10 Aralık 2013 Salı

BİR ÖĞRENCI İÇİN MALEZYA HAKKINDA HER SEY



MALEZYADA EGİTİM 
Malezya, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülkedir. Malezya Federasyonu'nun 11 devletinin Singapur, Saravak ve Sabah (eski Kuzey Borneo)'ın birleşmesi ile oluşmuştur. Singapur 1965 yılında federasyondan ayrılmıştır. Kuzeyde Tayland, güneyde Singapur ve Endonezya ile komşudur. Ayrıca batıdan Andaman Denizi, doğudan Güney Çin Denizi'ne kıyısı vardır. Ülke coğrafi yönden Batı Malezya ve Doğu Malezya olmak üzere 2 bölgeye ayrılır. Bu bölgeler de 10 devlete ayrılır.


         Güneydoğu Asya’da bir ülke. Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus arasında, Malay (Kra) Yarımadasının güney ucu ve büyük Borneo Adasının kuzey bölgesinde 13 eyâletten meydana gelmiştir.
Eğitim
Malezya'da eğitim federal hükümetin Eğitim Bakanlığı tarafından yönetilir.
Üniversite
Eğitim süresi Lisans için 3 sene, Mastır için 2-3 sene ve Doktora için 3 veya daha fazla senedir. Eğitim dili İngilizce dir
Uzakdoğu’nun muhteşem doğal güzellikleriyle kaplı ülkesi Malezya, İngilizce’nin yaygın olarak konuşuluyor olması, nüfusunun yarısından fazlasını Müslümanların oluşturması ve sempatik insanlarıyla ilgi çekiyor.
http://www.egitimegitim.com/kenarliklar/malezya1.jpg



Coğrafya

Malezya'nın konumu
Güneydoğu Asya ülkelerinden olan Malezya, kuzeyden Tayland, Güney Çin Denizi ve Brunei, doğudan Selebes Gölü, güneyden Endonezya, Singapur ve Malakka Boğazı, batıdan Hint Okyanusu'yla bitişik olan Andaman Denizi'yle çevrilidir. Akarsu bakımından oldukça zengindir. En önemli akarsuları Rejang, Kelantan, Sai Perak ve Sai Rompın ırmaklarıdır. Malezya toprakları iki büyük kara parçasıyla bunların arasındaki Güney Çin Denizi içinde yer alan adalardan meydana gelir. İki büyük kara parçası Batı Malezya ve Doğu Malezya'dır. Batı Malezya bir yarımada şeklindedir ve ince bir kara bağlantısıyla şimdiki adı Tayland olan Siyam'a bağlıdır. Doğu Malezya, büyük bir kısmı Endonezya hakimiyetinde olan Borneo adasının içindedir. Malezya topraklarının % 30'u tarım alanı, % 61'i ormandır.

İklim
Malezya’da tropikal iklim mevcut olup, her mevsim bol yağmur yağmaktadır. Muson rüzgârlarının tesiriyle de özellikle ocak ve mayıs ayları arasındaki sürekli yağışlar, memleketin nisbî nem miktarının % 80 civarına kadar yükselmesine sebebiyet verir. Yıllık yağış ortalaması bölgelere göre büyük farklılık gösterir. Genelde 2000 ilâ 2540 mm olan bu oran, Sabah’da 1500-4500 mm, Saravak’da ise 300-400 mm arasında değişir. Günlük sıcaklık, alçak yerlerde 21°C ila 32°C arasında iken, yüksek bölgelerde daha düşük olur. Başlıca özellikleri sıcaklık, rutûbet ve nem olan iklimi sebebiyle, oldukça gür ve ülkenin % 70’ini kaplayan tropikal ormanlara sâhiptir. Ormanlardaki mevcut 15.000 tür bitkinin 6000 türünü çeşitli ağaç cinsleri meydana getirir. Bu ağaçlardan bâzıları 45 m yüksekliğe kadar büyüyebilir. Bambu gibi kerestesi makbul ağaçlar ve kauçuk ağaçlarından başka 800’ü aşkın tür orkide ve oldukça fazla miktarda amber bitkisi yetişir.

Nüfus ve Sosyal Hayat
Malezya nüfûsu, birçok ırkın insanlarının biraraya gelmesiyle meydana gelmiş olup, yaklaşık olarak 17.421.000 kişiye ulaşır. Bunun büyük kısmı yarımada topraklarında, yaklaşık 3,5 milyonu ise Borneo Adasında, Sabah ve Saravak bölgelerinde yaşamaktadır. Malezya nüfûsunun % 55’ini Malaylar, % 34’ünü Çinliler, % 10’unu Hintliler ve % 1’ini de Pakistanlılar ve diğer azınlıklar teşkil eder. Yıllık nüfus artış oranı yaklaşık % 3 olup, nüfûsun % 60’a yakın bir bölümü köylerde yaşar. Nüfus yoğunluğu bölgelere göre değişmektedir. Meselâ Penang’da km2ye 750 kişi iken bu rakam Pahang dolaylarında 14 kişiye düşer. En kalabalık ve gelişmiş merkez, başşehir Kuala Lumpur’dur. Yüzölçümü 244 km2 olan bu şehrin nüfusu 1.000.000 civârındadır. Bundan başka başlıca büyük şehirleri George Town, İpoh, Kuehing, Kota Kinabalu ve Sibu’dur. Malezya köylerinin yarısına yakın bir kısmı, 10.000 kişilik merkezler hâline gelmiştir. Dolayısıyla, Güneydoğu Asya’nın en fazla iskân edilmiş memleketlerinden biridir.

Bu merkezlerdeki evler, umûmiyetle kazıklar üzerinde kurulmuş kulübeler şeklindedir. Böylece köylüler su baskını, yırtıcı hayvan tehlikesinden korunduğu gibi, evler alttan da havalandıkları için sıcak iklime karşı serin evlerde yaşamış olurlar. Şehir merkezleri oldukça modern olup, Malay, Arap kültürünün karışımı olan mîmârî yapılarla doludur. Her ne kadar târih boyunca birçok emperyalist memleketin istilâsına uğrayarak, sâhib olunan birçok ince zevklerle dolu ve baştanbaşa sanat olan nâdide İslâmî eserler tahrip edildiyse de, hâlâ varlıklarını korumayı başaran birçok câmi ve medrese, bugün şehirleri doldurmaktadır. Malezya’da, istilâcılar sürüldükten sonra, memleketin hemen her köşesine câmiler ve birer ilim yuvası olan medreseler inşâ edilmiştir. Bunlardan Kuala Sangar’daki Ubadiah ve Panang’taki Keling câmileri, herkesin hayran olduğu eserlerdir.

Halkın % 85’i okur yazardır. Halkın % 90’ının konuştuğu Bahasa, Malezya resmî dilidir ve Arapça ile eski Malaya dilinin karışımından ortaya çıkmıştır. Bundan başka hemen herkes İngilizce bilmektedir. Tamil dili ve Çince de yaygın olan diğer dillerdir. Halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ayrıca azınlıkta olmakla beraber Hindu ve Budistler de mevcuttur.

Malezya'da Sosyal Yaşam


        Malezya farklı kültürleri , dinleri, gelenek ve görenekleri, barış ve huzur içerisinde bir araya gelmiş olan bir ülkedir. Sadece İslam dini değil, Hint ve Çin inançlarıyla kültürlerini bir arada yaşatması, Türkiye'ye benzeyen en güzel özelliklerinden biridir.. Tüm bu dinlerin özel ve bayram günleri, tüm ülkede resmi tatildir.
Herkes bir diğerinin bayramını sevgi ve hoşgörü içinde kutlar. Tüm dinler ve ırklar sevgi ve hoş görü içinde yaşarken inançlar asla hor görülmediği gibi devlet tarafından güvencesi sağlanmıştır.
Tüm bu çeşitlilik ve renklerin zenginliği mimaride, giyimde ve hatta yemeklerdeki soslarda ,tenlerde kendisini göstermektedir.
Malezyalılar bir çok ada kültüründe olduğu gibi güler yüzlüdür , sıcak kanlıdır. Kültürünü hoş görü ve sevgiyle yoğurmuş bu da bir renk harmonisi havasını katmıştır.
Malezya, dini inançlarıyla her türlü kirliliğe karşı kendini korurken, gelenekleriyle toplumsal ilişkilerini güçlendirirken eğitim sistemiyle de bilgi çağını da yakalamış yeni nesilleri bu yönde yetiştirmek üzere büyük yatırımlar yapmış ve halen yapmaya da devam etmektedir.
Bir çok batı ülkesinde yabancılara karşı gösterilen bazı kötü davranışlarla Malezya'da karşılaşmazsınız. İnsanlar size sıcak, samimi ve her daim güler yüzlü yaklaşırlar. Özellikle beyaz olmanızdan dolayı ve bunun üstüne Türk olduğunuzu ve bir de Müslüman olduğunuzu öğrendiklerinde size daha çok alakalı ve içten davranırlar.

  DÜNYA KÜLTÜRLERİ İLE ETKİLEŞİM
Malezya yani 'Gerçek Asya!' Asya'nın en çok kültürden insanın bir arada yaşadığı, en barışçıl ve en varlıklı ülkelerinden biridir. Sokakta gezdiğinizde Hintli dondurmacı, Çinli çaycı veya Malay gözlemeci amcaya çok rahat rastlayabilirsiniz. Bu program dahilinde Doğu ve Batı kültürlerinden farklı insanlarla tanışmanız ve kaynaşmanız mümkün olacaktır.

  
 Malezya'nın çok cazip olmasının nedenleri.
§  Öğrenim harcamaları özellikle devlet üniversitelerinde düşüktür.Aynı kalitede diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Malezya'da öğretim ücretleri dikkat çekici seviyede ekonomiktir.
§  Konaklama harcamalarının gerek ev kirası gerekse yurt imkanları ekonomiktir.
§   Dünyanın en egzotik yemek kültürüne sahip malay, çin, hint ve diğer mutfaklara özgü yemekleri , tropikal meyveleri bir arada ve çok ucuza bulabilirsiniz.
§   Komşu ülkelere ( Singapur , Tayland , Filipinler, Endonezya) vizesiz çok ekonomik fiyatlarla seyahat edebilir bu ülkeleri de gezip görebilirsiniz. Ayrıca İngiltere’ye gidişleriniz içinde indirimler bulunmaktadır.
§   Bir çok dil öğrenme imkanı bulabilirsiniz. Farklı kültüre sahip olan öğrencilerden Çince, Hintçe yerel dil olan Malayca, eğitimin bir parçası olarak İngilizce ve seçmeli bazı dilleri (Arapça, Japonca, Çince, Rusça) eğitiminizi tamamlama sürecinde öğrenebilirsiniz.
§   Ülkede trafik kazası (Trafiğin akışının soldan olduğunu özellikle hatırlatmak isteriz) ve güvenlik kaygısı yaşamazsınız, güvenlik önlemleri oldukça sıkıdır ve insan hayatına büyük önem verilmektedir.
§   Malezyalılar sevgi dolu, hoşgörülü , güler yüzlü ve inançlara saygılı bir yapıdadırlar ve özellikle Türklere karşı hem Osmanlı ile olan bağları hem de Türklerin Müslüman ve beyaz olmalarından dolayı ayrıca bir ilgi göstermelerine neden olmaktadır..
§   Malezya istikrarlı bir hükümet, sağlıklı bir ekonomi, sosyal güvenlik ve ciddi anlamda düşük suç oranı olan bir ülkedir. Ayrıca doğal afetlerden (Deprem, Yanardağ, Sel, Tusunami vb.) korunaklı bir coğrafyada bulunmaktadır..
§  Yemek kültürü olarak birçok farklı kültürün esintilerini bulabileceğiniz Malezya'da helal gıda uygulaması ile Müslüman insanların yabancı ülkelerde olan yemek endişelerini ortadan kaldırmaktadır.
Malezya Üniversitelerinin Genel Özellikleri ve Avantajları
§  Malezya eğitime ve ilerlemeye yaptığı yatırımı neredeyse hiçbir sektörde yapmamaktadır.
§  Malezya devleti geleceğin Malezya’sında bilgili, eğitimli, yetenekli ve kendilerini geliştirmiş olan gençler için yatırım yaparken, hiçbir ayrım yapmaksızın herkese eşit ve kaliteli eğitim vermekte ve gençlerin geleceklerine güvenle bakmaları hedeflenmektedir. Bunun sonucunda devlet veya özel üniversite ayırt etmeksizin eğitimde bazı standartlara ulaşmaktadırlar.
§  Tüm üniversitelerde çok iyi düşünülmüş kampüs mimarisi dikkat çekmektedir.
§   Eğitime verilen önemi özellikle üniversitelerin kütüphaneleri görülünce daha iyi anlaşılmaktadır. Geniş bilgi kaynakları, bilgisayar laboratuarları, kablolu/kablosuz internet hizmeti, ferah çalışma ortamları ile öğrencilerini araştırmaya ve gelişmeye sevk etmek için tüm ince detaylar teker teker hayata geçirilmiştir.
§   Tüm üniversitelerde , öğrencilik hayatında sorun oluşturan barınma problemi geniş yurt tesisleri ile çözülmüş, üniversite içerisinde öğrencilerin eğitimini aksatabilecek olan güvenlik, sağlık ve benzeri sorunlar minimuma indirilecek şekilde planlanmıştır.
§   Zaman zaman yoğun geçen ders ve sınav dönemlerinde öğrencilerin stres atabilmeleri için spor tesisleri, kafeteryalar, lokantalar, eğlence mekanları ve programları gibi imkanlar itinayla düzenlenmiştir.
§  Calışma olanakları ;
§          Resmi olarak, uluslararası öğrencilerin yarı zamanlı (haftada en çok 20 saatlik ) çalışma izni ve 7 günden uzun tatillerde tam zamanlı çalışabilmelerine imkanları bulunmaktadır. Öğrencilik süresince Malezya da tam zamanlı çalışma izni göçmenlik kanun,kural ve şartlarına bağlıdır.


Malezya'da Öğrenci Harcamaları
1 öğün yemek + içecek
Yerel: 
5 - 8 RM
Fast food: 
8 - 12 RM
 İçecek                          (Öğrenci Mekanlarında)
Sıcak çay, kahve vs..
1 - 1.5 RM
Soğuk Ice Tea, Cola vs..
1.5 - 2 RM
Starbucks
6 - 14 RM
Eğlence
Sinema
6 - 12 RM
Bowling (oyun/kişi başı):
2 - 8 RM
Bilardo (oyun başı):
2.5 - 5 RM
Ulaşım
Ortalama bir mesafe için; metro, otobüs, tren
1 - 2 RM
Taksi Açılış:
2.8 RM
Taksiyle 10dk'lık mesafe:
7 - 10 RM
Konaklama 
Oda kiralama: 
150 - 500 RM
Yurt: 
90 - 750 RM


MALEZYA ÜNİVERSİTELERİNİN BÖLÜMLERİ
  • İç Mimarlık
  • İnşaat Yönetim
  • Kentsel Planlama ve Tasarım
  • Mimarlık
  • Yönetim ve Küreselleşme
  • Muhasebe
  • İşletme
  • Uluslararası İşletme
  • Pazarlama
  • Girişimcilik
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Ağırlama Yönetimi
  • Spor, Sağlık ve Fitness Yönetimi
  • Kamu Yönetimi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Medya ve Yayıncılık
  • Profesyonel İletişim
  • Dijital Film ve Televizyon
  • Olay Yönetimi
  • Yayıncılık ve Gazetecilik
  • Spor Gazeteciliği
  • Görsel İletişim
  • Marka ve Ambalaj Tasarımı
  • Endüstriyel Tasarım
  • Yüzey Tasarımı
  • İşletme Bilgi Teknolojisi
  • Elektronik Ticaret
  • Bilgi Teknolojisi
  • Mobil Bilişim ile Bilgisayar Bilimi
  • Yazılım Mühendisliği
  • Bilgi ve İletişim Teknolojisi
  • Animasyon
  • Yaratıcı Multimedya
  • Dijital Görüntüleme ve İllüstrasyon
  • Dijital İletişim Tasarımı
  • Web Tasarım ve Teknoloji
  • Doğal Kaynakları Koruma Biyolojisi
  • Endüstriyel Kimya
  • Ekonomiye Yönelik Matematik
  • Doğa/Cevre Bilimi 
  • Jeoloji 
  • Elektroniğe Yönelik Fizik 
  • Botanik/Bitki teknolojisi 
  • Akua kültür:
  • Deniz Bilimleri
  • Bilgisayar Grafik Yaratımına yönelik Matematik 
  • Biyo teknoloji
  • İnşaat Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar Bilimi
  • Teknoloji Sistemleri Yönetimi
  • Sistem ve Network(Ağ) Yönetimi
  • Uluslararası Tropikal Ormancılık
  • Doğal Park ve Doğa Eğlence Tesisi Yaratımı
  • Ağaç Lifi Endüstrisi ve Teknolojisi 
  • Orman Yaratımı ve Zirai Ormancılık
  • Gıda ve Besin Bilimi
  • Gıda Teknolojisi ve Bio-üretim
  • Finansal Bankacılık ve Yönetim
  • Otel İşletmeciliği / Yönetimi
  • Ticaret
  • Ekonomik Planlama ve Kalkındırma
  • Finansal Ekonomi
  • İnsan Kaynakları Ekonomisi
  • Komünikasyon / İletişim
  • Endüstriyel İlişkiler
  • Antropoloji ve Sosyoloji
  • Uluslararası İlişkiler
  • Coğrafya
  • Tarih
  • Endüstriyel ve Kurumsal Psikoloji
  • Gençlik ve Toplumsal Kalkınma
  • Psikolojik Danışmanlık
  • Çocuk ve Aile Psikolojisi
  • Sosyal Hizmetler
  • İngilizce Öğretmenliği
  • Fen Bilimleri Öğretmenliği
  • Sosyal Bilimler Öğretmenliği
  • Ekonomi Bilimleri Öğretmenliği
  • Beden Eğitimi Öğretmenliği
  • Müzik
  • Yaratıcı Sanatlar (Tiyatro, Dans)
  • Görsel Sanatlar ve Teknoloji (Grafik Dizayn, Resim) 
  • Uluslararası Finans Yönetimi
  • Uluslararası ve Bankacılık
  • Uluslararası Pazarlama
  • Uluslararası Finansal Ekonomi
  • İslami Finans Yönetimi
  • Multimedya Teknolojileri
  • Elektronik/Online Ticaret (E-Ticaret)
  • Bitki Peyzajı ve Cevre Düzenleme
  • Bitkisel Ziraat
  • Elektronik Haberleşme
  • Elektronik Robotik ve Otomasyon
  • Elektronik Bio-Enstrümantasyon
  • Makine
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Bilgi Teknolojisi Sistemleri
  • Yazılım Mühendisliği ve Oyunlar Tasarımı
  • Veri İletişimi
  • Yapay Zeka
  • Güvenlik Teknoloji
  • Dijital Medya
  • Film ve Animasyon
  • Medya Yenilik
  • Ara yüz Tasarımı
  • Sanal Gerçeklik
  • İşletme Yönetim
  • Analitik Ekonomi
  • İşletme Maliye
  • İşletme Pazarlama
  • Medya Yenilik ve Yönetim
  • Finans Mühendisliği  
  • Bankacılık ve Finans
  • Pazarlama Yönetimi
  • Finans
  • Uluslararası Ekonomi
  • Endüstriyel Ekonomi
  • Hemşirelik
  • İnsan Kaynakları Geliştirme
  • Kavrayış Bilimi
  • Uluslararası Çalışmalar
  • Endüstriyel İlişkiler ve İş Araştırmaları
  • Siyaset ve Hükümet Çalışmaları
  • Geliştirme Planlaması ve Yönetimi
  • İletişim Çalışmaları
  • Sosyal İş Çalışmaları
  • Doğal Kaynaklar Bilimi ve Yönetimi (Zirai Tarım)
  • Hayvan Kaynakları Bilimi ve Yönetimi (Hayvani Tarım)
  • Su Kaynakları Bilimi ve Yönetimi
  • (Doğal) Kaynak Kimyası
  • (Doğal) Kaynak Biyo teknolojisi
  • Güzel Sanatlar
  • Tasarım Teknolojisi
  • Sinemacılık
  • Müzik
  • Sanat Yönetimi
  • Multimedya Programcılığı
  • Bilgisayar Ağları Programcılığı
  • Yazılım Mühendisliği
  • Programcılık Bilimi
  • Enformasyon Sistemleri 




Yemek

Özellikle anneler başta olmak üzere hemen hemen tüm velilerin endişelerinden biri de evlatlarının Malezya'da ne yiyecekleri ve içecekleridir. Malezya'da kendi imkanları ile yemek yapıp yiyebilecekleri gibi, dışarıdaki farklı kültürlerden gelen egzotik tatlar ve değişik pişirme tarzlarıyla Malezya mutfağı özellikle Türk öğrenciler için eşsiz ve engin bir lezzet macerası sunar. Kısaca Malezya mutfağı hakkında bilgi vermek gerekirse; her biri kendi farklı pişirme yöntemleri olan üç ana grup vardır : Malay, Çin ve Hint mutfakları. Farklı toplulukların birbirinden etkilenmesiyle ortaya çıkan mutfaklardan da yeni lezzetler keşfedebilirsiniz.
Hemen hemen tüm alışveriş merkezlerinde ve dışarıdaki dükkanlarda soyulmuş ve dilimlenmiş kavun, karpuz, muz, mango ve benzeri meyveleri ufak poşetlerde alabilirsiniz.Yerel yemeklerin haricinde Fast-food sektöründe uluslar arası çalışan bir çok firmadan da faydalanabilirsiniz.
Malay Mutfağı : Malay mutfağı, yağ olarak Palm yağı ve güçlü baharatlar ile rempah ve Hindistan cevizi sütünden elde edilen sıvı baharat karışımlarının bolca kullanıldığı baharatlı ve zengin bir mutfaktır. Bölgeden bölgeye değişiklikler gösterir.
Örneğin ; her yerde çok rahat bulabileceğiniz "nasi goreng" (Yumurta, baharatlar, sebzelerden oluşan pilav ve tavuk) lokantadan lokantaya bile değişiklik gösterebilmektedir. Menülerde en çok karşılaşılan yemeklerden olan "nasi" (pirinç demektir) ile başlayan yemekler ilk zamanlardaki kültür farklılığı sırasında arkadaşlarımız arasında en çok tercih edilen seçeneklerdir.
Malay menüsü, ünlü satay (ballı baharatta marine edilen ve daha sonra kömür ateşinde ızgara yapılan tavuk ya da dana eti) olmadan eksik kalmış sayılır. Satay, fıstık ezmesi sosu, pirinç küpleri, salatalık ve soğanla servis yapılır. İlk başlarda fıstık ezmesi ile birlikte yenilen ballı şiş kebap kulağa farklı gelse de geçirdikleri 1 sene sonrasında tüm arkadaşlarımızın favori yemekleri arasına girmektedir.
Çin Mutfağı : Genelde Çin mutfağı yumuşak bir tada sahip olmakla birlikte, yerel etkiyle burada biraz daha baharatlı yapılmaktadır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeklerine ek olarak, dim sum'ların (buharda pişirilen aperitifler) sunulduğu öğünler de bulunmaktadır.
Yine Çin mutfağı başta olmak üzere uzak doğu mutfağında önemli yer tutan noodle da kolay ve 2-3 dakikalık pişirme ile hazır olmasından dolayı öğrenciler arasında tercih edilmektedir. Birçok Çin yemeği bizim için uygun olsa da , Çin restoranlarına giden arkadaşlarımızı helal gıda konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarmak isteriz.
Hint Mutfağı : Genel kanının tersine Hint mutfağının çok acı olması gerekmez. Hint mutfağında, yemeğe güçlü bir tat vermek amacıyla çeşitli baharat karışımları kullanılır, ancak hemen hemen her yemeğin yanında, damağın dinlendirilmesi için yoğurt ikram edilir. Daha yumuşak damak zevki olanlar, kurma (yumuşak körili et) ve tanduri (toprak fırında pişmiş tavuk) deneyebilirler.
Genelde Güney Hint mutfağı biraz daha acıdır ve krema, et bazlı yemekler ve naan ekmekleri ile ünlüdür. En ünlü yemekleri arasında körili balık, murtabak (baharatlı etli ekmek) ve mee goreng'dir (kızarmış şehriye).
 Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder