10 Aralık 2013 Salı

Kanada’da Lise Eğitimi

Kanada’da Lise Eğitimi

Kanada`da lise egitimi aynen Türkiye`de oldugu gibi 4 yil surmekte ve 12. sinifta tamamlanmaktadir. Hemen her eyalette cok sayida ozel ve devlet lisesi ile yuksek egitim standartlarina sahip olan Kanada okullari, mezuniyet sonrasinda da dunyanin hemen yerinde universite okumaya imkan tanimaktadir.

Kanada`da lise egitimi alirken Türkiye`de oldugu gibi universitede istenilen bolum veya bolumlere gore (muhendislik, iktisadi idari bilimler, sosyal, fen, edebiyat,...) alan tercihi yapilmaktadir. 

Kanada`da lise egitimi Ogrencilerin gerek akademik gerekse mesleki alanda egitimlerini rahatca surdurebilmelerini saglamak amaciyla tasarlanmistir. Egitimlerine lise sonrasinda devam etmeyi dusunen ogrenciler, lise derslerini universitede okumak istedikleri bolumlere ve bu bolumlerin universite yonetimlerince belirlenmis kabul kosullarina uygun olarak secerler. ornegin universite seviyesinde makina muhendisligi okumak isteyen bir ogrencinin lisedeyken fizik, kimya ve matematik derslerini almis olmasi gerekir. Liselerde bulunan danismanlik ofisleri ogrencilere ders secimi ve kariyer danismanligi gibi alanlarda rehberlik servisleri vermektedirler.

Kanada`da egitim sistemi yuksek standartlari ve uluslararasi taninirligin yaninda sagladigi avantajlar sunlardir;

1- Ingilizce seviyenizi en ust seviyeye tasima imkanini yakalarsiniz 
2- Egitiminize ister Kanada`da ister farkli bir ulkede devam edebilirsiniz 
3- Dunyanin bircok farkli bolgesinden arkadaslariniz olur 
4- Egitim ucretleri Turkiye`de ki ozel okullarin cogunun altindadir. 
5- Kanada dunyanin yasam standartlari en yuksek ulkesidir ve hemen her yil bu listede ilk 5`te yer almaktadir. 
6- Kanada`da sinif basina dusen ogrenci sayisi dusuk, sinif basina dusen egitmen sayisi oldukca yuksektir.

Kanada`ya ilkogretim 6. siniftan itibaren dilediginiz yil veya donemde baslayabilirsiniz. Ister 6, ister 7, ister 11 veya 12. sinifta Kanada`ya transfer olursunuz.

Dilerseniz 1 somestr veya 1 akademik yil okuyup tekrar Turkiye`ye donebilir veya Kanada`da 12. sinifi tamamlayip lise diplomanizi Kanada`dan alabilirsiniz.

Kanada`da ki liselerin tamami MEB (Milli Egitim Bakanligi) tarafindan taninmaktadir. Boylece almis oldugunuz diploma ile Turkiye`de denklik alabilirsiniz.

Çok kültürlü bir yapıya sahip olan Kanada; liselerinde de bu özelliğini korumakta ve uluslararası öğrencilere belli sayida kontenjan ayırmaktadır. Türk öğrenciler liseye doğrudan Kanada`da baslayabilecekleri gibi diledikleri taktirde ara siniflarda da transfer olabilirler. Örnegin 10. sınıfı Turkiye`de tamamlamis bir ogrenci 11. sinifa Kanada`da baslayabilir.

Kanada liseleri ister ozel, ister devlet olsun; fiyatlari ve egitim standartlari birbirine denktir. Egitim ücretleri eyaletten eyalete değişmektedir.

Nova Scotia eyaletinde senelik 8000 CAD, Toronto (Ontario Eyaleti) ve Vancouver`da (British Columbia Eyaleti) senelik 10.000 ile 15.000 CAD arasindadir.

Liselerde Konaklama

18 yaşın altında ki öğrenciler Kanada`da özenle secilmis Kanada`li ailelerin yaninda konaklarlar. Aile yani konaklama tam pansiyondur ve genelde tek kisilik odalarda yapilmaktadir. 18 yasin uzerinde ki ogrenciler ise yurt veya apart seceneklerinden kendilerine uygun olani secebilirler.

Konaklama ucretleri aylik 600 - 850 CAD arasindadir. 1 akademik yil 10 aydir. Boylece senelik konaklama ucreti 6000 ile 8500 CAD arasinda degismektedir.

Yatılı okullarda ise öğrencilerimiz yurtlarda tek ya da çift kişilik odalarda kalma şansı elde ederler.


Blyth Academy 

Kanada’nın en büyük özel okulu olan Blyth Academy’de yabancı uyruklu öğrenciler 9. ile 12. Sınıftan itibaren eğitim alabilmektedirler.

Blyth; Kanada’nın en büyük şehri, finans ve kültür başkenti Toronto’da yer almaktadır. Merkez kampüs ile birlikte Toronto içi ve dışında toplam 7 kampüste eğitim vermektedir.

Kanadalı öğrenci oranı %97 olan okulda, %3 oranında yabancı öğrenci eğitim almaktadır.

Blyth Kanada’nın en saygın liseleri arasında yer almaktadır ve kişiselleştirilmiş ilgisi ile ön plana çıkmaktadır. Sınıfların ortalama sayısı 6 ile 8 öğrenci arasında değişmektedir. Eğitimen ve öğrenci oranı Kanada ortalamasının çok üzerinde yer almaktadır.

Blyth Akademi devlet liselerinde farklı olarak sömestr değil çeyrek (quarter) bazlı eğitim vermektedir. Eğitim dönemleri şu şekildedir:

Eylül – Kasım 
Kasım – Şubat 
Şubat – Nisan 
Nisan – Haziran

İngilizcesi yeterli olmayan yabancı uyruklu öğrencilere özel İngilizce eğitimi de bulunmaktadır. Blyth Akademi mezunlarının %95’i üniversite seçimlerinde ilk tercihlerine grime şansını elde etmiştirler. Öğrencilerin ise %50’si üniversiteler kısmi ya da tam burslu grime şansını elde etmiştir.

Blyth Akademi’de senelik eğitim ücretleri 14.900 CAD’dır. Konaklamalar ise aila yanında tek kişilik odada tam pansiyondur ve aylık seçilen kampüse göre 650 ile 850 CAD arasında değişmektedir.
 Braemer College

Kanada denilince akla ilk gelen şehir olan Toronto; Kanada’nın nüfus olarak hem en büyük şehridir hem de kültür, finans ve eğitim başkentidir.

Toronto; festivalleri, kültürel etkinlikleri, restoranları, eğlence parkları, doğası ve güvenli yaşamı ile öğrencilerin ilgisini her geçen yıl kendine daha fazla çekmektedir.

Toronto; toplu ulaşımı, uygun fiyatlı konaklama seçenekleri, lise sonrası üniversiteleri ile öğrencilerin Kanada’da ilk tercih ettiği şehirdir.

Breamer College; Toronto şehir merkezindeki (downtown) kampüsü ile öğrencilerimizi ağırlamaktadır. Kampüs; ulusal kütüphaneye (National Library), Royal Ontario Müzesi, Roy Thompson Hall, kültürel aktiviteler ve toplu ulaşıma son derece yakındır.

Kampüs, labrotuarları, öğrenci kafeteryaları, küçük sınıflar ve modern mimarisi ile öne çıkmaktadır. Kampüs çok merkezi olduğu için hemen her semtten ulaşım son derece kolaydır.

Lise eğitimi dışında öğrencilere; basketbol ve futbol gibi spor aktiviteleri, öğrenci kulüplerine üyelik ile drama, dans, müzik gibi sosyal aktivitelere katılım teşvik edilmektedir.

Breamer College lise eğitimi Ontario Ministry of Education (Ontario Eğitim Bakanlığı) tarafından akreditedir. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tanınmaktadır.

Uluslararası öğrenciler; 9, 10, 11 ve 12. sınıfa Breamer’da devam edebilir, 12. sınıf tamamlar iseler Breamer College Lise Diploması ile mezun olabilirler.

Türkiye’de 8.sınıfı tamamlamış bir öğrenci 9’a, 9.sınıfı tamamlamış bir öğrenci 10’a, 10.sınıfı tamamlamış ise 11, 11.sınıfı tamamlamış ise 12.sınıfa Breamer College’de devam edebilir.

Eğitim programı klasik devlet okullarından farklıdır. 1 akademik yıl 2 dönem değil, daha kısa süreli toplam 4 dönemden oluşur.

Breamer College’de üniversite yerleştirme ve kariyer danışmanlığı okulun öne çıktığı alanlardan biridir. Öğrencilerin üniversite başvuruları, kayıtları ve üniversite konaklamaları gibi birçok konuda da danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Breamer College mezunlarının %100’ü Kanada’da üniversiteye kabul edilmektedir.
Öğrenciler Breamer College’da okudukları süre içerisinde aile yanı konaklamada kalırlar. Aileler özenle seçilmiştir ve aile yanında öğrenciler tam pansiyon konaklama hizmeti alırlar.

Not: 18 yaşın altında refakatçi olmadan yurt, daire gibi seçeneklerde öğrenciler konaklayamaz. Yurt konaklamalar sadece yatılı (boarding) okullarda bulunmaktadır. 

Nova Scotia International High School

NOVA SCOTIA HIGH SCHOOLS; eyalet içerisinde yer alan 12 farklı devlet lisesinin üst kurumudur ve öğrencilerimiz Noca Scotia Liselerinden herhangi birine devam etmektedir. Her okulda bir milliyetten en fazla 5 öğrenci bulunabildiği için öğrencilerimiz açık olan kontenjana göre yerleştirilmektedirler. Her bir şehir hiçbir fark olmazsızın aynı standart ve benzer sosyal yaşantılara sahiptir. Şehirler; Halifax, Sydney, Wofville, Amherst, Antigonish, Digby, Yarmouth, Liverpool, Bridgewater, Truro, New Glasgow, Port Hawkesbury’dir.

Lise Eğitim programı içerisinde öğrencilerimiz 10, 11 ve 12. Sınıfa katılabilmektedir. Ayrıca dileyen aileler için istenirse ilköğretim programları yani 6,7,8 ve 9. Sınıf programları da bulunmaktadır. Liseyi Kanada’da tamamlayan öğrenciler Kanada’nın en iyi üniversitelerine girme şansını elde ederler Eğitim aynen Türkiye’de olduğu gibi yılda 2 sömestrden oluşmaktadır. Öğrencilerimiz diledikleri sürede programa katılabilirler. (Örneğin 1 sömestr ya da 1 yıl ya da 10, 11 ve 12. Sınıfın tamamı gibi) Herhangi bir katılım kriteri yoktur. Dileyen öğrencimiz burada okuduğu okuldan Kanada’da ki eğitim kurumlarımıza transfer olabilir.

Diğer Kanada Liselerimiz:

Ashbury College  
Bodwell High School  
Burnaby High School District  
Rutherford High School 
Dwight Academy


Kanada`ya her yıl 100`ün üzerinde öğrencimiz ilköğretim ve lise eğitimi için gitmektedir. Lise eğitimine giden öğrencilerimizin %50`si 11 ve 12. sınıfı, %30`u 10, 11 ve 12. sınıfı okumaktadır. Geri kalan öğrencilerimiz ise daha küçük yaştan itibaren Kanada`yı tercih etmektedir. 

 Yurtdışında lise okuyan öğrencilerin en büyük avantajlarından biri ise Türkiye`de ki üniversitelere sınavsız girme imkanıdır. Ayrıntılı bilgi:

 "Türkiye’de gençler bir üniversite kapısından içeriye girebilmek için önce iyi bir Anadolu ve fen lisesini kazanmak ya da iyi bir özel okula gitmek zorunda. Bunun için de yıllarca “özel ders” ve “dershaneler” arasında mekik dokuyor. Yaklaşık 3 yıl süren bu süreç, liseye girdikten sonra bu kez üniversite sınavlarına hazırlanmak için tekrarlanıyor. En az iki yıl yine dershaneler ve özel derslerde geçen bu süre ve harcanan sermaye Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) yaklaşık 1.6 milyon genç arasından başarılı olup, başta kontenjanları 378 bin olan lisans programlarına yerleşebilmek için. Bu süreçte bir ailenin ilköğretimde yaptığı harcama ortalama 13 bin TL’yi, ortaöğretimde 19 bin TL’yi buluyor. Oysa YÖK’ün yaptığı son değişiklikle örneğin Kanada’da yıllık eğitim ücreti 8500 Kanada Doları olan Nova Scotia International High School’da eğitimALan öğrenci 3 yıl Kanada’da okuyup, üniversiteye SINAVSIZ GİRİYOR!

YÖK, geçen yıl 2010-2011 öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere Türkiye’de yükseköğretim programlarına yerleştirmede kullanılan Yabancı Öğrenci Sınavı’nı (YÖS) kaldırdı ve yabancı öğrenci kabülünde sözü üniversitelere bıraktı.

 Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder