11 Aralık 2013 Çarşamba

İNGİLTEREDE LİSANS MASTER EGİTİMLERİ

İNGİLTEREDE EĞİTİM SİSTEMİ


Birleşik Krallıkta 5 ila 16 yaş arasında eğitim mecbûridir. Öğrencilerin % 95’i devlet okullarında ücretsiz eğitim görürler. Ayrıca özel okullar da bulunur. Okulların sayısı 38.000’i bulur. Devlet okullarında ortalama 20 kişiye bir öğretmen düşer. Birleşik Krallıkta 46 Üniversite, ayrıca 700’ü aşkın teknik ve ticari kolej, sanat ve öğretmen okulları gibi çeşitli yüksek eğitim kurumları vardır.

İngiltere’nin en eski üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi çok uzun yıllar önce eğitime açılmıştır. Üniversite kitaplığında iki milyon civarında kitap bulunmaktadır. Diğer eski üniversitesi ise Oxford Üniversitesidir. Ayrıca 1440 yılında kurulan Eton Koleji eski okullardandır.

İngilizlerin eğitime önem vermeleri, ülkede birçok ilim adamının yetişmesine sebep olmuştur. Ünlü fizikçi Newton, Harvey ve Boyle,Halley, Watson, Dalton, Faraday, Boule gibi bilim adamları bu ülkede yetişmişlerdir.

İNGİLTERE’NİN YÜKSEK ÖĞRENİM SİSTEMİ ve ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
                           

İngiltere’nin yüksek öğrenim kurumları gerek çeşitlilikleriyle gerekse eğitim kaliteleriyle tüm dünyada bilinmektedirler. Son derece köklü okullara sahip olan İngiltere’de 5 asırlık okullar dahi nispeten genç sayılmaktadır. İngiltere’nin son teknolojiyle donatılmış eğitim kurumları
ezberci bir eğitim-öğretim sistemi yerine anlayıp öğrenmeye ve uygulamaya yönelik bir eğitim sistemine sahiptir. İngiltere’nin lisans ve yüksek lisans programlarında pek çok çeşitliliğe sahip olması sayesinde, kariyer hedefinize birebir uyan eğitim seçeneğini bulmanız mümkündür.
İngiltere’de eğitim sistemi esnek bir yapıya sahiptir ve alınacak dersler öğrencilerin isteklerine bırakılmıştır. Kariyerini, iş dünyasını  gözlemleyerek planlamış olan öğrenciler açısından bu sistem oldukça faydalıdır. Seçeceğiniz üniversite çok önemlidir. Her Üniversitede her bölüm okunmaz bunu unutmayınız. Seçeceğiniz mesleği belirledikten sonra üniversite seçimi yapmanız en doğru yoldur.

İNGİLTERE’DEKİ YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMLARI
               


A LEVEL
                                      

İngiltere'de üniversiteye devam etmek isteyen öğrenciler bölümlerine göre A-Level programlarına katılır ve sınavlara girerler. Genel olarak 2 yıl (4 dönem) süren A-Level programlarını, öğrenciler daha fazla ders alarak 2 ya da 3 dönemde de tamamlayabilirler.

Matematik, iktisat, kimya, tarih ve İngiliz Edebiyatı en fazla öğrencinin bulunduğu bölümlerdir. Öğrenciler eğitim hayatlarına A-Level programlarında aldıkları dersler doğrultusunda devam edecekleri, sayısal ağırlıklı program türü okumak isteyen öğrenci tarih gibi bir ders almayabilir. A-Level programlarının sonunda her yıl sadece haziran ayında yapılan sınavlara girilmektedir. Sınav sonuçları ise Ağustos ayında açıklanır.

A-Level programları Cambridge ve Oxford üniversiteleri de dahil olmak
üzere tüm İngiliz üniversiteleri tarafından tanınmaktadır. Ayrıca ABD, Avustralya ve dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelere giriş aşamasında da geçerliliği bulunmaktadır.



HAZIRLIK DÖNEMİ

                                

İngiltere yüksek öğrenim sisteminde lisans eğitimi 3 yıldır. Uluslararası öğrencilerden ise 1 yıl süren hazırlık programı okumaları istenmektedir. Hazırlık programı İngilizce eğitimi vermenin yanında öğrenciyi lisans eğitiminde göreceği derslere de hazırlar. Hazırlık programında öğretmenlerinizden alacağınız referans mektupları ve program sonundaki not ortalamanız, dilediğiniz üniversiteye geçebilmenizde büyük önem taşır. Hazırlık programı sırasında girdiğiniz ve başarılı sonuç elde ettiğiniz derslere tekrardan girmenize gerek yoktur. Genel olarak Eylül ayında başlayan programlarına eğer İngilizce seviyeniz IELTS 5,5 seviyesinde ise Ocak ayında başlayabilir ve daha kısa sürede üniversite eğitiminize hazırlanabilirsiniz. IELTS Seviyeniz daha düşük ise dil düzeyinizi arttırmak için dil kurslarına devam etmelisiniz.

Eğer İngilizce seviyeniz IELTS 6,0 seviyesinde ise ve lise not ortalamanız da iyi ise, Nisan ayında başlayan ve 3 ay süren programlarına da katılabilmeniz mümkündür. Lisans eğitiminize devam etmek istediğiniz üniversitenin bünyesindeki hazırlık programına devam edebileceğiniz gibi, çeşitli üniversitelerle anlaşma yaparak onların müfredatına uygun müfredat sunan ve öğrencilerine bu üniversitelerden birine geçebilmeyi garanti eden özel Hazırlık programlarına da devam edebilme şansınız bulunmaktadır. Öğrenciler aynı üniversite içinde düzenlenen hazırlık programına devam etmeleri halinde üniversite hayatı hakkında gerekli bilgileri edinirler, üniversitedeki akademik ve sosyal hayata daha kolay alışma fırsatını yakalarlar ve adaptasyon dönemini ağır lisans dersleri değil, hazırlık programı ile geçirmiş olurlar. Ancak eğer başarılı olamazlarsa, lisans programına başlayamayacakları için, o üniversitenin hazırlık programını başka bir üniversitede saydırmaları çok kolay olmayabilir.

Özel hazırlık Programları ise, öğrencilerine anlaşmalı oldukları üniversitelerden birine geçişi garanti ettikleri için uluslararası öğrenciler tarafından daha çok tercih edilir hale gelmiştir. Özel hazırlık Programlarının bir başka avantajı da, yukarıda da belirtildiği gibi, İngilizce seviyesine göre yılda birkaç kez başlangıç tarihi olmasıdır. Hazırlık programı seçerken ek olarak dikkat edilmesi gereken noktalar başvuru yapılacak üniversiteler konusunda danışmanlık hizmetinin olmasıdır. Bu hizmetin tarafsız olması ve zorla bir yönlendirme yapılmaması gerekmektedir. Programa devam ettiğiniz okulun geçmiş yıllarda üniversiteye yerleştirme istatistiği de önemli bir kriterdir. Ancak bir hazırlık programı her zaman şart olarak önünüze çıkmayabilir. Eğer yabancı dilde eğitim veren kaliteli bir liseden mezun olmuşsanız ve notlarınızda gayet iyiyse, direkt üniversiteye de başlayabilirsiniz. Kabul şartları üniversiteden üniversiteye değiştiğinden ve bürokrasiden öte, öğrenci ihtiyaçlarına odaklanıldığından bu şansa sahipsiniz. Araştırmanızı yaparken dikkat etmeniz gerekenler vardır. Sizleri doğru yolda yönlendirebilecek kişileri özenle seçmelisiniz.

İNGİLTERE'DE HAZIRLIK PROGRAMI SEÇENEKLERİ
                                     

İngiltere’deki üniversite hazırlık yılı programlarının ana hedefi eğitim sistemleri İngiliz sisteminden farklı olan ülke öğrencilerini İngiliz üniversitelerine hazırlamaktır. Öğrenciler program süresinde İngilizce eğitimine ek olarak üniversitede görmek istedikleri eğitim konusuna bağlı olarak akademik dersler alırlar. Hazırlık programının bir yıl sürmesi ve uluslararası öğrenci yüzdesinin yüksek olması hazırlık programının popüler kılmaktadır. Hazırlık Programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerin İngiliz Üniversitelerine girmesi hazırlık programı düzenleyen okullarca garanti edilmektedir.

LİSANS PROGRAMLARI

                 
İngiltere'de üniversite seviyesinde eğitim görmek ve sosyal yaşamınızı en iyi şekilde sürdürebilmek için belirli seviyede İngilizce bilmek gerekir. İngiltere'deki yüksek öğrenim öğrencilerin kabulü için IELTS (genelde 6,5) veya TOEFL (genelde 213) sonuçlarını temel alırlar. Bazı üniversiteler, Cambridge Proficiency in English (CPE) ve Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) sınavlarını da kabul etmektedirler. Üniversite başvurunuzu yaparken, başvuracağınız üniversitenin sizden hangi dil sınavını talep ettiğini öğrenmeniz gerekir.

Lisans Programlarına Kabul Şartları
1 -Lise diploması ve İngiltere vb eğitim sistemindeki ülkeler için bir sene süren hazırlık programını tamamlamış olması gerekmektedir.
2 -İngilizce seviyesini IELTS ya da TOEFL gibi test skorları ile beyan etmelidir.
3 - Başvuru yapılan okula göre değişmekle beraber 2 – 3 akademik referans mektubu göndermelidir.
4 - Lise not döküm belgesini (Transcript) sunmalıdır.
5 - Öğrencinin kendini ve kısa & uzun vadedeki hedeflerini anlatacağı Niyet Mektubu yazmalıdır. Açık ve öz bir dille yazılmalıdır.
6 - Daha önce alınmış olan başarı belgeleri, sertifika ve diplomalar, ödüller vb dokümanlar başvuru paketini güçlendirmek için eklenmelidir.



Ne zaman başvuru yapılmalı?

Her üniversite kendi son başvuru tarihini kendi belirlemektedir. Başvurular genellikle başlamak istenilen tarihten 10 ay önce başlamaktadır ve dönemin başlamasına 2 ay kala bitmektedir Lisans eğitimine başvurular öğrencilere başvurularında yarımcı olan ve başvuru sürecinin düzenli bir şekilde yürümesini sağlayan Üniversiteler eğitime Eylül – Ekim ayları arasında başlasa da her üniversitenin kabul için farklı şartları ve durumları olduğunu unutmamalıyız. İngiltere'de kendi ihtiyaçlarınıza ve kariyer seçeneğinize göre bir programı kapsamlı bir şekilde araştırıp belirledikten sonra, 6 ay öncesinde başvurmak daha sağlıklı olacaktır Bazı üniversitelerde istediğiniz bölümde yer kalmamış olabilir veya üniversitenin kabul için istediği belgeler veya şartların hazırlanması uzun bir süre tutabilir. Başvuru yapacağınız üniversitenin başvuru şartlarını çok iyi incelelisiniz.

YÜKSEK LİSANS
                                     
İngiltere’de yüksek lisans programının amacı öğrenciye profesyonel bir yeterlilik derecesi kazandırmaktır. 9 ayla 1 yıl arasında süren yüksek lisans programlarında öğrenci bu süreci ağırlıklı olarak ders alma şeklinde geçirir. İngiliz Üniversiteleri Sosyal Bilimler (MA-Master of Arts) ve Fen Bilimleri (MSc-Master of Sciences) alanlarında yüksek lisans derecesi vermektedirler. Programlarına kabul için ileri derecede İngilizce bilgisi ve üniversite not, ders saati ve ders içeriklerinin yazılı olduğu transkript, referans mektubu (akademik ve bazı durumlarda iş tecrübesi ya da stajla ilgili), niyet mektubu ve programlara göre iş tecrübesi istenmektedir.
İngilizce seviyesinin yeterli olduğunun kanıtı olarak IELTS'den minimum 6,5 veya TOEFL'dan minimum 80 (eski sistemle 213) elde etmelidirler, Bu skorlar bazı üniversitelerde daha yüksek olarak istenebilir. Bazı üniversiteler CPE ve CAE Sınavlarında alınmış başarılı sonuçları da İngilizce seviyesinin yeterliliği için bir gösterge olarak kabul ederler.

DOKTORA

                    
Yüksek lisanstan bir sonraki öğrenim basamağı olan Doktora programı daha özgün, araştırmaya ve teze yönelik bir sistemdir ve ortalama olarak 3 yıl sürmektedir.
Fen bilimleri, sosyal bilimler ve güzel sanatlar alanlarında doktora dereceleri (Ph) vardır ve yüksek lisans diplomasına sahip olan öğrenciler doğrudan doktora programına başlayabilirler. İngiltere'de doktora eğitim müfredatı ya da öğrenim sürelerini herhangi bir merkezi düzenlemeye ya da sınırlamaya tabi değildir, okullar kendi doktora kapsamlarını kendileri oluştururlar. Öğrencinin bir doktora programına kabulünde, akademik başarıları, yüksek lisans tezi, iş tecrübesi, referanslar gibi kıstaslar ön plana çıkar
3 yılda tamamlanan PhD Doktora derecesi tüm İngiltere üniversitelerinde değişik konularda mevcuttur. Spesifik bir konu seçimi veya araştırma üzerine tam detaylı bir çalışma yapılarak elde edilir. Yapılan çalışma öğrencinin altında çalıştığı akademisyenin denetiminde ve değerlendirmesindedir. Araştırma tamamlandıktan sonra öğrenci doktora tezini yazar.

YÜKSEK ÖĞRENİME BAŞVURU İŞLEMLERİ

     


İngiltere’deki yüksek öğrenime başvuru işlemleri, kurumlarca bireysel olarak değerlendirmeye alınır ve her kurumun belirlediği bir başvuru tarihi vardır. Bu tarihler kurumların prospektüslerinde belirtilir, fakat genelde yüksek lisans programına başlamayı düşündüğünüz tarihten bir yıl önce başvurular başlar.

Başvurunuz kuruma ulaştıktan sonra genellikle dört hafta içinde cevap gönderilir. Başvurduğunuz programa kabulünüz iki teklif çerçevesinde gerçekleşebilir:

Şartsız kabul: Öğrencilerin akademik ve İngilizce yeterliliği incelendikten sonra, yeterli görüldükleri zaman şartsız kabule hak kazanırlar.

Şartlı Kabul: Öğrencilerin akademik ve İngilizce yeterliliği saptanamadığı durumlarda (halen eğitimini sürdürüyor olmak, İngilizce yeterlilik sınavı sonucunu henüz almamış olmak vb.) şartlı kabul verilir.


İNGİLTERE’DEKİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ ve YAŞAM GİDERLER



Eğitim Giderleri:
Üniversitelere göre farklılık gösterse de, ortalama olarak yıllık öğretim ücreti şöyledir:
Lisans:
Sosyal Bilimler
: 6.250 - 7.650 Pound
Fen ve Teknik Bilimler
: 6.500 - 10.000 Pound
Tıp, Diş Hekimliği ve Veterinerlik
: 13.000 - 17.000 Pound


Yüksek lisans:
Sosyal Bilimler
: 6.750 - 8.200 Pound
Fen ve Teknik Bilimler
: 6.500 - 10.000 Pound
Tıp, Diş Hekimliği ve Veterinerlik
: 13.000 - 17.000 Pound

MBA
: 7500-13.500 Pound
(bazı okullarda 20.000 Pound'a ulaşabilir.)

Yaşam Giderleri:
Bir öğrencinin yaşamını sürdürebilmesi için ihtiyacı olan meblağ ise yıllık olarak ortalama £6.000-7.000 civarındadır. Yaşam masrafları bölgelere göre farklılık gösterebilir.

Londra :  ortalama. 7000 - 7500 Pound
Londra dışı :  ortalama. 6000 Pound

Öğrencilerin İngiltere'deki eğitimleri karşılayacak finansal garantiye sahip olduklarını kanıtlayan belgeleri vize başvurusu sırasında İngiliz makamlarına göstermeleri istenir. Öğrenciler İngiltere'ye yalnızca full-time öğrenci olmak koşuluyla kabul edilirler. Öğrenciler akademik dönem içerisinde haftada 20 saat ve tatil dönemlerinde full-time çalışarak cep harçlığı kazanabilirler.

İNGİLTEREDEKİ ÜNİVERSİTLERİ LİSTESİ

                          

ÜNİVERSİTENİN ADI
BÖLGE
KURULUŞ
YILI
ÖĞRENCİ
SAYISI
1992 (1858)
20,300
1885
2,500+
2004
27,970
University of the Arts London Camberwell College of Arts
1898
1989
1989
1894
1986
1890
1966 (1895)
9,555
1966
13,959
1975
7,110
2006
14,550
1900
26,073
1971
24,849
Laedge International University
2000
15,361
1957
13,970
2012 (1862)
1,805
1982
8,740
1992
17,502
BPP University College of Professional Studies Ltd
2007 (1976)
1957
13,600
1859
21,000
1876
17,144
1966
14,878
1976
1,308
1999
9,045
1209
18,396
1977
14,945
1828
34,863
1839
15,718
1977
4,930
1894
21,410
1843
19,415
1993
4,350
2007
13,105
2005
7,000
1969
21,210
1977
24,875
1832
15,529
1963
19,585
1970
26,315
1959
18,735
1964
11,660
1922
15,720
1902
3,030
1998
8,745
1890
24,915
1901
2,755
1952
23,725
1825
19,740
1927
22,275
1907
13,410
1949
12,345
1965
18,385
1899
23,135
1964
12,125
1904
33,585
1970
41,215
1921
15,495
2001
16,705
1903
20,655
1844
7,885
1892
24,370
1836
135,400
University of Londo Birkbeck, University of London
1907
19,020
1932
1904
7,615
1971
700
1909
338
1932
7,215
1829
18,630
1964
2,000
1895
8,810
1899
2,805
1785
15,000
1973
696
1822
730
1849
8,000
1791
2,006
1733
3,000
1994
1946
1953
1994
1991
2004
1921
5,500
2004
1957
1916
4,525
1842
1,355
1826
21,620
1897
1836
2002
28,525
1892
24,748
1966
18,220
2004 (1824)
39,165
1970
33,490
1973
23,175
1963 (1834)
19,700
1968
2,600
1975
10,645
1969
29,850
1845
1881 (1798)
40,829
1970 (1843)
24,225
1969
168,850
1096
20,330
London Business and Engineering School (London BES)
London - International
1970
19,070
30,540
1923
5,000
1960
21,827
1892
22,805
1972
1841
8,535
1967
19,890
1897
25,700
1992
38,830
1902
24,735
1984
17,455
1850
3,630
1971
15,910
1969
20,325
1891
15,705
1961
12,445
1929
27,945
1991
47,430
1965
18,434
1838
24,710
1970
29,760
2003
5,906
1969
23,470
1997
9,545
1963
13,490










YorK







Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder