9 Aralık 2013 Pazartesi

DÜNYANIN EN IYI FİLM AKADEMISINDE OKUYUN

DÜNYANIN EN IYI  FİLM AKADEMISINDE OKUYUN 

Sinematografi Rusya Devlet Üniversitesi (VGIK) Lev Kuleshov ve Vladimir Gardin, olağanüstü Rus yapımcılar tarafından 1919 yılında kurulan dünyanın en eski film okuludur.

S. Eisenstein, A. Dovzhenko, M. Romm, S. Bondarchuk, R. Karmen, G. Chukhrai, E. tisse, A. Golovya, B. Volchek, Ye. Gabrilovich, V, Yezhov, S. Komarov, R. Yurenev tarihinin farklı dönemlerinde VGIK öğretilir. Böyle A. Tarkovsky, V. Shukshin, O. Ioseliani, A. Konchalovsky, N. Mikhalkov, V. Abdrashitov olarak VGIK mezunlarından bazılarıdır.

Üniversitenin fakülte yüksek nitelikli bilim adamları ve film ve televizyon endüstrisinde ve tiyatroda çalışan profesyoneller oluşturur.

Sinematografi RUS DEVLET ÜNİVERSİTESİ

VGIK aşağıdaki bölümlerde yüksek öğrenim eğitimi uzman bir kurumdur:

Professional training /specialties Mesleki eğitim / uzmanlık
Qualification Yeterlik
(degree) (Lisans)
Course of studies Çalışmaların Ders
Form of studies Çalışmaların Formu
070301 « Acting skills» 070301 «Oyunculuk becerileri»
Drama, film, TV actor Drama, film, TV aktör
specialist uzman
4 years 4 yıl
full-time tam gün
070601 «Film and TV direction» 070601 «Film ve TV yönü»
Fiction film, -TV& film director , teacher Kurmaca film, TV ve film yönetmeni, öğretmen
Documentary film, -TV& film director, teacher Belgesel film, TV ve film yönetmeni, öğretmen
Animation and computer graphics director, teacher Animasyon ve bilgisayar grafikleri müdürü, öğretmen
TV program director , teacher TV program müdürü, öğretmen
Multimedia director ,
teacher Multimedya müdürü, öğretmen
specialist uzman
5 years 5 yıl
full-time tam gün
070701 701 070 «Sound direction of audio-visual arts (film and television)» «Görsel-işitsel sanatlar Ses yönü (film ve televizyon)»
Sound director Ses yönetmeni
specialist uzman
5 years 5 yıl
full-time tam gün
071001 « Production design» 071001 «Üretim tasarım»
Production designer, special effects artist Yapım tasarımcısı, özel efektleri sanatçısı
Costume designer
Kostüm tasarımcısı
specialist uzman
6 years 6 yıl
full-time tam gün
071002 «Graphic» 071002 «Grafik»
Animator and computer graphics artist Animator ve bilgisayar grafik sanatçısı
Animated cartoon designer
Hareketli karikatür tasarımcısı
specialist uzman
6 years 6 yıl
full-time tam gün
070901 «Cinematography» 070901 «Sinematografi»
Director of photography for film and television, teacher Film ve televizyon için fotoğrafçılık Direktörü, öğretmen
specialist uzman
5 years 5 yıl
full-time tam gün
074201 « Cinema studies» 074201 «Sinema çalışmaları»
Film critic Film eleştirmeni
specialist uzman
5 years 5 yıl
full-time, correspondence tam zamanlı, yazışma
070800 «Screenwriting» 070800 «Senaryo»
Screenwriter - bachelor Senarist - bekar
Screenwriter , teacher - master
Senarist, öğretmen - usta
bachelor / lisans / master usta

4 years/
/ 4 yıl
2 years 2 yıldır
full-time, correspondence tam zamanlı, yazışma
074301 «Producing for film & TV» 074301 «Film ve TV için Üretim»
Film and TV producer Film ve TV yapımcısı
Line producer
Hattı Üretici
TV program producer
TV program yapımcısı
Multimedia producer
Multimedya Üretici
specialist uzman
5 years 5 yıl
full- time, correspondence tam zamanlı, yazışma
080200 « Management» 080200 «Yönetimi»
Manager Yönetici
master usta
2 years 2 yıldır
full-time tam gün

1.Eğitim (Dünya ve Rus Sanat Edebiyat, Tarih, Sinema, Tarih, Felsefe, Estetik, Teorisi ve Tarihi olarak seçtiğiniz mesleğin yanı sıra beşeri disiplinler geniş bir yelpazede kapsayan yükseköğretimin müfredatına uygun olarak yapılır. Öğrenci bir uzman diploması, nihai proje değerlendirme sonuçları üzerinde bir yüksek öğrenim devlet tarafında tanınan belge alır.

2. Genişletilmiş Mesleki Eğitim Merkezine kayıt edilebilir: Senaryo, Film Yönetimi, Belgesel Film ve TV Yönetmenlik, Sinema Çalışmaları, Film ve Drama Oyunculuk, Film ve TV, Ses Tasarımı üretebilirler.

3.Üniversite ayrıca çeşitli alanlarda sinema çalışmaları ("Ekonomi ve Üretim Dışı Alanlarda Yönetim" "Film, Televizyon ve Diğer Görsel-İşitsel Sanatlar") eğitimi veren bir lisansüstü programı vardır.

4.Sinemanın farklı yönlerini özel ders (bireysel ya da grup) olan, örneğin bir olasılık Film Düzenleme, Video, Animasyon ve Bilgisayar Grafikleri, Tarih ve Sinema, Senaryo Teorisi. Filmin diğer üretim alanlarında bir dizi eğitim hizmetleri, TV ve multimedya da mevcuttur. Bu kursların süresi başvuranın seçim ve eğitim istenilen düzeyde bağlıdır. Dersi tamamlayan öğrenci bir sertifika alır.

5.Yaz aylarında VGIK bir turist program ile çalışmaları birleştirmek kısa programlar ("Yaz Okulu") düzenlemektedir.
Üniversite öğrencilerin çekim egzersizleri ve mezuniyet filmi yapmak için bir film stüdyosu vardır.

VGIK 750 kişi için 16 katlı bir öğrenci yurdu vardır. 16 blok, her blok iki yatak odası, bir salon ve banyodan oluşan odalar vardır. Pansiyonda ayrıca bir spor salonu ve ağırlık odası bulunur., Rusça dersleri, çizim ve müzik, bir öğrenci kafe, bir gıda ve temel mal satın alabileceğiniz bir dükkan için derslik bulunmaktadır.

Öğretim Rusçadır. Rusça bilmeyen öğrenciler için gelecekteki mesleğinin ilk kavramı olsun amacıyla Hazırlık Rus Dili programı sunulmaktadır.

RF Kültür Bakanlığı tarafından onaylanan Federal Eğitim Ajansı,
a) uluslararası anlaşmalar uyarınca kabul edildiğinde VGIK yabancı vatandaşların eğitimi için federal bütçeden finanse edilmektedir. Diğer tüm durumlarda öğrenciler her yıl yenilenen bir sözleşme altında bir ücret ödeyecekler. Temel akademik ders (A) ve lisansüstü programın öğrenim ücreti (C) ayda bir revize ve Öğrenilmiş Konseyi tarafından onaylanmıştır. Diğer programların maliyet konuları ve hizmetlerin sayısına bağlıdır ve ayrı ayrı belirleniyor.

Öğrenim ücreti çalışmalar sırasında öğrenciler tarafından yapılan ve seçilen projenin karakterine bağlıdır çekim ve video çalışmaları ve mezuniyet projelerinin maliyetini içermemektedir.

Kayıt için başvuru sahiplerinin aşağıdaki belgeleri sunmalıdır:
- Bir yazılı başvuru;
- Bir başvuru formu;
- kendi akademik geçmişi belirten belgenin onaylanmış aslını ve tercümesi gerekmektedir;
- 8-10 3 × 4 cm fotoğraflar;
Alpha

2. Приём документов от поступающиBaşvuru belgeleri alma
2.1. 1. Приём документов на первый курс осуществляется в сроки, предусмотренные правилами приёма в Университет российских граждан на 2012/2013 учебный год. Ilk yıl için belgelerin Kabul olarak 2012/2013 öğretim yılında Rus vatandaşlarının Üniversitesi'ne kabul kuralları öngörülmektedir.
2.2. 2. При подаче заявления (на русском языке) в приёмную комиссию Университета иностранный гражданин предоставляет следующие документы: Üniversite yabancı uyruklu aşağıdaki belgeleri de seçim komitesine (Rusça) uygularken:
1) копию документа, удостоверяющего личность поступающего, либо, документа удостоверяющего личность иностранного гражданина в Российской Федерации; 2.1) kimlik belgesinin bir kopyasını temin veya Rusya Federasyonu yabancı vatandaşın kimlik kartı;
2) оригинал документа государственного образца об образовании (или его заверенную в установленном порядке копию); либо оригинал документа иностранного государства об уровне образования и (или) квалификации, признаваемый в Российской Федерации на уровне документа государственного образца об образовании (или его заверенную в установленном порядке копию); 2.2) belgede devlet eğitim (veya tasdikli fotokopisi) veya eğitim ve belge düzeyinde devletin eğitim (veya usulüne uygun onaylı de Rusya Federasyonu'nda kabul (veya) yeterlilik düzeyinde bir yabancı devlet orijinal belgenin orijinal kopyası);
2.3) заверенный в установленном порядке перевод на русский язык документа иностранного государства об уровне образования и (или) квалификации и приложения к нему (если последнее предусмотрено законодательством государства, в котором выдан такой документ об образовании); 3) İkinci Devletin mevzuatı tarafından (eğitim ve (veya) geliştirme ve uygulama düzeyinde bir yabancı devlet belgenin Rusçaya tasdikli tercümesi ile birlikte verilmesi halinde eğitim gibi belge);
4) копии документов или иных доказательств, подтверждающих принадлежность соотечественника, проживающего за рубежом, к группам предусмотренным законодательством; 2.4) belge veya yurt dışında yasa ile sağlanan grup yaşayan yurttaşlarımızın üyeliğini destekleyen diğer delillerin suretleri;
5) копию визы на въезд в Российскую Федерацию, если иностранный гражданин прибыл в Российскую Федерацию по въездной визе. 2.5) Rusya Federasyonu'na ait vize  kopyası.
6) 2 (две) чёрно-белые матовых фотографии (+ 8 фотографий к моменту зачисления). 2.6) İki (2) siyah ve beyaz mat fotoğraf (kayıt sırasında + 8 resim.)

Все переводы на русский язык должны быть выполнены на имя и фамилию, указанные во въездной визе. Rusça'ya Tüm çeviriler vize belirtilen adına yapılmalıdır.

2.3. 3. Иностранные граждане, поступающие во ВГИК в пределах установленной Правительством Российской Федерации квоты, предоставляют также направление Министерства образовании и науки Российской Федерации. Rus hükümeti kota sınırları içinde Film Enstitüsü girin Yabancı uyruklu ayrıca Rusya Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı yönü ile sağlanmaktadır.
2.4.4. Иностранные граждане, поступающие на обучение по программе бакалавриата или программе специалиста, предоставляют в приёмную комиссию документ государственного образца о среднем (полном) общем образовании или о среднем профессиональном образовании, либо документ иностранного государства об уровне образования и (или) квалификации, признаваемый в Российской Федерации на уровне документа государственного образца о среднем (полном) общем образовании. , Bir lisans programı veya program uzmanı eğitim bir devlet ikincil (tam) genel eğitim veya mesleki eğitim veya eğitim düzeyi ve Rusya Federasyonu'nda kabul (veya) yeterlilik yabancı bir devletin bir belgeyi onayladı seçim komitesi sağlamak için gelen yabancı uyruklu bir devlet, ikincil (tam) genel eğitim onayladı.
2.5. 5. Для обучения по программам магистратуры принимаются иностранные граждане, имеющие диплом бакалавра, или диплом специалиста с высшим профессиональным образованием, или диплом специалиста, либо документ иностранного государства об уровне образования и (или) квалификации, признаваемый в Российской Федерации на уровне диплома бакалавра, или диплома специалиста с высшим профессиональным образованием, или диплома специалиста. Lisansüstü programlarda eğitim öğretim ve lisans veya lisansüstü seviyede Rusya Federasyonu'nda kabul (veya) yeterlilik düzeyinde yüksek öğretime veya bir diploma ya da yabancı bir devletin bir belge ile bir lisans veya diploma ile yabancı uyruklu itiraf için yüksek öğretim veya yüksek lisans diplomasına sahip.

GİRİŞ TESTİ
3.1. 1. Сроки и форма вступительных испытаний для иностранных граждан устанавливается ежегодными правилами приёма и требованиями к поступающим на соответствующее направление подготовки (специальность). Zamanlama ve yabancı uyruklular için giriş sınavlarının şekli her yıl kabul kuralları ve şartları uygun yönde (özel) Kabul ayarlanır.
3.2. 2. Если иностранные граждане сдавали ЕГЭ в текущем году по соответствующим общеобразовательным предметам, Университет учитывает результаты ЕГЭ в качестве результатов вступительных испытаний и не допускает указанных лиц до вступительных испытаний, форма которых определяется вузом самостоятельно. Yabancı vatandaşlar ilgili genel konular, bu yıl sınavı geçerse, Üniversite kabul testlerin sonuçları gibi BT sonuçlarını değerlendirir ve kabul testleri için bu tür kişiler, formun hangi kurumun kendisi tarafından belirlenir

4.KAYIT
4.1. 1. Зачисление проводится приёмной комиссией по каждому направлению подготовки (специальности) после завершения соответствующих вступительных испытаний в сроки, установленные Приказом Минобрнауки России от 28.12.201 №2895 и заканчивается не позднее, чем за 10 дней до начала учебных занятий. Kayıt № 2895 ve en geç 10 gün eğitim başlamadan önce 28.12.201, Rus Bakanlığının Emri tarafından kurulan açısından ilgili giriş testleri sonra her yöne (özel) için komisyon alıyor.
4.2.2. Иностранные граждане, указанные в подпунктах 1.3.2.-1.3.5. Bentlerinde Yabancı uyruklu. пункта 1 настоящих Правил, успешно прошедшие вступительные испытания, но не прошедшие по итогам конкурса на места, финансируемые за счёт средств федерального бюджета, имеют возможность подать заявление об участии в конкурсе на места с оплатой стоимости обучения. Bu Yönetmeliğin 1 inci fıkra, başarıyla giriş testi geçti, ancak federal bütçeden finanse yerler için rekabet sonuçlarına geçemiyor, okul harçlarının ödendiğini sahip yerler için yarışmaya katılım için başvuruda fırsat verir.
4.3.3. Приказ о зачислении иностранных студентов на места с оплатой стоимости обучения издаётся после заключения договоров на оказание платных образовательных услуг и внесения оплаты за обучение. Ödenen hizmetlerin sağlanması için sözleşmelerin imzalanmasından sonra ve ücretleri ödeyerek çıkarılmış okul ücretinin ödenmesi ile sahaya yabancı öğrencilerin kabulü onaylanır.


Eğitim ve Yaşam Maliyetleri

Eğitim giderleri
Rusya üniversiteleri dünyaca tanınmış ve çok yüksek prestijli üniversiteler olmasına ve her yıl dünyanın değişik yerlerinden gelen binlerce ögrenci mezun etmesine rağmen, Türkiye'de bir vakıf üniversitesinde eğitim almaktan çok daha ekonomiktir.
Rusya’daki bir devlet üniversitesinde yurt dahil 1 yıllık eğitim ücreti 2000-2500 Usd arasındadır. Rusya'daki eğitim maliyeti Avrupa ve Amerika'ya göre çok daha düşüktür. Bunun nedeni Rus okullarındaki gaz, elektrik gibi masrafların ve akademisyenlerin maaşlarının %70-%90 oranında devlet tarafından ödenmesidir. Rusya’ya, devletin yarattığı bu şartlar sayesinde 2009 yılında 200'ü aşkın ülkeden 102.000 yabancı öğrenci gelmiştir. Rusya'da dershane fiyatına üniversite okuyabilirsiniz.

Yemek giderleri
Rusya’da aylık yemek gideri ortalama 150-250 dolardır. Üniversitelerin yemekhanelerinde veya kafelerindeki bir öğün yemek yaklaşık 75 - 125 Ruble (3,5 - 5 TL) arasında değişmektedir.


Ulaşım giderleri
Rusya’da şehir içi ulaşımda tramvay, otobüs, troleybüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Dünyanın en iyi metro sistemlerinden biri Rusya’da olduğundan ulaşım için kullanacağınız ilk seçenek metro olacaktır.
Rusya Federasyonun'daki tüm Devlet Üniversiteleri, bulundukları eyaletin şehir merkezindedirler. Devlet Üniversitelerine bağlı bütün fakültelere ulaşım oldukça basittir. Rusya’da her kamusal hizmet gibi toplu ulaşım da çok ucuzdur. Otobüs, Tramvay, Metro gibi toplu taşıma araçlarında aylık paso ücreti yaklaşık 5 - 10 TL ’dir. Tek bilet ücreti 35 Kuruş ile 90 Kuruş arasında değişmektedir.

Sağlık giderleri
Rusya’da üniversite eğitimi almak isteyen her öğrenci sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Öğrenciler bu sayede bir yıl boyunca ilaç, muayene ve her türlü sağlık hizmetlerinden faydalanırlar.

Konaklama giderleri
Rusya'da lisans eğitimi alırken konaklama seçenekleri ve şehirlere göre maliyetleri aşağıdaki gibidir.

Okul yurdu
Rusya’da üniversitelerin sağladığı yurtlarda konaklamak en pratik ve ekonomik konaklama çözümüdür. Okuyacağınız üniversitenin yurdunda kalarak Rusça'yı interaktif bir ortamda daha çabuk öğrenebilir ve İngilizce’nizi de gelişterebilirsiniz. Ayrıca yurtta daha kolay arkadaş edinebilirsiniz.
Yurt binaları genellikle tarihi binalardan oluşmakta olup, öğrenciler genellikle 2 kişilik odalarda kalırlar. Her kattaki ortak mutfaklarda öğrenciler kendi yemeklerini hazırlayıp pişirebilirler. Duş ve banyolar da ortak kullanımda olup sürekli ve kesintisiz olarak sıcak su bulunmaktadır. Aylık kişi başı 2 kişilik odada yurt gideri 30 ile 75 Dolar arasında değişmektedir. Ayrıca yurtlarda tek kişilik oda ve daire seçeneği alternatifleri de bulunmaktadır.

Kiralık daire
Rusya'da yurtta kalmayı tercih etmeyen öğrenciler kiralık evde konaklayabilirler. Rusya’da ev kiralamanın maliyeti, evlerin şehrin merkezine yakınlığına, büyüklüğüne ve konforuna göre değişmek üzere aylık kira bedeli 350 - 650 USD arasında değişmektedir. Birkaç arkadaş ile birlikte tutulduğunda ev kiraları daha da ekonomik olabilmektedir.

Şehirlere göre ortalama aylık masrafları:
Moskova: 600-1500 usd
St. Petersburg: 500-1200 usd
Nizhny Novgorod Krasnodar,Saratov.Rostov: 300-500 usd
Novgorod, Ryazan, Taganrog: 250-400 usd

Toplam yaşam giderleri
Rusya’da yaşam masrafları çok ekonomiktir. Rusya'da bir aylık yeme-içme masrafları 150-250 usd arası değişmektedir. Su, elektik, gaz, şehir içi telefon ve şehiriçi ulaşım masrafları Türkiye'ye göre oldukça düşüktür. Bu sayede öğrenciler yaşam masraflarını dert etmeden ve ek iş bulmaya gerek duymadan eğitime odaklanabilmektedir.

Rusya’daki yaşam masraflarına örnek olarak ortalama fiyatlar aşağıdaki gibidir;
Halk (otobüs) 0.25 USD
Sinema bileti 2.59 - 5.55 USD
Tiyatro bileti 5.55 USD
Bar 7.4 - 9.25 USD
Taksi 3.7 USD
Rusya’daki yeme-içme masraflarına örnek olarak ortalama fiyatlar aşağıdaki gibidir;
Ekmek 0.25 USD
Süt (1 litre) 0.7 USD
Tavuk (1 kg) 4.81 USD
Balık (1 kg) 2.59 USD
Elma (1 kg) 1.8 USD
Muz (1 kg) 1.4 USD
Yumurta (10 adet) 0.9 USD
Kaşar Peynir (1 kg) 5.18 USD

Konaklama, yeme-içme ve öğrenim ücreti dahil yıllık sadece 5.000-6.000 usd gibi bir maliyetle Rusya’da üniversite eğitimi alabilirsiniz.

Banka hizmetleri
Bank Rossii, Bank Moskov, Cber Bank Rusya’nın önde gelen bankalarındandır. Para transferi için Türkiye’deki bir bankadan hesap açtırırsanız size Türkiye’den YTL olarak para yatırıldığında istediğiniz zaman ATM’lerden Rus Rublesi olarak paranızı istediğiniz an çekebilirsiniz. Rusya'nın genelde bütün şehirlerinde ATM kullanımı çok yaygındır ve bütün bankalar ortak sistemden çalıştıkları için herhangi bir bankanın ATM’sinden paranızı çekmeniz mümkündür.





Konaklama dahil değildir fakat 2012-2013 yılı için maliyet aylık 5.000 ruble’dir. 2013-2014 için değişecektir. Okulun kendi yurdu olmadığından size kiralık ev bulma konusunda yardımcı olmaya çalışabiliriz.

 Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder