10 Aralık 2013 Salı

MALEZYADA ÜNİVERSİTELER YOK ONAYLIDIR

MALEZYADA ÜNİVERSİTELER YOK ONAYLIDIR 
Sarawak Eyaletinin başkenti Kuching'de kurulu olan Unimas geniş kampüsü ve sosyal tesisleri ile ilgi çekmeye devam ediyor. Kaliteli eğitiminin yanı sıra, harika bir göle de sahip olan Unimas, Öğrencileri dersler haricinde, sosyal aktivitelerle de daha iyi bir gelecek için desteklemektedir.
University Malaysia Sarawak (Unimas) Malezya’nın YÖK tarafından tanınan Devlet üniversitelerinden biridir. 1992 yılında kurulmuş olmasına karşın yeni kampüsüne geçtikten sonraki dönemde öğrenci sayısını yaklaşık 7000 öğrenciye ulaştırmış bulunmaktadır. Üniversitenin öğrenci kapasitesi 15.000 öğrencidir.
Mevcut öğrenci nüfusunun %5’ini yabancı öğrencilerden oluşturmayı planlayan Unimas, www.malezyadaegitim.com vasıtası ile Türk öğrencileri de bünyesinde barındırmak istemektedir.
Unimas kampüsü iki bölümden oluşmaktadır. Üniversitenin ilk olarak kurulduğu kampüs gelişmekte olan üniversite için yeterli gelmemiş ve kampüsün sınırları büyütülmüştür. Kampüsün eski girişi ve eski girişin diğer istikametinde yeni bir giriş olmak üzere iki girişi vardır. Rektörlük, Derslikler, Kütüphane ve Yurtlar bu yeni girişin bulunduğu bölümde inşa edilmiştir. Eski girişte kalan fakültelerin de binaları şu anda yeni kampüs bölümünde inşa halindedir. Her iki bölüm arasında okulun otobüsleri ile ring servisi verilmektedir.
Unimas, 1992 yılında kurulmasından sonra 1996 yılına kadar fakülte sayısını ve öğrenci sayısını katlayarak arttırmış, kuluşu sırasında planlanan 8 Fakülte planlamasına kısa sürede ulaşmıştır.
1997 yılında Unimas ilk mezunlarını verdi. Aynı yıl, Doğu Asya Eğitim Enstitüsünün kurulumu yapıldı.
Unimas ISO standartlarında eğitim veren bir üniversitedir. ISO-9001 belgesi ile Unimas eğitim verdiği bölümleri dünyanın ve Malezya'nın ihtiyaçlarına göre belirlemekte ve geliştirmektedir.
Bu gelişim ve büyüme sırasında birçok araştırma konusunda başarılı, ödüllü projelere imza atmıştır. Özellikle toplum sağlığına faydalı olacak buluş ve üretimler bunların başında gelmektedir. Örneğin; Doğal Kaynaklar Bilimi ve Teknolojileri fakültesi kendi geliştiridiği yöntemle sagu nişastasını laktik asite dönüştürüp çevre dostu plastik geliştirmiştir.
Bugün için Unimas'ın 7,000'e yaklaşan öğrencisi ve 1,456 akedemik personeli bulunmaktadır.
İçerisinde Sarawak nehrinin bir kolu gölet olarak bulunan Unimas kampüsü modern mimarisi ve tesisleri ile öğrencilerine kaliteli, ekonomik, huzurlu ve başarılı bir eğitim hayatı sunmaktadır.
Unimas'ın Bulunduğu Kuching Şehri Hakkında






Kedi şehri veya Miyav Şehri olarak da anılan Kuching şehri Sarawak eyaletinin başkentidir. İçerisinden Eskişehir’deki Porsuk çayının yaklaşık 10 katı genişlikte bir nehir geçmektedir. Yine Eskişehir’de olduğu gibi nehrin iki yakasında çeşitli kafeler ve lokantalar bulunmakta, harika manzara ve düzenlemesi ile gece geç saatlere kadar gerek yerli halkın gerekse yabancı turistlerin ailecek gezip eğlenmelerine imkan sağlamaktadır. Şehir merkezinde büyük alışveriş merkezleri, büyük oteller (Hilton, Pullman vs.), büyük küçük bir çok tesis bulunmaktadır. Malezya’nın bir çok festivaline de ev sahipliği yapmakta olan şehir yılın her ayı enerji, hayat ve huzur doludur. Dünyanın dört yanından insanlarin ve müzisyenlerin akın ettiği dünyaca ünlü “World Rainforest Music Festival”da burada yapılmaktadır. Unimas kampüsü şehir merkezine yaklaşık 30 dakikalık mesafede bulunmaktadır.
§  Malezya Sarawak Üniversitesi, YÖK TARAFINDAN TANINAN BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR. Denklik konusunda diğer yurtdışı üniversiteler ile eşdeğer statüdedir.
§  Malezya’da eğitim birçok açıdan Türkiye’den daha ucuza gelmektedir. Unimas Malezya'nın devlet üniversitelerinden olduğu için bu avantajı sağlamaktadır.
§  Unimas ISO standartlarında eğitim veren bir üniversitedir. ISO-9001 belgesi ile Unimas eğitim verdiği bölümleri dünyanın ve Malezya'nın ihtiyaçlarına göre belirlemekte ve geliştirmektedir.
§  Dünyanın dört yanından insanların ve müzisyenlerin akın ettiği dünyaca ünlü “World Rainforest Music Festival ”da Unimas'ın bulunduğu şehirde yapılmaktadır.
§  İçerisinde Sarawak nehrinin bir kolu gölet olarak bulunan Unimas kampüsü modern mimarisi ve tesisleri ile öğrencilerine kaliteli, ekonomik, huzurlu ve başarılı bir eğitim hayatı sunmaktadır.


1 - Her daim canlı bir atmosfer

Unimas, Kuching şehir merkezine 20 km mesafede ve denize araba ile 45 dk. uzaklıktadır.Kuching Şehir merkezi İzmir'in Çankaya semti ile Eskişehir porsuk çayının geçtiği yerlerinin birleşimi sayılabilir. Oteller bölgesi ve şehirin içinden geçen Porsuk çayının yaklaşık 10 katı genişlikte olan Sarawak nehri ve bu nehrin iki yakasında çok güzel düzenlenmiş olan parklar, kafeteryalar ve lokantalar Kuching'i yaşaması zevk veren bir şehir haline getiriyor.
2 - Eğitim Olanakları
Unimas teknik açıdan Türkiye’deki birçok üniversiteden çok daha iyi imkana sahiptir. Bölgenin en geniş kaynaklı kütüphanesi,Öğrencilerin kullanımına açık büyük bilgisayar laboratuarı (100 adet bilgisayardan oluşan), yetkin bilim ve mühendislik laboratuarları, kampüs çapında kablosuz internet, her fakültede bilgisayar odaları, etkin kampüs içi ulaşım, çeşitli banka şubeleri ve ATM cihazları, ankesörlü telefonlar, her kapalı ortamda kesintisiz klima, tüm amfi ve birçok derslikte projektör ve ses sistemi imkanı, geniş araba ve motosiklet parkları, Kampüs merkezinde öğrenci işleri binası, yemekhaneler, kafeteryalar, dükkanlar, kırtasiyeler, kitapçı, hediyelik eşya dükkanları ve her fakültede mescit, küçük bir eğitim hastanesi ve donanımlı sağlık ocağı,tenis kortları, basket sahaları gibi spor tesisleri, bowling ve bilardo salonları (Bowling ücreti Türk Lirası ile yaklaşık 1 TL'dir), gölette kullanmak üzere ücretsiz kanolar ve daha bir çok imkan bulmaktadır.
3 - Amerika'daki Eşdeğer Bölümün Müfredatı
Unimas'da en son basım Amerikan kitapları okutulur ve Amerika’daki eşdeğer bir bölümün müfredatı uygulanır. Tüm derslerde bilgisayar ve internet etkileşimi zorunludur. Her derste PowerPoint sunumu, grup projeleri, sosyal aktivitelere dayanan araştırma ödevleri gibi çok yönlü gelişimi destekleyen ödevler verilir. Unimas para ile diploma dağıtan bir özel üniversite DEĞİLDİR. Ciddi ve disiplinli bir eğitim sistemine sahiptir.
4 - İki Yabancı Dil
Her öğrenci en az 2 yabancı dille mezun olur. Gerekli şartları sağlayan öğrencilerin 3. Dil öğrenme şansı vardır.(Japonca, Çince, Malayca, Fransızca, İspanyolca, Almanca vb….). Ayrıca Üniversitelerin uluslararası öğrencilere açık olması, ikili ilişkilerini iyi kuran öğrencilerin arkadaşlarından farklı diller öğrenmesi de mümkündür.
5 - Kaliteli Akademisyenler
Malezya Sarawak Üniversitesi (Unimas)’nde öğretim görevlilerinin önemli bir bölümü Amerika, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde eğitim görmüşlerdir. Tüm eğitim elemanları öğrenci odaklı, güler yüzlü ve yardım severdir. Akademik personel başına düşen öğrenci sayısının çok olmaması personellerin öğrenciler ile daha rahat ve etkin iletişim kurmalarını sağlamaktadır.
6 - Ayrıcalıklı Özellikler
Unimas'da öğrencilerin kayıttan sonra bile bölüm değiştirme hakkı vardır. Öğrenciler bölümlerine kayıttan sonra daha değişik bir alanda yeteneklerini fark ederlerse, istedikleri bölümün fakülte dekanıyla mülakata girmek suretiyle istedikleri bölüme geçiş yapabilirler. Bu özellik Türkiye’deki üniversitelerde daha yeni yeni uygulanmaya başlanmıştır.
7 - Yök tarafından tanınan bir devlet üniversitesi
Malezya Sarawak Üniversitesi, YÖK TARAFINDAN TANINAN BİR DEVLET ÜNİVERSİTEDİR.Denklik konusunda diğer yurtdışı üniversiteler ile eşdeğer statüdedir.
8 - Kolay Ulaşım
Unimas, kampüs-içi yurtlardan fakültelere, fakülteler arası, yurtlar arası, dış yerleşim birimlerinden kampüse klimalı otobüslerde bedava ulaşım servisi sağlar.
9 - Yurt Olanakları
Üniversitenin gerçek kapasitesi olan 15,000 öğrencinin tamamına yetecek yurt imkanı vardır. Yurtlarda kız öğrencilere ve ilk senesi olanlara öncelik verilir. İlk 2 senede isteyen tüm yabancı öğrenciler yurtlarda kalabilir. Yurtlar bölgesinde öğrencilere hizmet verek kafeteryalar, lokantalar da bulunmaktadır. Ayrıca şehir yakınında 4 + 1 dubleks villaların kirası 450-500 TL civarıdır, villaların çoğu eşyalı kiralanır. Fiyatlar evin yapısına ve mevkisine göre farklılık gösterebilir.
10 - 24 Saat Güvenlik
Kampüsün etrafı tamamen çevrilidir. Giriş çıkışlardaki kimlik kontrolünün yanı sıra, kameralı güvenlik sistemi mevcuttur. Ayrıca Malezya Asya’nın suç oranı en düşük ülkeleri arasındadır.
11 - Özel Sağlık Sigortası
Unimas'a kayıt sırasında öğrencilere özel sağlık sigortası yapılmaktadır.
12 - Ekonomik
Bölüm Adı
Fakülte
Eğitim Süresi
Yıllık Harç (RM)
Animasyon ("Tasarım Teknolojisi" bölümü altında)
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Bilgisayar Ağları Programcılığı
Bilgisayar Bilimi ve Enfarmasyon Teknolojileri Fakültesi
4
5150
Bilişim Sistemleri
Bilgisayar Bilimi ve Enfarmasyon Teknolojileri Fakültesi
4
5150
Deniz ve Su Kaynakları Bilimi ve Yönetimi
Doğal Kaynaklar Bilimi ve Teknolojisi Fakültesi
3
5150
Doğal Kaynaklar Bilimi ve Yönetimi (Zirai Tarim)
Doğal Kaynaklar Bilimi ve Teknolojisi Fakültesi
3
5150
Doğal Kaynaklar Biyoteknolojisi
Doğal Kaynaklar Bilimi ve Teknolojisi Fakültesi
3
5150
Doğal Kaynaklar Kimyası
Doğal Kaynaklar Bilimi ve Teknolojisi Fakültesi
3
5150
Endüstriyel Ekonomi
Ekonomi ve Ticaret Fakültesi
3
4450
Endüstriyel İlişkiler ve İş Araştırmaları
Sosyal Bilimler Fakültesi
3
4450
Endüstriyel Tasarım ("Tasarım Teknolojisi" bölümü altında)
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Finans
Ekonomi ve Ticaret Fakültesi
3
4450
Görsel Güzel Sanatlar (Resim, Fotoğrafçılık, Heykeltraşlık, Dijital Tasarım)
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Grafik Tasarım ve Reklamcılık ("Tasarım Teknolojisi" bölümü altında)
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Hayvan Kaynakları Bilimi ve Yönetimi (Hayvani Tarım)
Doğal Kaynaklar Bilimi ve Teknolojisi Fakültesi
3
5150
Hemşirelik
Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi
4
5150
İletişim Çalışmaları
Sosyal Bilimler Fakültesi
3
4450
İnsan Kaynakları Geliştirme
Kavrayış (Öğrenme ve İnsan Zekası) Bilimi ve İnsan Gelişimi Fakültesi
3
4450
Kamu Gelişimi Planlaması ve Yönetimi
Sosyal Bilimler Fakültesi
3
4450
Kavrayış (Öğrenme ve İnsan Zekası) Bilimi
Kavrayış (Öğrenme ve İnsan Zekası) Bilimi ve İnsan Gelişimi Fakültesi
3
5150
Moda Tasarım ve Tekstil ("Tasarım Teknolojisi" bölümü altında)
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Multimedya Programcılığı
Bilgisayar Bilimi ve Enfarmasyon Teknolojileri Fakültesi
4
5150
Müzik
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Pazarlama
Ekonomi ve Ticaret Fakültesi
3
4450
Programcılık Bilimi
Bilgisayar Bilimi ve Enfarmasyon Teknolojileri Fakültesi
4
5150
Sanat Yönetimi
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Sinemacılık
Uygulamalı ve Yaratıcı Sanatlar Fakültesi
3
4450
Siyaset Bilimi ve Hükümet Çalışmaları
Sosyal Bilimler Fakültesi
3
4450
Sosyal Hizmetler
Sosyal Bilimler Fakültesi
3
4450
Uluslararası Çalışmalar (İlişkiler)
Sosyal Bilimler Fakültesi
3
4450
Uluslararası Ekonomi
Ekonomi ve Ticaret Fakültesi
3
4450
Yazılım Mühendisliği
Bilgisayar Bilimi ve Enfarmasyon Teknolojileri Fakültesi
4
5150
İngilizce Hazırlık
Yabancı Diller Fakültesi
1 Ay
670
Toplam Kayıt Masrafları
Lisans eğitiminin ilk senesinde Kayıt ve Depozito için 2500 RM alınmaktadır.
N/A
2500
Lisans eğitiminin her senesinde 1. dönem 700 RM, 2.dönem 450 RM Kayıt ücretleri alınmaktadır.

 Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder