10 Aralık 2013 Salı

En İyi 10 Üniversite Ana Dalı

Otel & Turizm Programları
Seyahat ve turizm, dünyanın en büyük sektörüdür. Uluslararası ağırlama yönetimi birçok farklı insan ve kültür tabakalarıyla iletişimi içerir ve bu nedenle uluslararası ilişkilerin ve şekillenmesine olanak sağlar ve dünyayı şekillendirir. Bu da sizin için çok zengin çeşitlilikte heyecan dolu kariyer fırsatları anlamına gelir. Eğer seçtiğiniz kariyer, ağırlama ve turizm ise, neden ABD’de eğitim almalısınız?
Moda Eğitimi
Moda tutkunu musunuz? Bir sanatçı olmanız gerektiğini ya da bu alana girmek için nasıl dikiş dikileceğini bilmeniz gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Nerede eğitim alacağınızı ve iş piyasasının nasıl olduğunu merak mı ediyorsunuz? Hangi moda alanında eğitim almalısınız?
En İyi 10 Üniversite Ana Dalı
Üniversite size birçok akademik özgürlük sunar. Var olan tutkularınızı takip edebilir ve yeni ilgi alanları keşfedebilirsiniz – bunların hepsi hangisinin hayatınızı kazanacağınız ana dal olduğunu bulurken yapılabilir. Hangi ana dalı seçerseniz seçin, en kolay olanı –veya en iyi arkadaşınızın seçtiğini– seçmeyin, çünkü bazı harika fırsatlardan kendi kendinizi alıkoymuş olursunuz! Ve üniversite, her şeyden öte, fırsatlarla doludur
İtalya’nın tasarım ve yaratıcılık başkenti MİLAN
Milano her zaman, İtalya’daki moda ve tasarım endüstrisinin olduğu kadar, finansın, üçüncül ve dördüncül hizmet sektörünün de başkenti olmuştur. Günümüzde Milano İtalya’daki pek çok teşebbüsü ve üretim faaliyetini bünyesinde barındıran, uluslararası bir boyuta sahip büyük bir metropoldür. Bu faaliyetler reklamcılıktan yayıncılığa, küçük esnaflıktan yüksek teknolojiye sahip şirketlere kadar uzanmaktadır.

Üniversite Seçiminde Yeni Bir Yön: Design & Management
Eğer amacınız klasik bir işletme eğitimi görmek ise, dünyada birçok hem de mükemmel “business” okulları var. Ancak yaratıcılığı da içeren bir işletme eğitimi almak gönlünüzde yatıyorsa, belki bu yönde pek fazla programla karşılaşmadınız.  Bir de şimdi size “design thinking” yani “ tasarım odaklı düşünme” nin yeni şirket yönetimi yaklaşımı olduğundan bahsedersek, yazımız ilginizi çekecek diye düşünüyoruz.
Paris'te Moda Tasarım Eğitimi
Paris deyince aklımıza başta Eyfel kulesi, Seine nehrinin romantik buğulu görüntüsü, Champs Elysée’nin parıldayan ışıkları ve tabii ki “Moda Şehri” geliyor. Paris, dünyanın önemli moda merkezlerinden  biri, ayrıca da Haute Couture’un doğduğu yer, prêt- à- porter (hazır giyim) teriminin yaratıcısı. 19. yüzyılın sonu, 20.yüzyılın  başından beri Lanvin, Poiret, Vionnet , Chanel, Dior, Balenciaga ya da YSL, Christian Lacroix gibi birçok ismin  doğduğu yer. 
İsviçre'de Otelcilik Eğitimi
İsviçre’nin dünyadaki en iyi otelcilik okullarına ev sahipliği yapmakla ün kazanmasının birçok nedeni var. İsviçre sadece 19.yy’a kadar dayanan bir tarihten itibaren otelcilik okullarında uzman programlar sunmakla kalmamış aynı zamanda çok kültürlü bir ortamda mesleki mükemmeliyeti, uluslararası işletmeyle birleştirerek kendilerine özgü profillerini korumayı başarmıştır. Bugün otelcilik ve turizm endüstrisi, rekabetçi ortamlarda çalışabilme yetenekleri sayesinde İsviçre’de eğitim gören ‘otelcileri’, işe alma konusunda daha da hevesli.…
Üniversite size birçok akademik özgürlük sunar. Var olan tutkularınızı takip edebilir ve yeni ilgi alanları keşfedebilirsiniz – bunların hepsi hangisinin hayatınızı kazanacağınız ana dal olduğunu bulurken yapılabilir.
Hangi ana dalı seçerseniz seçin, en kolay olanı –veya en iyi arkadaşınızın seçtiğini– seçmeyin, çünkü bazı harika fırsatlardan kendi kendinizi alıkoymuş olursunuz!
Ve üniversite, her şeyden öte, fırsatlarla doludur.
Princeton Review’un En İyi 10 Ana Dalı aşağıda yer almaktadır. Sizi uyarmak isteriz ki, bunlar iş piyasasında en çok talebi gören dereceler olmayabilir. Daha da önemlisi, bunlar kariyerinizi belirli bir yola sokmaya çalışmıyorlar. Her ana dal, çeşitli kariyerlerde uygulanabilecek kendine has bilgilere sahiptir ve belirli becerileri geliştirirler.

1. İşletme ve Yönetim/Ticaret

Doğuştan lider olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Yıldız gibi parlayan insanların becerisine –burada pembe gözlükler yok– ve sorun çözme, sayısal beceri ve karar verme yeteneklerine ihtiyacınız var. Ve mükemmel iletişim becerilerini unutmayın! İşletme eğitimi alırken; muhasebe, finans, pazarlama, ekonomi, istatistik ve insan kaynakları fonksiyonlarının teori ve prensiplerinde derin bir temel edineceksiniz. Burada girişimci tarzda başlayan şirketlerden, multi milyon dolarlık olanlara kadar her türden organizasyonun bütçeleme, organize etme, planlama, işe alma, idare etme, kontrol etme ve yönetme metotları gibi dinamikleri üzerine tam bir usta olacaksınız. Bu ana dal aynı zamanda sizin; her iş ortamında yer alan etnik çeşitlilikler, etikler, siyasi görüşler ve diğer dinamikler hakkında fikir sahibi olmanızı da sağlayacak. Tüm bu rekabetçi tatları tattığınızdan emin olun; iş dünyası hepsini içerir, güzeldir ve ticarettir.

2. Psikoloji

Eğer bazı insanların belirli durumlarda neden bazı belirli davranışları sergilediğini incelemeye başlamışsanız, o zaman psikoloji beynimizin biyolojisini öğrenmeniz için iyi bir seçenek. Psikoloji ana dalı; insan beyninin öğrenme, bilinç, zeka, motivasyon, duygu, algı, kişilik, akıl rahatsızlığı gibi özelliklerine ve kişisel yapılarımızın atalarımızdan kalıtsal gelmesi ya da büyüdüğümüz ortamda şekillenmesi gibi konulara odaklanır. Bu alanda, psikologlar insan davranışlarında yer alan sorunları eğitmeye, iletişim kurmaya ve çözmeye çalışırlar.

3. Hemşirelik

Tıbbın karmaşık –ve bazı zamanlarda üzüntü verici- dünyasını kaldırabilecek yapıdaki şefkatli bireyler, hemşirelik kariyeri için son derece uygundur. Sağlık problemlerini değerlendirme, teşhis etme ve tedavi etme eğitimi alırken, en sofistike –gelişen ve ileri- teknolojiyi kullanma fırsatı da bulunmaktadır. Hemşirelik ana dalının birinci sınıf öğrencileri geleneksel bilim ve sosyal bilimler derslerini alır ve ikinci senelerinin ikinci döneminde hastane ya da diğer sağlık kuruluşlarında klinik rotasyonlara başlarlar. Akredite edilmiş bir hemşirelik programının bitiminden sonra resmi olarak yetkili olabilmeniz için sertifika sınavlarına girmeniz gerekir. Ve hemşireler için iş olanakları çok sayıda olmasının yanında çok da çeşitlidir; geriatri, nöroloji, onkoloji, doğum uzmanlığı ve pediatri gibi çok çeşitli alanlarda çalışabilirler.

4. Biyoloji/Biyolojik Bilimler

Mikroskobik organizmalardan klonlama işlemlerine kadar biyoloji, hemen hemen bütün dünyayı kapsamaktadır. Biyoloji ana dalı; insan, bitki, hayvan ve bunların yaşadığı ortamları inceler. Çalışmalar hücresel seviyede, ekosistem seviyesinde ya da ikisinin arasında bir yerde olabilir. Kendinizi sırları ortaya çıkarmaya ya da sorunları çözmeye çalışırken bulabilirsiniz; örneğin bir hastalığa çare bulmak gibi. Biyoloji ana dalı mezunları, tıp okulunda veya genetik ve biyoteknoloji gibi bir alanlarda çalışabilir; ya da veteriner, göz doktoru veya çevre bilimci olabilirler.

5. Eğitim

Sabır. Yaratıcılık. Kararlılık. Gayret. Şefkat. Eğitim ana dalı bu özelliklerin hepsinden fazlasıyla içermektedir. Bu ana dalda; en kolay etkilenebilecekleri çağlarında gençleri ve çocukları odaklama yeteneğine sahip, etkili ve ilham verici bir öğretmen olmak için gerekli becerileri öğrenirsiniz. Ders eğitiminin büyük çoğunluğu genel eğitim materyalleri olsa da, çoğu kurum sizden eğitim vermek istediğiniz belirli bir sınıf seviyesi seçmenizi ister. Dersleriniz bittiğinde kendinizi sınıfta öğrencilere ders veren bir öğretmen olarak bulursunuz. Bu uygulama bir sömestir ila tam bir akademik yıl kadar sürmektedir.

6. İngiliz Dili ve Edebiyatı

Eğer kendinizi genellikle bir kitabın – Shakespeare’den Hemingway’e, Jack Kerouac’a- içine dalmış olarak buluyorsanız; aynı sizin gibi İngilizce bölümünde Edgar Allan Poe’nun “Raven”ındaki şiirsel ritmi, kurgu dışı hikayeler yazan Annie Dillard’ın muhteşem kelime seçimini veya Walter Abish’in yazı yazmadaki deneysel biçimlerini inceleyen başkalarını da bulmanız oldukça muhtemel. İngilizce programları edebiyat, dil ve yazı yazmaya odaklanır. İngilizce ana dalı ise dünyanın her yerinden ve geçmişten gelen kurgu, şiir ve kurgu dışı yapılan üstün çalışmaları inceler. İnsanoğlunun ürettiği en harika beyinlerin ve hayal güçlerinin çalışmalarını incelemek; kesinlikle kritik, duygusal, yaratıcı ve manevi yetilerinizi keskinleştirecektir. Edebiyat eğitimi aynı zamanda, insani durumların sabit sorularına ışık tutmaya da yarar. Bu eğitim, gelecekte hukuk, gazetecilik, yayıncılık, yüksek lisans eğitimleri ve hemen hemen her alanda mükemmel bir hazırlık sağlar.

7. Ekonomi

Ekonomi; bireyler, işletmeler, hükümetler ve toplumların tercihlerini; onların zamanlarını ve paralarını nasıl harcadıklarını ve harcamıyorlarsa nasıl değerlendirdiklerini inceleyen bir daldır. Ve tahmin ettiğiniz gibi: Ekonomi kritik düşünme ve matematiğin aşırı dozda kullanıldığı bir alandır. Ürünlerin ve hizmetlerin üretimi, dağıtımı ve tüketimini inceleyen bu dal; modern dünyayı anlamak için mutlaka olması gereken bir araçtır. Ayrıca gelecekte ticaret alanında olduğu kadar; hukuk, kamu politikası ve uluslararası çalışmalar gibi alanlarda yüksek lisans için de mükemmel bir hazırlıktır.

8. İletişim Eğitimi/Sözlü İletişim ve Konuşma Sanatı

İletişim ana dalı, kıvrak zekalı ve coşkulu kişiliklere sahip konuşmacılara hitap eder. Zamanınızın büyük çoğunluğunu çeşitli yapılardaki (konuşmalar ve senaryolar gibi) sunumları; konuşmacı ve yazarların söylemek istediklerini anlatırken kullandıkları mesajların arkasındaki stratejileri derinlemesine inceleyerek geçireceksiniz. Sözlü ve sözsüz mesajları, dinleyici tepkilerini ve farklı konuşma ortamlarındaki çeşitli etkileri öğreneceksiniz. Bu eğitim sizi işletme, reklamcılık, insan kaynakları, halkla ilişkiler, hükümet, eğitim, medya ve sosyal hizmetler gibi alanlarda başarılı kariyerlere hazırlar.

9. Siyaset Bilimi ve Hükümet

Sürekli olarak güncel olaylar ve karmaşık istatistiki analizler ile uğraştığı için siyaset bilimi; güncel, büyüleyici ve sürekli olarak değişen bir yapıya sahiptir. Kısa bir ifadeyle, hükümetlerin politikaları üzerine odaklanır. Ortak konularından bazıları arasında Amerikan hükümeti, kamu politikası, dış ilişkiler, siyaset felsefesi ve karşılaştırmalı hükümet konuları yer alır. Siyaset bilimi; mükemmel kritik düşünme ve iletişim becerileri geliştirir ve daha geniş açıyla tarihi ve kültürü anlama imkanı sunar. Bol miktarda okuma, yazma ve matematik vardır. Muhtemel kariyerler, avukatlıktan politikaya ve gazeteciliğe kadar oldukça geniş bir alana yayılır.

10. Bilgisayar ve Bilişim Bilimi

Sadece bilgisayarları (donanımları ve yazılımları) değil, aynı zamanda bu bilgilerin nasıl uygulandığını da öğreneceksiniz; örneğin teknolojinin bir işletme senaryosuna nasıl uygulanabileceği gibi. Robot teknolojisi, doğal dil tanıma programları, yapay zeka, programlama dili, rakamsal analiz ve oyun teknolojisi gibi alanlarda eğitim alacaksınız. Problem çözmek BBB’nin en ana öğesidir, hangi sektörde ilerlemek istediğiniz önemli değildir.
Güven, kalite ve huzurun adı SD Yurt Dışı Eğitim Danışmanlıgı'dır.
                                 Siz okuyun, basarılarınızla biz gurur duyalım.
  Eğitim için yatırım yapan herkese en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.
                                                               SD YURTDIŞI EĞİTİM
DETAYLI BİLGİ İÇİN -   HAFTA ARASI VE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 9-19 ARASI  ULAŞABİLİRSİNİZ
SD YURT DIŞI EGİTİM OFİS TEL - 0232 441 74 34  
                                     SİRKET  - 0544 656 09 23 - 0507 917 37 50
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr   ADRESİNDEN BİLGİ İSTEK FORMUNU DOLDURABİLİRSİNİZ .DANIŞMANLARIMIZ SİZLERE EN KISA ZMANDA BİLGİ VERECEKLERDİR
                          www.sdyurtdisiegitim.com.tr    ADRESİNİDEN  BİZ SİZİ ARAYALIM FORMUNU DOLDURUN SD DANIŞMANLARI SİZİ EN KISA ZAMANDA ARAYACAKLARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder