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi, Ukrayna’dakiüniversitelerde eğitim alan yabancı uyruklu vatandaşların hazırlık programları için Ukrayna Eğitim Bakanlığından lisans almıştır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Hazırlık Fakültesi 1 Ekim tarihinde eğitime başlar.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Hazırlık Fakültesinde Eğitim süresi dokuz(9) aydır.
Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Hazırlık Fakültesinde Rusçave Ukraynaca olmak üzere iki farklı dilde eğitim verilmektedir.
Yabancı uyruklu öğrenciler Ukrayna Oiverssa Ulusal Denizcilik Üniversitesi Hazırlık Fakültesinde:
· Ukrayna ve Rus Dilleri
· Matematik
· Fizik
· Kimya
· Resim
· Bilgisayar Bilimleri
Alanlarında ders almaktadır.

Ukrayna Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi öğrencilerine Ukraynaca ve Rusça Dillerinde Hazırlık, Lisans ve Master eğitimi vermektedir.

Ukrayna Odessa Denizcilik Üniversitesi öğrencilerine yurt imkanı sağlamaktadır.
Aylık Yurt Ücreti = 45$-65$

Odessa National I.I. Mechnikov University (Odessa Ulusal Mecnikov Üniversitesi)

Mechnikov Üniversite diploması Avrupa Birliği Ülkelerinde tanınmaktadır. Verilen eğitim Avrupa Birliği kriterlerine tamamen uyumludur. Mechnikov Üniversitesi 95.000 m2’ lik alan üzerine kurulu olup, 8 merkezi öğretim binasından hizmet vermektedir. Ayrıca 8 yurt, 4 yemek salonu, büfeler, sağlık ocağı, sağlık kompleksi, stad,spor salonu,tenis kortlarından oluşmaktadır.
Odessa Mechnikov Üniverstesi'nde Okumanın Avantajları
1) Eğitim Ucuzluğu

Türkiye ile kıyasladığında hem eğitim kalitesinin yüksekliği, hemde eğitim masraflarının azlığı büyük bir avantajdır. Özel üniversitelerin yıllık ücretleri ile kıyaslandığında, arada eğitim kalitesi ve maddi olarak çok büyük bir fark olduğu görülecektir. ÖSS'siz ve sınav stresi olmaksızın Türkiye'de sınav kazanamayıp yeniden dershanelere devam etmeyi düşünen öğrencilerin,dershanelere bir yıl ödeyecekleri ücret, Odessa’da tüm tahsil hayatlarına neredeyse eşittir.
2) Üç Yabancı Dil İmkanı

Odessa Mechnikov Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler, ukraynaca ve rusçayı iyi derecede öğreneceklerdir. Dünya coğrafyasında, Balkanlar'dan Çin’ e kadar rusça konuşulduğu düşünülecek olursa, bu okulda öğrenimini tamamlayan öğrencilerin ne kadar önemli bir ayrıcalığa sahip olacakları aşikardır. Bilim adamları önümüzdeki yüz yılın en stratejik dili olarak rusça ve çinceyi göstermektedirler.Ayrıca ukraynaca ve ingilizce ile birlikte geleceklerine dört lisan ile başlama ayrıcalığına sahip olacaklardır.
3) Lise Diploması ile Sınavsız Öğrenim İmkanı

Her yıl artan talep nedeni ile ülkemizdeki üniversiteler taleplere cevap veremez hale gelmiştir. Bu yüzden ÖSS sınavları çile haline gelmiştir. Bu durum öğrenci ve ailelerini psikolojik bunalıma sokmakta, bölüm ayırt etmeksizin tercih yapma zorunluluğu meydana gelmektedir. Odessa Mechnikov Üniversitesi’nde sınavsız, istediğiniz bölümde hayal ettiğiniz branşta okuyabilirsiniz. Bunun için üniversite sınavına girip barajı geçmeniz yeterlidir.
4) Ucuz Yaşam İmkanı

Odessa'da eğitim gören öğrenciler Türkiye’ye göre çok daha ucuz yaşam şartlarına sahip olacaklardır. Yemek, yol ve sosyal yaşam son derece ucuzdur. Öğrencilere sağlık sigortası zorunlu olarak yapılmaktadır. Yurtlarda konaklama çok ucuz olup, tercihe göre birkaç öğrenci birlikte mobilyalı evlerden faydalanmaktadırlar.
5) Uluslararası Çevre İmkanı

Odessa Mechnikov Üniversitesi’ de çok uluslu öğrenciler eğitim almaktadırlar. Burada okuyan öğrenciler, Türkiye’ deki öğrencilere göre daha geniş bir perspektif kazanarak global dünyaya daha rahat ayak uydurma ve çalışma imkanına sahip olurlar. Farklı milletlerin insanları ile tanışarak çevre edinirler. Bu durum gelecekleri için son derece önemli avantajlar sağlayacaktır

Biyoloji Fakültesi

Jeoloji ve Coğrafya Fakültesi

Ekonomi ve Hukuk Fakültesi

Tarih Fakültesi

Romans ve Alman Filoloji Fakültesi

Fizik Fakültesi

Filoloji Fakültesi

Filozofi Fakültesi

Kimya Fakültesi

Matematik, Ekonomi ve Mekanik Fakültesi

Sosyal Bilimler Fakültesi

Diploma Sonrası Eğitim Fakültesi

Odessa State Polytechnic University (Odessa Devlet Politeknik Üniversitesi)

1918 yılında kurulan Politeknik Üniversitesi, gelecekteki mühendislerin ve bilimsel
personelin yetişmesini sağlayan en büyük Güney Ukrayna merkezidir.
Kampüsteki 13 bina içerisinde akademik departmanlar, labaratuarlar, 1 kütüphane,
5 okuma salonu yer alır.
Üniversitenin spor kompleksi, 7 profesyonel spor salonu, yüzme havuzu, atış poligonu
ve tenis kortlarından oluşmaktadır.
Ayrıca Karadeniz kıyısında Chayka isminde açık hava sporları ve sağlıklı yaşam merkezi
bulunur. OSPU öğrenci sarayı, şehrin en modern kültür merkezlerinden biridir.
Politeknik Üniversitesi UNESCO, Avrupa Yüksek Öğrenim Merkezi ve Uluslararası eğitim
programları genel acentası ile işbirliği içerisindedir.
Politeknik Üniversitesi eğitim ve araştırma programları olan TEMPUS ve COPERNICUS'ta
yer alır. Ayrıca Avrupa, Asya ve ABD'deki 28 yüksek okul ve üniversite ile işbirliği
anlaşması vardır.
Eğitim dili Ukraynaca ve Rusça'dır.


Makine Yapımı Enstitüsü
Endüstri Teknolojileri Enstitüsü
Kimya Mühendisliği Fakültesi
Elektrik Mühendisliği Fakültesi
Radyo - Elektronik ve Telekomünikasyon Enstitüsü
İşletim Sistemleri Enstitüsü
İş, Ekonomi ve Enformasyon Teknolojileri Enstitüsü
İnsan Bilimleri Fakültesi




Odessa National Maritime Academy (Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi)

1944 yılında Odessa Yüksek Deniz Okulu olarak açılan okul, 21 Eylül 2002 tarihinde Akademi eğitim kalitesi ve Ukrayna denizciliğine sağladığı imkanlar sayesinde, Ukrayna Başbakanı tarafından Ulusal statüsü ile ödüllendirilerek ismi bugünkü adı olan Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi'ne çevrilmiştir.
Akademi Sovyetler Birliği, Ukrayna ve yabancı ülke donanmalarına 40.000 uzman yetiştirmiştir. 8 mezun " İşçi Partisi Kahramanı " ödülünü almış, 5 mezun devlet literatürüne geçmiş, 10 mezun " Ukrayna eğitim ve biliminin onurlu çalışanları" na girmiş, 300 mezun " Donanmanın onurlu çalışanları " madalyasını almıştır.
Bir denizcinin işi gemide oldukça kritiktir. Bu sebepten dolayı kapsamlı bir eğitim gerekmektedir. Denizcinin faaliyeti her zaman, bilinen çok sayıda temel bilim ve modern teknolojilerin bir sentezine dayanmaktadır.
Geleceğin denizcilerinin eğitimi, ingilizce dili, seyrüsefer, pilotaj, denizcilik astronomisi, uluslararası denizcilik hukuku, gemi kontrol, ekonomi, donanma ve kargo taşımacılığı teknolojisi yönetimi, ticari kanal operasyonları gibi disiplinleri içerir. 4 yıllık eğitim ve 12 aylık gemi stajının ardından öğrenciler fakülteden mezun olurlar.
Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi, Ukrayna devlet akreditasyon kurulu tarafından bu alanda en yüksek seviye olan, Seviye IV ile ödüllendirilmiştir. Eğitimler Lisans, Uzman, Bilim Uzmanı ve Önlisans olmak üzere 5'lik not sistemi üzerinden verilmektedir.
Odessa Denizcilik Akademisi tüm dünyada uygulanan IMO standartlarında eğitim vermektedir. Diploması uluslararası geçerliliğe sahip olup, her türlü deniz seyrüseferi için gerekli olan sertifikaları içermektedir. Ayrıca Akademi 2000 yılından beri Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği'ne üye olup, ISO 9001 - 2000 standartlarına sahiptir.
Akademi öğrencilerine, eğitim materyallerinin ve teknik ekipmanların en iyilerini sunmaktadır. 4 bloklu kampüsünde 7 akademik binası bulunmaktadır. Bunların yanısıra, bir spor kompleksi, olimpik bir havuz, 1.000 kişi kapasiteli modern bir yemekhane, 3 kafe, klüp, çamaşırhane, öğrenciler için tecrübeli sağlık elemanlarının çalıştığı, her türlü sağlık hizmetinin verilebileceği bir hastaneyi bünyesinde barındırmaktadır.
Odessa Denizcilik Akademisi mezunları her türlü açık deniz gemilerinde ve endüstrinin pek çok branşında yönetici pozisyonunda başarıyla görev alabilmektedirler.


Gemicilik Fakültesi

Uzmanlık: Seyrüsefer
Uzmanlık Alanı: Açık Deniz Seyrüseferi , Kargo Taşımacılığı, Chartering ve Ajans Hizmetleri
Mezunlar kariyerlerine hiçbir mesafe kısıtlaması olmadan, her türlü gemide köprü subaylığından kaptanlığa kadar geniş bir yelpaze içerisinde devam edebilirler.
Denizcilik ve İçkara Su Yolları Fakültesi

Uzmanlık: Seyrüsefer
Uzmanlık Alanı: Deniz ve Nehir Yolları Seyrüseferi , Hidrografik Sistemler ve Gemi Seyrüseferi, Teknik Servis Gemisi Seyrüseferi ve Denizdibi Tarama Sistemleri
Mezunlar kariyerlerine mesafe kısıtlaması olmadan her türlü nehir taşıtında, servis gemilerinde yada hidrografik gemilerde devam edebilirler. Ayrıca bu alanlardan herhangi birini konu alan bir firmada liman elemanı olarak da çalışabilirler.
Mühendislik Fakültesi

Uzmanlık: Gemi Reaktör ve Güç Ünitesi Sistemleri
Uzmanlık Alanı: Gemi Güç Ünitesi Sistemleri ve Reaktör ve Soğutucu Sistemler
Bu fakültenin mezunları her tip ve seviyede gemide mühendis olarak çalışabilirler. Gemilerde güç ünitelerini kullanabilir yada bakımını yapabilirler. Gemi yapımı tersanelerinde yada üretim planlama aşamalarında çalışabilirler.
Elektrik Mühendisliği ve Radyo Elektronik Fakültesi

Uzmanlık: Elektrik Sistemleri, Teknolojik Sistemlerin Otomatik Kullanımı
Uzmanlık Alanı: Radyo Elektronik Aletler, Sistemler ve Ekipman, Gemi Güç Ünitelerinin Otomatik Kullanımı
Mezunlar denizlerde gemi, elektrik ve radyo mühendisi olarak çalışabilirler. Aynı zamanda limanlarda, tersanelerde, kıyı radyo istasyonlarında ve telekomünikasyon şirketlerinde görev alabilirler. Dünyanın bütün liman ve denizcilik işletmelerinde baş mühendis olarak çalışmaya uygundurlar. İsterlerse tersanelerde gemi yapımında yada denizcilik firmalarında yönetim pozisyonlarında çalışabilirler.
Deniz Hukuku Fakültesi

Uzmanlık : Hukuk
Uzmanlık Alanı : Deniz Hukuku
Bu fakültenin mezunları denizcilik firmalarında, taşımacılık şirketlerinde, limanlarda, vergi dairelerinde, eğitim ve araştırma projelerinde, avukatlık ve savcılık gibi denizcilik hukuku gerektiren alanlarda çalışabilirler.

Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture (Odessa Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi)

1930 yılında kurulan Akademi, Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.
Akademide öğrenciler için akademik, kültürel ve spor aktiviteleri yapma
alanlarıyla beraber, 7 adet eğitim binasında, özel labaratuar, bilgisayar
odaları, yabancı dil labaratuarları ve büyük bir kütüphane vardır.
Akademide 6 yurt, bir öğrenci kantini, spor merkezi, bir öğrenci polikliniği
ve sağlık merkzi vardır.
Akademide Rusça eğitim verilmektedir.


Endüstri ve Mühendislik Fakültesi

Ekonomi ve Yapı Yönetimi Fakültesi

Yapı Hidrolik Sistemleri Fakültesi

İnşaat Teknolojisi Fakültesi

Su Endüstrisi ve Sıhhi Mühendislik Fakültesi

Odessa State Economics University (Odessa Devlet Ekonomi Üniversitesi)

1921 yılında kurulan Ekonomi Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.
Ekonominin tüm önemli alanlarında eğitim sunmaktadır. Ayrıca yüksek lisans
ve doktora eğitimleride vermektedir.
Ekonomi adına Ukrayna'nın en önemli üniversitelerindendir.
Rusya, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika'da çeşitli
uluslararası eğitim komiteleri ile araştırma ve üretim organizasyonlarına katılmaktadır.
Üniversite'de 5 fakülte ve 14 bölüm bulunmaktadır.
Eğitim dili Rusça ve İngilizcedir.

Ekonomi ve Üretim Yönetimi Fakültesi

İşletme Fakültesi

Muhasebe Fakültesi

Uluslararası Ekonomi Fakültesi

Finansal Ekonomi Fakültesi

Odessa National I.I. Mechnikov University (Odessa Ulusal Mecnikov Üniversitesi)

Mechnikov Üniversite diploması Avrupa Birliği Ülkelerinde tanınmaktadır. Verilen eğitim Avrupa Birliği kriterlerine tamamen uyumludur. Mechnikov Üniversitesi 95.000 m2’ lik alan üzerine kurulu olup, 8 merkezi öğretim binasından hizmet vermektedir. Ayrıca 8 yurt, 4 yemek salonu, büfeler, sağlık ocağı, sağlık kompleksi, stad,spor salonu,tenis kortlarından oluşmaktadır.
Odessa Mechnikov Üniverstesi'nde Okumanın Avantajları
1) Eğitim Ucuzluğu

Türkiye ile kıyasladığında hem eğitim kalitesinin yüksekliği, hemde eğitim masraflarının azlığı büyük bir avantajdır. Özel üniversitelerin yıllık ücretleri ile kıyaslandığında, arada eğitim kalitesi ve maddi olarak çok büyük bir fark olduğu görülecektir. ÖSS'siz ve sınav stresi olmaksızın Türkiye'de sınav kazanamayıp yeniden dershanelere devam etmeyi düşünen öğrencilerin,dershanelere bir yıl ödeyecekleri ücret, Odessa’da tüm tahsil hayatlarına neredeyse eşittir.
2) Üç Yabancı Dil İmkanı

Odessa Mechnikov Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler, ukraynaca ve rusçayı iyi derecede öğreneceklerdir. Dünya coğrafyasında, Balkanlar'dan Çin’ e kadar rusça konuşulduğu düşünülecek olursa, bu okulda öğrenimini tamamlayan öğrencilerin ne kadar önemli bir ayrıcalığa sahip olacakları aşikardır. Bilim adamları önümüzdeki yüz yılın en stratejik dili olarak rusça ve çinceyi göstermektedirler.Ayrıca ukraynaca ve ingilizce ile birlikte geleceklerine dört lisan ile başlama ayrıcalığına sahip olacaklardır.
3) Lise Diploması ile Sınavsız Öğrenim İmkanı

Her yıl artan talep nedeni ile ülkemizdeki üniversiteler taleplere cevap veremez hale gelmiştir. Bu yüzden ÖSS sınavları çile haline gelmiştir. Bu durum öğrenci ve ailelerini psikolojik bunalıma sokmakta, bölüm ayırt etmeksizin tercih yapma zorunluluğu meydana gelmektedir. Odessa Mechnikov Üniversitesi’nde sınavsız, istediğiniz bölümde hayal ettiğiniz branşta okuyabilirsiniz. Bunun için üniversite sınavına girip barajı geçmeniz yeterlidir.
4) Ucuz Yaşam İmkanı

Odessa'da eğitim gören öğrenciler Türkiye’ye göre çok daha ucuz yaşam şartlarına sahip olacaklardır. Yemek, yol ve sosyal yaşam son derece ucuzdur. Öğrencilere sağlık sigortası zorunlu olarak yapılmaktadır. Yurtlarda konaklama çok ucuz olup, tercihe göre birkaç öğrenci birlikte mobilyalı evlerden faydalanmaktadırlar.
5) Uluslararası Çevre İmkanı

Odessa Mechnikov Üniversitesi’ de çok uluslu öğrenciler eğitim almaktadırlar. Burada okuyan öğrenciler, Türkiye’ deki öğrencilere göre daha geniş bir perspektif kazanarak global dünyaya daha rahat ayak uydurma ve çalışma imkanına sahip olurlar. Farklı milletlerin insanları ile tanışarak çevre edinirler. Bu durum gelecekleri için son derece önemli avantajlar sağlayacaktır


Biyoloji Fakültesi

Jeoloji ve Coğrafya Fakültesi

Ekonomi ve Hukuk Fakültesi

Tarih Fakültesi

Romans ve Alman Filoloji Fakültesi

Fizik Fakültesi

Filoloji Fakültesi

Filozofi Fakültesi

Kimya Fakültesi

Matematik, Ekonomi ve Mekanik Fakültesi

Sosyal Bilimler Fakültesi

Diploma Sonrası Eğitim Fakültesi

Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder