7 Aralık 2013 Cumartesi

AVUSTURYA DA EGİTİM

AVUSTURYA DA EGİTİM

GENEL BİLGİ
Avusturya (Federal Avusturya Cumhuriyeti) toplam dokuz eyaletten oluşmaktadır başkenti Viyana`dır ve yaklaşık 1,6 milyonluk nüfusuyla ülkenin insan .yoğunlugu en fazla olan kentidir. Resmi dil Almanca`dır Slovence ve Burgenland eyaletinde Hırvatca ve az da olsa Macarca konuşulur. Kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 23.940.- `dır
Avusturya gerek yazın gerekse kışın çok sevilen bir turizm ülkesidir. Kayak, dağ ve göl bölgeleri, gezi parkürleri ve elbetteki kültür/sanat/müzik etkinlikleri ve güzel kentleriyle heryıl çok sayıdaki turisti çeker.
Avusturyada cok ünlü yazarlar ve sairler yetişmistirAvusturya`dan çıkan yazar ve şairlerin bir kısmını belirtmek gerekirse:
 Ingeborg Bachmann
Thomas Bernhard
Franz Grillparzer
Arthur Schnitzler
Ferdinand Raimund
Gert Friedrich Jonke
Peter Rosegger
Georg Trakl
Marie Freifrau von Ebner-Eschenbach
hann Nestroy
Hugo von Hofmannsthal

PARA BİRİMİ
Avusturya’ nın para birimi diğer Avrupa Birliği üyelerinin, birliğe yeni iştirak etmiş ülkeler dışında, neredeyse tümünde olduğu gibi Euro`dur.
Herhangi bir bankadan, havaalanı veya kent merkezi gibi yerlerde bulunan döviz büroları veya makinelerden, çoğu oteller ve bazı seyahat acentalarında Euro bozdurabilirsiniz.








Lisans Eğitimi


Lisans kabulü alabilmek için ÖSS Sınavında 4 yıllık bir Üniversite Programını kazanmış olmak ŞARTTIR.

ÖSS de kazandığınız bölümün ancak aynısına veya benzer bir bölüme (kardes yan dallar  olabilir)Avusturya`da kayıt yaptırabilirsiniz.

Türkiyede Kazandığınız Üniversite Özel, Vakıf (Kıbrıs Üniversiteleri de dâhil) veya Devlet Üniversitesi olabilir.ve bu bölüme kesin kayıt yaptırmak zorunlulugunuz yoktur öss kazandı belgesi yeterlidir


Erken başvuru yapmak suretiyle Türkiye`de kayıt yaptırmak zorunda kalmadan geçişinizi Avusturya Üniversitelerine yapabilmekteyiz. Yani Özel Üniversiteleri kazanıp, kayıt parası vermeden geçişiniz mümkün.

Öğrenciler 3 yıllık eğitimin sonunda istemeleri durumunda herhangi bir sınava tabi olmaksızın Master eğitimine başlayabilirler.

Aktif olarak Türkiye’de bir Üniversitede öğrenim gören öğrenciler de Avusturya`ya yatay geçiş yapabilirler ve Türkiye`de vermiş oldukları dersleri saydırabilirler. Bu sayede sadece kalan fark derslerini alarak diploma almaları mümkün olmaktadır.

Yukarıda belirtilen şartlar dışında bazı istisnai durumlarda da öğrencilerimizin Üniversite Kabulünü alabilmekteyiz. Avusturya`da birinci dereceden bir akrabanızın olması, bazı 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölüme geçiş yapabilirsiniz bu konu ile ilgili detayları sd yurt dışı egitim danışmanlarından almanız mümkündür
Lisans egitimi alan öğrenciler sınavsız master ve doktaraya gecebilirler ve lisans 3 yıldır 1 yıl fazla okuyarak master bölümüne göre yılları degişen süreler okuyarak direk doktora ya sınavsız gecebilirler.
AVUSTURYA ÜNİVERSİTELERİNİN TÜMÜNDE YÖK DENKLİĞİ VARDIR


NEDEN AVUSTURYADA EGİTİM ALMALIYIZ ?

 Yüksek eğitim kalitesi, donanımlı kütüphaneleri ve öğrencilere sunduğu akademik çalışma ortamı ile Avusturya üniversiteleri dünyada kalitesini ispatlamıştır.

Avusturya'daki  bir senelik okul ve geçim masraflarınız Türkiye'de sadece özel bir üniversiteye ödeyeceğiniz miktara denk gelmektedir.

Tüm Avusturya üniversitelerinin YÖK denkliği vardır.

Üniversiteyi Avusturya'da bitirdiğinizde herhangi bir sınav engeli olmadan yüksek lisans ve doktora eğitimine doğrudan geçiş imkanı.

Aylık 600€ maaş ile sigortalı çalışma hakkı bulunmaktadır.

Bir yarı yıl okuduktan sonra ERASMUS/SOKRATES programı ile Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde iki döneme kadar ücretsiz üniversite eğitim alma olanağı.
Avusturya Üniversitelerinde kabul şartı olarak yabancı dil bilme zorunluluğu yoktur. Üniversite bünyesinde dil eğitimi vermektedir.

Almanca ve İngilizce ile en az iki yabancı dili öğrenebileceğiniz çok dilli ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencileri ile multikültürel ortam.

Avusturya'daki yabancı öğrenciler senelik sadece 760€ harç ödemektedirler. Bu yönüyle de Avusturya üniversiteleri dünyanın en düşük ücretli üniversiteleri arasındadır.

Avrupa Birliği Ülkeleri MAVİ KART(BLUE CARD) uygulamasını başlatacaktır. Avusturya Üniversitelerinden mezun olan öğrenciler Avrupa'da iş buldukları takdirde mavi kart alarak çalışma ve oturum hakkına sahip olacaklardır.

Avusturya yüksek yaşam kalitesine sahip ülkelerin ön sıralarında gelmektedir. Hayat kalitesi yüksek , ulaşım problemini çözmüş, alt yapısı sağlam ve çoğu Avrupa ülkelerine göre suç oranı daha düşüktür.

Başkent Viyana 2010 yılında yaşam kalitesi açısından dünya 2.si olmuştur.

Avusturya üniversitelerinin her öğrenciye sundukları bilgisayar ve internet ortamı, çok sayıdaki zengin donanımlı kütüphaneleri ve akademik çalışmayı teşvik eden rahat ve bilimsel ortamıyla eğitiminize sağlayacağı katkı ve avantaj.

Alp dağlarının muhteşem tabiat güzellikleri, kayak merkezleri, kültür ve sanat deyince akla Avusturya`da gelmektedir.

Avusturya Türkiye'ye sadece 2 saatlik mesefade olduğundan  sık sık gelip gidebileceğiniz bir ülkede kaliteli eğitim avantajına sahip olacaksınız.

Viyana’da Dil Eğitimi

Almanca'nın en iyi ve güzel öğrenebileceğiniz yerlerden birisi Viyana'dır. Şehirde Almanca öğrenimi için birçok olanak ve kurslar mevcuttur.
İsteğinize, finansal durumunuza ve dil düzeyinize göre uygun kurs kombinasyonlarıyla dil sorununu kısa sürede halledebilirsiniz.
Danışmanlık merkezimizin anlaşmalı olduğu kurslarda hızlandırılmış kurslara katılmanız mümkündür.


Üniversite Öğrencileri İçin Dil Kursları
Üniversiteler öğrencileri anlaşmalı oldukları kurslara yönlendirmektedir. Kurs ücretleri dönemlik 410-730 € arasında değişmektedir.
Öğrenci 8 kurdan oluşan bu kursları bitirmesi durumunda Üniversitenin istemiş olduğu dil yeterlilik sınavının yazılı kısmını vermiş sayılır.
Üniversitenin gönderdiği bir komisyon karşısında verilecek olan konuşma sınavının da başarılı olarak geçilmesiyle dil yeterlilik sınavı tamamlanmış olur ve öğrenci üniversite eğitimine başlayabilir.
Diğer şehirlerdeki üniversitelerde dil kursları üniversite bünyesinde verilmekte olup, öğrenci sadece o dönemin harç ücretini yatırmaktadır.Yani Viyana’daki gibi üniversitelerin anlaşmalı olduğu özerk kurslar mevcut değildir.
Öğrencinin geldiği tarih itibariyle, kontenjan durumuna göre A.E.D ekibi sizi en kaliteli kursa yerleştirecektir.
Almanca Dil Kursları Hakkında Bilgiler
Almanca'nin en iyi ve güzel ögrenilecegi yerlerin basinda Viyana gelmektedir. Sehirde Almanca ögrenimi için bir çok olanak ve kurslar mevcuttur. Isteginize, finansal durumunuza ve dil düzeyinize göre uygun kurs kombinasyonlariyla dil sorununu kisa sürede halledebilirsiniz. Danismanlik merkezimizin anlasmasi oldugu kurslarda hizlandirilmis kurslara katilmaniz mümkündür. Viyana'daki kurslar, Almanca'yi genelde 3 seviyede ele almaktadirlar. Bunlar Grundstufe (Baslangiç seviyesi), Mittelstufe (Orta seviye) ve Oberstufe (Üst seviye). Her bir seviye de kendi içerisinde derecelere ayrilmaktadir.
Grundstufe (Baslangiç seviyesi)

Grundstufe 1A ve 1B (her biri 1 ay sürer ve toplam 2 aydir)
Kisi kendini tanitabilir, günlük yasaminda ihtiyaç duydugu temel konusmalari ögrenir. Kisi karsisindaki kisi ile temel düzeyde iliski kurabilir.
Grundstufe 2A ve 2B (her biri 1 ay sürer ve toplam 2 aydir.)
Kisi kendi yasamini sürdürebilecegi temel ve sik kullanilan cümle ve ifadeleri ögrenir (Mesela, kendisi ve ailesi hakkinda bilgi, alisveris, bulundugu yer, is?vs gibi). Basit ihtiyaçlarini ifade etmesini ögrenir.
Mittelstufe (Orta seviye)

Mittelstufe 1A ve 1B (her biri 1 ay sürer ve toplam 2 aydir)
Kisi is, okul, ve diger zamanlarda ihtiyaci olacak ifade ve kaliplari ögrenir. Bildigi ve kisisel ilgilerini çeken konulardaki yazilari anlamaya baslar. Kendisinin asina oldugu olaylari, fikirleri, durumlarikisaca anlatabilir.
Mittelstufe 2A ve 2B (her biri 1 ay sürer ve toplam 2 aydir)
Kisi, soyut ve somut konulari içeren yazilarin ve kendi ilgi alanindaki tartismalarin ana temasini anlamaya baslar. Ana dili konusanlarla fazla zorlanmadan iliski kurabilir. Ilgi alanina girmeyen konulardaki yazilari da anlayip, onlarin üzerinde yorum yapabilir.
Mittelstufe 3A ve 3B (her biri 1 ay sürer ve toplam 2 aydir)
Kisi, uzun, yorucu yazilari bütünüyle anlayabilir. Kendini, akici bir ifade ile anlatabilir. Dili sosyal, akademik ve mesleki ortamlarda esnek ve etkin bir sekilde kullanabilir. Degisik ve karmasik konularda iyi yapilandirilmis, detayli yazilar olusturabilir.
Oberstufe (İleri seviye)

Oberstufe A ve B (her biri 1 ay sürer ve toplam 2 aydir)
Zor olan herseyi okuyup anlayabilir. Farkli kaynaklarin konustugunu ve yazdigini özetleyebilir, tekrar yapilandirabilir ve bunu sunabilir. Kendini etkin ve tam olarak ifade edebilir.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İ ÇİN DİL KURSLARI
Bu konuda ögrencilerimizi farkli uygulamalar beklemektedir.
Viyana ve Graz Üniversiteleri ögrencilerden Kurs Esnasinda Harç Parasi almamakta, fakat ögrenci kurs ücretini ödemektedir. Viyana Üniversitelerinin resmi olarak tanidigi 3 Kurs mevcuttur. Bunlardan bir tanesi dogrudan Üniversiteye bagli ve sadece Üniversite Ögrencileri gidebilmektedir. Dönemlik ücreti 410 Euro dur. Diger iki kursa ögrenci olmayanlar da gidebilmekte, 70 Euro fark ödemektedirler. Bu kurslardan OEOG dönemlik 410 Euro , WIHOK 730 Euro dur. Graz Üniversiteleri yabanci ögrencilerini kendi bünyesindeki kursa göndermektedir.
Salzburg ve Linz Üniversiteleri Almanca ögrenen ögrencilerinden harç parasi almakta ve ihtiyaçlari olan kursu bizzat kendi hocalari vermektedir. Yani bu sehirlerde Üniversite ile çalisan ayri bir kurs mevcut olmayip, normal ders takip eder gibi Almanca dersleri görülmektedir.





Yaşam Giderleri:
Avusturya dısarıdan öğrenci alan ülkelerin basında gelen küçük bir ülkedir.bu nedenle barınma da sıkıntılar yasanabilir fakat sd yurt dışı egitim danışmanlıgı güvencesi ile öğrencilerimize konaklama sıkıntısı yasatmıyor ve bu konuda avusturyadaki danışmanlarımız önceden konaklama destek veririler öğrencilerimiz avusturyaya gitmeden istedikleri (yurt ,ev ,kampus )yer hazırdır gittiklerinde oraya yerlestirilirler .

Yurt da konaklama
 avusturyada yurt ta kalacak öğrencilerin erken basvuruda bulunmaları cok önemlidir .erken basvurularda yurt bulmak ve isteginiz göre bir yurt ta yasamak erken basvuru ile rezerve edilebilir .
sd yurt dışı egitim danısmanlıgı farkı ile anlaşmalı kurum ve kuruluşları vasıtasıyla öğrencilerine yapmak istedikleri harcamaya uygun, okuyacakları üniversiteye yakın, temiz ve güzel bir yurt veya evi, mümkün olduğunca kısa sürede ayarlamaktadır ve bu hizmet sunduğumuz eğitim servis paketi dâhilindedir.
Yurt odaları 1 veya 2 kişiliktir. Odaların büyük çoğunluğunda wc,banyo, ve mutfak müstakil olarak bulunmaktadır.
Yurtlarda yemek verilmemektedir.
Yurtlarda giriş çıkış saatlari yoktur.
Avusturya yurtları karma yurtlardır.(Klise yurtları hariç)Yurtta kalan bir öğrencinin barınma giderinin hesaplanmasında, yurdun yerine ve durumuna göre, 200,- ile 350,- €


Kiralık ev de konaklama

Sd yurt dışı egitim danışmanlıgı avusturyadaki calışan danışmanlarımız araclıgı ile size esyalı yada esyasız bütcenize  uygun  ücretsiz ev bulur ev kiraları ortalama

300 € ile 900 € arasındadır (iki oda + mutfak + banyo), evin bulunduğu yere ve niteliğine bağlı olarak değişmektedir.


Toplu tasıma
Toplu taşıma araçları için öğrenciler dönemlik kart almaktadırlar. 4 Ay geçerli olan bu kart ile bütün toplu taşıma araclarına binebilmektedirler. Dönemlik kart ücreti 130,-€ ` dur.
Avusturya’da ülkedeki tüm büyük şehirleri kapsayan ve Avrupa’daki büyük merkezlerle bağlantılı geniş bir demiryolu ağı vardır. Şehirlerarası yolculukta, Türkiye`deki kadar yaygın olmasada, diğer bir seçenek olarak otobüs yolculuğu gösterilebilir. Son zamanlarda ucuz havayolu taşımacılığı giderek yaygınlaşmıştır ve tren/otobüs yolculuğuna, fiyat olarak da, ciddi bir alternatif konumuna gelmiştir. Büyük şehirlerdeki toplu taşıma, tramvay-otobüs-metro, son derece gelişkin ve kapsamlıdır.


İkametgah Bildirimi:
Avusturya'ya ilk girişinizi yaptıktan sonra ya da adres değişikliğinde üç iş günü içerisinde Viyana'daki ilgili belediye dairelerine ikametgah bildiriminde bulunmanız gerekmektedir.
Bildirim adı verilen özel bir form ile yapılmaktadır. Bu bildirimi sd yurt dışı egitim güvencesi ile öğrencilerimizle birlikte yaparız.




Sağlık Sigortası:
Avusturya`da devlet üniversitelerinde yada devlet tarafından tanınan üniversite/yüksekokullarda okuyan öğrenciler sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Sağlık sigortası hastane ve doktor masraflarının tamamını kapsar. Avusturya türü ne olursa olsun öğrenci (üniversite/yüksekokul, dil kursu) olarak gelen herkes bulunduğu eyaletin sigorta kurumuna kendisini kaydettirmesi gerekir. Üniversitenin hazırlık dil kursuna katılan öğrenci, kurs kaydını yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi ve kurs kayıt belgesiyle birlikte sosyal sigortalar kurumuna öğrenci sigortası için basvuruda bulunur. Bu basvuruyu sd yurt dışı egitim danışmanımızla  öğrencimiz birlikte yaparız.
ÜNİVERSİTE EGİTİMİ İÇİN YAPILACAK TÜM MASRAFLAR

HAZIRLIK KURSU GİDERLERİ ----- 820-1500 €  (yıllık )(İLK YIL ODENİR )
ÜNİVERSİTE HARCI -------------------760€(İKİNCİ YIL ÖDENİR )
YURT KİRASI  ---------------------------2OO -900 € (AYLIK )
SİGORTA  --------------------------------50 € (AYLIK )
ULASIM ------------------------18 € ( AYLIK )
BESLENME VE DİĞER MASRAFLAR –250-400€ (AYLIK )




AVUSTURYA ÜNİVERSİTELERİ

Australian Correspondence Schools
Australian Defence Force Academy
Australian Lutheran College
Australian Maritime College
Australian National University
Avondale College
Batchelor Institute of Indigenous Tertiary Education
Blue Mountains Hotel School
Bond University
Central Queensland University
Charles Darwin University
Charles Sturt University
Curtin University of Technology
Deakin University
Edith Cowan University
Flinders University of South Australia
Griffith University
Holmes Institute
Institute Of Technology, Australia
International College of Tourism and Hotel Management
James Cook University of North Queensland
La Trobe University
Macquarie University
Marcus Oldham College
Monash University
Murdoch University
Queensland University of Technology
Royal Melbourne Institute of Technology
Southern Cross University
Swinburne University of Technology
University of Adelaide
University of Ballarat
University of Canberra
University of Melbourne
University of Newcastle
University of New England
University of New South Wales
University of Notre Dame Australia
University of Queensland
University of South Australia
University of Southern Queensland
University of Sydney
University of Tasmania
University of Technology Sydney
University of the Sunshine Coast
University of Western Australia
University of Western Sydney
University of Wollongong
Victoria University


ÜCRETSİZ
SİZE ÖZEL ÜNİVERSİTE ARASTIRMASI BÜTÇE ANALİZİ VE AKADEMİK RAPORLAMA …
Hayalinizdeki meslegi okuyabilmeniz  için hangi üniversite hangi ülke hangi bölüm hangi okul arasında kaybolmadan  SD YURT DIŞI EGİTİM olarak ÜCRETSİZ akademik  analiz ve raporlama yapıyoruz  ve  binlerce secenek arasında o ulkeleri bizzat yasamış öğrenci göndermiş danışman  sirket olarak sizi yormadan hayalinizi  yasatıyoruz .
MESLEK YADA BÖLÜM SECENEGİ YAPAMADINIZ MI ?
SD YURT DIŞI OLARAK HALA BÖLÜMÜNÜ SECEMEMİŞ SİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ DE DÜŞÜNDÜ …psikolojik analiz yapma yetkisine sahip psikologlar hazırlanmıs size en uygun meslek ler  analizine katılarak bilimsel ölcme degerlendirme yaparak size en uygun meslegin hangisi oldugun raporunu veriyor ve meslek hakkında  ücretsiz bilgilendirme  veriyoruz isterseniz  de bu bölüme kayıt asamalarında birlikte yol alıyoruz .

HİZMETLERİMİZ

Bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke ve üniversite tespiti
Üniversite başvuru ve kabul süreci yönetimi
Vize başvuru süreci yönetimi
Seyahat organizasyonu
Ucak rezervasyonu
Gecici yada kalıcı konaklama temini
Sehir ,üniversite oryantasyonu
İkamet izni ve diğer resmi başvurularda danışmanlık
Askerlik tecili  ilgili danışmanlık
Siğortalama işlemleri


Hayalinizi gerceklestirme yolunda sd yurt dışı egitim güvencesi ile birlikte ilerleyelim
Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder